Yhdessä etänä – ulkomailla

Kun yrityksen liiketoiminta perustuu henkilöstön suorituskykyyn, parhaat tekijät halutaan sitouttaa organisaatioon. Luovilla aloilla työ hoituu etänä toimiston lisäksi melkeinpä missä vain, vaikkapa uima-altaan reunalla.

Villada Travel Groupin Tommi Lehtonen kertoo, että etätyöskentely ulkomailla on yleistynyt viime vuosina. Villada aloitti lomahuviloiden välittämisen vuonna 2014, ja muutama vuosi sitten palvelua jalostettiin myös yritysten tarpeita vastaavaksi.

– Kun huvilalle lähdetään työskentelemään, työn tekemisen edellytykset pitää tietysti olla kunnossa. Meidän asiakkaamme ovat pääasiassa asiantuntijayrityksiä. Lähtökohtana on se, että työtä tehdään läppärillä ja yritys toimittaa meille speksit, minkälaisia työtiloja he tarvitsevat. Tietyt kriteerit pitää täyttyä, esimerkiksi verkkoyhteyden nopeuden osalta, kertoo Lehtonen.

Yleensä etätyö ulkomailla tapahtuu Etelä-Euroopassa ja reissuun lähdetään viikoksi, mutta myös pidemmät jaksot ja kauempana ovat mahdollisia.

– Olemme rakentaneet muun muassa työtilat 120 henkilölle Karibialla rantaresortiin neljäksi viikoksi. Järjestimme majoituksen ja työskentelytilat henkilökunnalle erilaisia majoitusratkaisuja yhdistelemällä. Meidän palvelumme eivät rajoitu ainoastaan huviloihin.

Joustoa ja sitoutumista

Henkilökunnalla oli mahdollisuus valita oleskelun kesto. Ensimmäisen viikon aikana oli yhteistä ohjelmaa, ja sen jälkeen jokainen jäi oman päätöksen mukaisesti joko kahdeksi, kolmeksi tai neljäksi viikoksi.

– Kenelläkään ei ole kuitenkaan velvollisuutta lähteä, jos esimerkiksi oma elämäntilanne estää matkustamisen.

Työhön sitoutuminen lisääntyy, kun työnantaja joustaa ja palkitsee.

– Esimerkiksi IT-alalla työntekijöistä on kova kilpailu ja etätyötä ulkomailla käytetään sitouttamisen keinona, sanoo Lehtonen.

Työaikoja ei huvilalla ole, mutta työpäivät ovat ennalta sovittuja.

Lehtonen painottaa etukäteissuunnittelun tärkeyttä.

– Mitä kauemmas mennään, sitä erilaisempi esimerkiksi bisneskulttuuri yleensä on. Näkemyseroja voi syntyä ihan perusasioista, esimerkiksi siitä, miten nopeasti asiat hoidetaan tai millaisella aikataululla voi odottaa viesteihin vastauksia.

Yhdessä etänä

Geniemin HR Lead Essi Wäck kertoo, että IT- ja palvelumuotoilun palveluita tuottavan yrityksen henkilökunta on lähdössä viidennelle Office Abroad -etätyöskentelyjaksolle syyskuussa. Matka suuntautuu Espanjan Marbellaan.

– Yksi syy etätyöskentelyyn ulkomailla on se, että meillä on paljon etätyöntekijöitä viidessä eri kaupungissa ja haluamme kerran vuodessa ihmiset yhteen. Se kasvattaa yhteishenkeä ja kun tutustuu työkaveriin lähemmin, luottamus ja ymmärrys lisääntyvät. Nämä kaikki lisäävät työntekijöiden sitoutumista, ei pelkästään organisaatioon, vaan ennen kaikkea työyhteisöön.

Wäck kertoo, että matkalle lähtee ensi syksynä 40 työntekijää. Matkan osallistujamäärä on kasvanut joka vuosi, mutta tavoitteet ovat yhä samat: tehdä tiiviisti töitä, tutustua työkavereihin ja kasvattaa yhteishenkeä.

– Teemme viisi päivää töitä ja kaksi vietämme vapaalla. Toisena vapaapäivänä on yhteistä, liikunnallista ja kulttuuriin liittyvää ohjelmaa, Wäck kertoo.

Geniemillä halutaan myös viestiä henkilökunnalle, että työntekijöistä välitetään.

– Reissun jälkeen fiilis on tosi hyvä. Myös matkan odottaminen motivoi. Matka rikkoo rutiinit ja työskentely on huvilalla luovempaa kuin kotosalla.

Etätyöjaksolla vietetään myös vapaa-aikaa yhdessä.
Etätyöjaksolla vietetään myös vapaa-aikaa yhdessä.

Geniemille löytyi huvila Villadan kautta.

– Tarvitsemme isot tilat, jotta voimme työskennellä ryhmässä. Halusimme myös tilan, joka ruokkii luovuutta. Villadan kautta saimme kaksi sopivaa vaihtoehtoa, joista valitsimme meille parhaan vaihtoehdon.

Wäck järjestää etätyöskentelyjakson ulkomaille kolmatta kertaa. Hän selvittää työskentelytilojen ja -olosuhteiden lisäksi, mitä kohteessa voi tehdä vapaa-ajalla. Wäck on myös koonnut pelisäännöt matkan ajaksi.

– Kunnioitamme toisiamme ja otamme kaikki huomioon. Ensi syksyn matkalle jaamme ihmiset kahteen huvilaan jokaisen luontaista vuorokausirytmiä mukaillen. Iltavirkut voivat viettää aikaa yhdessä iltaisin toisessa huvilassa ja aamuvirkut voivat nousta aamuisin yhtä aikaa.

Työaikoja ei huvilalla ole, mutta työpäivät ovat ennalta sovittuja.

– Yhdessä ollessaan ihmiset voivat inspiroitua vaikkapa uima-altaan reunalla. Asetamme etätyöviikon tavoitteet ennen reissua ja käymme tulokset läpi viimeisenä päivänä. Tavoitteet on jokaisella matkalla saavutettu, Wäck päättää.

Julkaistu Evento-lehdessä 3/2019.