Kuva: iStock
Kuva: iStock

Vieläkö henkilöstöjuhlia järjestetään? Jos järjestetään, minkälaisia?

Tässä juttusarjassa kolme asiantuntijaa kertoo mielipiteensä ajankohtaisesta aiheesta.

Miisa Uski

Viher- ja ympäristörakentajien toiminnanjohtaja

Yhdistykseemme kuuluu noin 200 yritystä, joille järjestämme tapahtumia. Vuosittain järjestämme esimerkiksi syyskokouksen ja koulutuspäiviä.

Yleensä tapahtumien keskiössä ovat koulutukset. Ne sisältävät jotain asiaosuutta ja lisäksi vapaampaa yhdessä toimimista ja verkostoitumista. Yhdistykseemme kuuluu niin pieniä kuin suuriakin yrityksiä, ja tapahtumat mahdollistavat tietojen vaihtoa ja keskustelua yrittäjien välillä. Henkilöstöjuhlat lisäävät yhteisöllisyyttä. Jäsenyrityksessämme mahtavaa on se, että ei kilpailla verisesti keskenään, vaan kaikki auttavat toisiaan.

Henkilöstöjuhlat lisäävät yhteisöllisyyttä.”

Hyvä henkilöstöjuhla on mukavaa, leppoisaa yhdessäoloa sisältävä ilta, jossa on tarjolla hyvää ruokaa ja juomaa. Esimerkiksi hiljattainen 50-vuotisjuhlagaalamme onnistui erinomaisesti, ellei jopa täydellisesti. Aikataulutus toimi ja menu oli tarkkaan mietitty. Myös illan juontaja Jarkko Tamminen hoiti tehtävänsä ammattimaisesti: hän oli täydellinen valinta.

Illan ohjelman suunnittelu on tärkeässä roolissa. Mihinkään väliin ei pidä jäädä odottelua, eikä liian kiireistäkään saa olla. Jouhevan illan suunnittelu vaatii ammattitaitoa.

Henna Haaparanta-Koskinen

Yhteisön ja tapahtumien koordinaattori, Efima

Isompia juhlia järjestämme neljät vuodessa: pikkujoulut, kesäjuhlat sekä kahdet kick-offien yhteydessä järjestettävät juhlat. Juhlimme yhdessä myös esimerkiksi vappua ja lomilta paluuta. Panostamme juhliin huolella: tarjoilut, ohjelma, somistus ja mahdollinen teema mietitään. Olemme viettäneet niin villin lännen juhlia rivitansseineen kuin festareita vip-passeineen ja anniskelualueineen. Pikkujoulujen yhteydessä palkitaan henkilöstön keskuudestaan äänestämä vuoden efimalainen.

Tärkeää juhlissa on osallistaminen.”

Juhliin on runsas osanotto, ne ovat odotettuja ja niistä on saatu hyvää palautetta. Meillä on vapaa-ajan komitea, joka ideoi juhlat. Minun tehtäväni on toteuttaa ja tarvittaessa hioa ideoita. Tärkeää juhlissa on yllätyksellisyys sekä osallistaminen – henkilöstöstä on löytynyt juhliimme niin DJ:t, juontajat kuin esiintyjätkin. Välillä yllätämme ulkopuolisilla esiintyjillä ja ohjelmanumeroilla.

Olemme ottaneet juhlat huomioon myös toimitiloissamme, jotka ovat sellaiset, että juhlia pystytään järjestämään omissa tiloissakin.

Henkilöstöjuhlat ovat osa henkilöstön sitouttamista ja tapa tutustua kollegaan rennommissa merkeissä.

Tarja Vuolevi-Mykkänen

Johdon assistentti, Honkarakenne

Järjestämme jokseenkin vähän henkilöstöjuhlia: esimerkiksi pikkujouluja tai kesäjuhlia ei Hongalla viime vuosina ole järjestetty. Meillä on ollut tapana juhlistaa erityisesti sitä, kun yritys täyttää tasavuosia. Lisäksi eri tiimit järjestävät itse pienimuotoisia hengennostatusiltamia.

Viime vuonna yrityksemme täytti 60 vuotta, ja järjestimme sen tiimoilta Honka Summit -juhlatapahtuman, johon kutsuttiin koko henkilökunta ja edustajia. Juhliin osallistui lähes 200 henkilöä 14 eri maasta. Varsinaisesti tapahtuma ei ollut pelkkä juhla, vaan kaksipäiväiseen tapahtumaan sisältyi myös asiapitoinen päiväosuus.

Meillä on ollut tapana juhlistaa yrityksen tasavuosia.”

Ensi vuonna järjestetään Tuusulan asuntomessut. Se on meille merkittävä tapahtuma, jossa esillä on meiltä kaksi kohdetta. Tulemme järjestämään myös edellisvuoden tapahtumaa hieman pienemmän Honka Summitin. Osallistujiksi tullaan kutsumaan pääasiassa henkilökuntaa ja edustajia Suomen ulkopuolelta. Tapahtumaan kuuluu vierailu kohteissamme, ja muutenkin tutustuminen Tuusulan asuntomessuihin.

Julkaistu Evento-lehdessä 5/2019.

Sulje mainos Tilaa Evento