Venuun keräämä 425 000 euron startup-sijoitus vie Venuun, tapahtumatilojen markkinapaikan, kansainvälisille markkinoille.

Rahoituskierrokseen osallistuivat SanomaVentures, Reaktor Polte sekä useita kotimaisia enkelisijoittajia.

Uberin, Airbnb:n ja Booking.comin tapaan suomalainen tapahtumatilojen markkinapaikka, startup-yritys Venuu yhdistää kysynnän ja tarjonnan entistä tehokkaammin verkossa. Venuu.fi välittää tällä hetkellä kuukaudessa yli 1 500 000 euron arvosta tapahtumapyyntöjä yli 1300:lle Suomessa palveluun listatulle juhla-, sauna- ja kokoustilalle.

Nyt kerätyllä 425 000 euron rahoituksella Venuu laajentaa kansainvälisille markkinoille. Ensimmäinen kohde on Ruotsi, jossa Venuu.se on saanut vahvan vastaanoton: palveluun on liittynyt vain muutamassa kuukaudessa lähes 300 tapahtumapaikkaa Tukholmasta.

– Tavoitteemme on todentaa Ruotsissa reseptimme uuden markkinan tehokkaalle avaamiselle. Pyrkimyksenä on avata palvelu seuraavassa maassa jo heti vuoden 2016 alussa, Venuun toimitusjohtaja Jasu Koponen tiivistää.

– Venuulla on poikkeuksellisen energinen ja lahjakas tiimi, joka ratkaisee todellisen ongelman tekemällä tapahtumatilojen hinnoittelusta ja saatavuudesta läpinäkyvää. Olemme innoissamme päästessämme mukaan viemään palvelua maailmalle, SanomaVenturesin Investment Manager Jussi Kallasvuo kommentoi.