Visuaalisen ilmeen takana Hanna-Mari Jaakkola

Aromin johtava AD Hanna-Mari Jaakkola vastaa lehtien ja tapahtumien visuaalisuudesta. Hän huolehtii, että kaikki taittotyöt tulevat tehtyä, ja delegoi tarvittaessa työt eteenpäin. Hanna-Mari suunnittelee, taittaa ja tekee kaikkea, missä tarvitaan mietittyä ulkoasua.

– Olen monipuolinen tekijä. Vaikka teen päätyökseni visua, minua kiinnostaa myös teksti ja sisältö, pystyn miettimään niitäkin. Saan draivia monipuolisesta tekemisestä ja pienestä kiireestä. Ajattelen aina asioita valmiiksi, tulen toista puoliväliin matkaa vastaan ja yritän sillä auttaa, Hanna-Mari sanoo.

Hanna-Maria kehutaan tehokkaaksi. Hän pitää työskentelystä Aromissa mainion työyhteisön ansiosta.

– Tämä on siitä kiva yhteisö, että kaikki ovat mukana alusta lähtien suunnittelupalavereissa, ja jokainen voi ehdottaa ideoita. Meillä ei ole hierarkiaa, joka estäisi osallistumasta ja sanomasta mielipidettään, Hanna-Mari kuvailee.

Intohimona laadukkaat lehdet

Johtavan AD:n läheisin työkaveri on toinen graafikko, AD Heli Kotiranta. Heli on Hanna-Marille paitsi kollega, myös monivuotinen rakas ystävä, oikea käsi ja kivijalka. Naisten yhteinen historia ulottuu opiskeluvuosiin saakka.

Hanna-Mari saa lähimmältä työtoveriltaan vahvat kehut: hän on lahjakas ja tunnollinen. Kova työmoraali yhdistettynä avuliaisuuteen tekee hänestä Helin mukaan hyvän työkaverin, ja myös roolitus toimii: Hanna-Marilta johtavana AD:nä on helppo ottaa koppia.

Lehdenteon eri vaiheissa tai projektista riippuen toimituksessa muodostuu kuitenkin monia eri dream teamejä. Lehtien painopäivien lähestyessä johtava AD tekee tiivistä yhteistyötä toimituspäällikön kanssa.

–  Kyllä tällä meidän dream teamillä syntyy täydellistä jälkeä! Saamme lehdet ulos, ideoimme ja kehitämme niitä koko ajan, Hanna-Mari toteaa.

Yli kymmenen vuotta Aromin ja sittemmin myös Shakerin ja Eventon parissa ovat tehneet lehdistä Hanna-Marille todella läheisiä. Hän nimeääkin intohimokseen juuri nämä lehdet ja niiden laadun.

– Pidän lehdet laadukkaina kehittämällä kokonaisuutta hiljalleen koko ajan. Lehtien pitää olla visuaalisesti sellaisia, että ei tarvitse hävetä. Myös sisällöllisesti toivon tietysti samaa; sanon jos joku otsikko ei toimi, ja kiinnitän huomiota oikolukuun, Hanna-Mari linjaa.

Osoitus onnistuneesta työstä oli ehdokkuus vuoden 2021 Edit-gaalassa, missä Aromin kansi kilpaili parhaan aikakauslehden kannen tittelistä.

Vapaa-ajan intohimo: kunnon aamiainen

Hanna-Mari tunnustautuu kulttuuripalveluiden kuluttajaksi. Kaikki käy: museo, teatteri, elokuvat, konsertit. Tosin korona-ajan jälkeen osa vaatii uutta virittelyä aktiivisemmaksi. Sama koskee koronan tauolle laittamia urheiluharrastuksia, kuten tanssia ja TFW-saliharjoittelua.

– Korona-aikana juoksen ja pelaan lentopalloa ja beach volleya. Kiipeilyn aloittaminen uudestaan on aina mielessä. Olen tavannut miehenikin kiipeillessä, siitä voisi tulla taas koko perheen juttu, Hanna-Mari paljastaa.

Normaalista elämästä Hanna-Mari kaipaa eniten aamupaloja ja brunsseja.

– Rakastan käydä kavereiden kanssa aamupalalla. Myös ulkomaan reissuilla aamupala on aina mahtava juttu. Kaipaan Thaimaan aamiaisia: asuin Chiang Maissa ja kävin siellä länsimaisella aamiaisella, jonka tuunatun kaurapuuron muistan vieläkin.

<<Yhteystiedot

Sulje mainos Tilaa Evento