Tämän kirjoituksen alkusysäys sai alkunsa pohdinnasta, mikä mättää kehityksessä, jossa oman työn vastuuta siirretään jonkun muun hoidettavaksi. Tämä vastuiden pakoilu onnistutaan perustelemalla omien tai oman yksikön resurssien säästämiseen vedoten.

Esimerkkinä matkalaskujärjestelmä

Markkinoilla olevat palvelut säästävät taloushallinnon resursseja, mutta faktisesti lisäävät enemmän organisaation käyttämää kokonaistyötuntimäärää, kun monta tyhmää yrittää tehdä yhden fiksun töitä. Ja yleensä vielä huonolla työkalulla. Tasapuolisuuden nimissä tämän voi kääntää myös ihan jokaiseen työvaiheeseen. Operatiivinen puoli yrittää keksiä syitä vastuun siirtämisessä toiselle yksikölle ja johdon suunnasta lisätään väliportaita, vaikka ratkaisu voisikin olla seurattava tiivistys jokaiselta vaadittavasta työsuoritteesta ja siihen liittyvistä vastuista. Matala organisaatio toimii, kun jokainen ymmärtää oman positionsa ja toteuttaa sitä seurattavasti. Huono organisaatio syyttää toisiaan, pakoilee vastuuta ja lisää keskijohtoa.

Peili on hyvä työkalu

Jos joku mättää, niin juurisyy löytyy usein tosi läheltä oman vastuunkantamisen puutteesta. Eli ennen kuin syytät työtoveriasi, puolisoa, lasta, naapuria, pomoa tai koiraa, niin käy sisäisesti keskustelu itsesi kanssa. Olenko minä tehnyt tälle asialle oman osuuteni? Esimerkkinä nostan tähän oman positioni tiivistyksen, missä myös epäonnistun joskus: minun tehtäväni on vaikuttaa alaani ja meidän liiketoimintaamme positiivisesti. Minä haluan nostaa asiakkaani ja työkaverini jalustalle ja saada heidät onnistumaan ja loistamaan. Tosi helppoa, minä teen ja muut onnistuu. Ei. Kun minä teen, toisetkin tekee, kaikki onnistuu.

Kun minä autan sinua ja sinä autat minua, niin me onnistumme yhdessä

Minulle vastuun kantaminen on kiteytynyt loruun, minkä olen oppinut Tampereen työväen teatterin nykyiseltä johtajalta Otso Kautolta. Tämä mantra on teattereissa yleisesti käytössä. Kannattaa ymmärtää, että esittävässä taiteessa jokainen tekijä asettaa itsensä esille ja täysillä likoon henkisesti ja fyysisesti parhaan kokonaisuuden saavuttamiseksi. Ota siis tämä haltuun ja toista sitä pääsi sisällä.

Toimiva tiimi on aina yksilöä vahvempi. Toimivan tiimin rakentavat oman tonttinsa vastuullisesti hoitavat yksilöt.

Yllä olevat esimerkit eivät luonnollisesti mitenkään voi olla omasta organisaatiostani ja vaikka olisivatkin, niin ei tästä kukaan täysiä pisteitä saa. Yritetään kuitenkin jokainen kantaa oma vastuu mahdollisimman hyvin. näin kaikilla on tosi paljoa selkeämpää ja helpompaa. Päätän blogini sanaan harkittuun ja lainaukseen hyvältä ystävältäni, suurelta ajattelijalta Petri Hollmenilta: Eiks voitais välillä tehdä vaan töitä.

 

Juho Hiidenmaa

Head of sales, Bright Group Finland

PS. Halataan ja tykitellään!