Suomen suurimpana Odoo-kumppanina SprintIT ja sen henkilöstö on näköalapaikalle Odoo-teknologian kehitykseen. Yrityksessä päätettiin yhdistää hyviä asioita ja järjestää tapahtuma, jonka kautta SprintIT  sai kontaktin alalla jo oleviin asiantuntijoihin sekä kehittäjän työstä kiinnostuneisiin. Valoisana huhtikuun iltapäivänä jutusteltiin, syötiin nachoja ja pitsaa sekä tutustuttiin SprintIT:n asiantuntijoiden erilaisiin työrooleihin. Myös muutama uusi työkaveri oli haussa.

“Haluaisitko työskennellä täällä? Todellakin!"

Näin vastasi eräs kesätyötä hakeva opiskelija Meetup.com-verkosto- ja rekrytointitapahtumassa.  Tässä vaiheessa kaikki jännitys tilaisuuteen saapuneilta oli poissa. Tilalle oli tullut ilmiselvä innostus ja tunnelman rentous oli tarttunut jokaiseen.

Ennen tapahtumaa isännät ja emännät olivat kokoontuneet upouuden ja modernin, startup-henkisen työtilan keskelle kertaamaan pian alkavan tapahtuman kulkua ja sopimaan yksityiskohdista. Tämän tyyppinen rekrytointitilaisuus oli yritykselle itselleenkin jotain aivan uutta: innostunutta ja jännitystä oli ilmassa.

Hackathon imee mukaan

Meetup.com-tapahtuma alkoi iltapäivällä. Vieraiden joukossa on Hackathon-osallistujia ja työnhakijoita Suomen lisäksi kolmelta eri mantereelta.  Tilaisuuden alussa jännitystä oli vielä ilmassa, mutta pikku hiljaa se alkoi karista. Yhtään pukuun tai kauluspaitaan pukeutunutta henkilöä ei näkynyt, eikä kenelläkään ole kenkiä jaloissaan! Kaikki ovat siis sukkasillaan – iloisen värisillä sellaisilla. Tunnelmaa voi luonnehtia kotoisaksi ja se näytti miellyttävän aluksi vähän hämmentyneitä vieraita.

Tilaisuus eteni kahdenkeskisen tutustumisen merkeissä, jolloin työnhakijoiden tekemät ennakkotehtävät tarkistettiin.  Sopivassa välissä tai vuoroaan odottaessaan oli tilaisuus nauttia tarjoilusta: nachoista ja mocktaileista tai käydä kuvauttamassa itsensä Tailorframen taikakuvan kautta SprintIT:n asiakaslehden kanteen. Kiva muisto tapahtumasta!

Puolivälissä kokoonnutaan työtilan keskelle, jossa yrityksen perustaja Petri Heino kertoi SprintIT:n tarinan. Lyhyen puheenvuoron Odoo-teknologian kehityksestä piti talousjohtaja Konsta Aavaranta. Viimeistään tässä vaiheessa alkaa työnhakijoille arvokkain osuus. Paneelikeskusteluun osallistui viisi henkilökunnan edustajaa. He kertoivat omasta työstään rennosti ja innostuneesti.  

“Täällä hymyillään paljon.“

Työnhakijat esittävät kysymyksiään ensin arkaillen, mutta pikku hiljaa lämmeten. Mikä oli ensimmäinen tehtäväsi? Koska pääsit mukaan asiakasprojektiin? Voiko täällä tehdä etätöitä? Vastaus kysymykseen on “ilman muuta”. Vaikka työntekijöillä on vapaus valita työntekopaikkansa, suurin osa tulee lähes joka päivä toimistolle. Siellä autetaan toisia ja saadaan paljon aikaiseksi. On selvää, että vapaus tuo mukanaan myös vastuuta. Jokainen huolehtii siitä, että asiakastehtävät priorisoidaan ja tehdään huolellisesti valmiiksi, kelloon katsomatta.

Kun työnhakijat ovat tutustuneet SprintIT:n henkilöstöön, on tunnelma iloinen ja rento. Ennen varsinaisia työhaastatteluita nautitaan vielä pitsa- ja oluttarjoilusta.

“Voi elämä, onko kukaan ollut koskaan tällaisessa työhaastattelussa?”

Työhaastattelut toteutettiin ryhmähaastatteluina ja niissä oli mukana koko henkilökunta. Lopuksi juteltiin rennosti yhdessä ja kiitettiin osallistujia. SprintIT:n hallituksen puheenjohtaja Petri Heino oli tyytyväinen ja vaikuttunut. 

– Tämä vie itseohjautuvaa tiimiorganisaatiotamme harppauksen eteenpäin. Sitä haluamme rakentaa.  Sen tarkoitus on valtuuttaa henkilöstöä, jotta saamme työt tehokkaasti tehtyä ja aikaiseksi hyviä päätöksiä.

Miltä kuulostaa, kun henkilökunta kertoo tarinaansa? Kertakaikkisen upealta!

 

Mikä on Odoo?

Odoo on avoimeen lähdekoodiin pohjautuva bisnessovellus, jonka ansiosta tulevaisuuden tietotyö on täällä jo tänään. Community- eli yhteisö-odoo on ilmainen ja sen ympärillä oleva vapaaehtoinen yhteisö koodaa koko ajan lisää. Odoolla on yli 3,7 miljoonaa käyttäjää globaalisti ja sitä käyttävät niin Toyota, Sveitsin posti kuin Sodexho.

Tämä belgialainen teknologia on 12 vuodessa noussut vakavasti otettavaksi kilpailijaksi SAPille, Navile ja muille järkälemäisille toiminnanohjausjärjestelmille. Odoo on enemmän kuin ERP, se sisältää kirjanpidon ja varaston lisäksi myös täydelliset bisnes-appit nettisivujen,verkkokaupan, HR:n tai vaikkapa markkinoinnnin tarpeisiin. Nelivuotias SprintIT on Suomen suurin Odoo-toimittaja.

Kirjoittaja Marja Hawas oli paikalla tilaisuudessa ulkopuolisena tarkkailijana.