Uudistuneessa Taitotalossa nautitaan kulinaarisista ja esteettisistä elämyksistä

Taitotalon kongressikeskus uudisti tilansa Puroplan Oy:n Jaakko Puron suunnittelemana. Keittiön herkulliset à la carte -annokset syntyvät keittiömestari Jarmo Vähä-Savon johdolla. 20-vuotisjuhlavuottaan viettävä Taitotalo tarjoaa vierailleen sekä kulinaarisia että esteettisiä elämyksiä.

Puroplan Oy:n sisustusarkkitehti, toimitusjohtaja Jaakko Puro suunnitteli Taitotalon kongressikeskuksen uudistetut tilat. Samalla myös à la carte -ravintola Talentti koki perusteellisen muutoksen.

– Halusimme tehdä jotain ihan muuta kuin mitä kongressikeskukselta odotetaan. Halusimme hämmästyttää ja luoda vastakohtia. Tehdä poikkeuksellista, hauskaa ja mielenkiintoista. Kun ihmiset tulevat sisään, heille tulee hyvä mieli, Puro kertoo.

Arkkitehtitoimisto Puroplan on yhtenä Suomen johtavista alan suunnittelutoimistoista luonut yli 700 tunnettua ravintola-, hotelli-, hiihtokeskus-, kauppakeskus- ja kylpyläkohdetta. Jaakko Puro on tunnettu hyvästä laadusta, luovuudesta, kekseliään näyttävistä ratkaisuistaan ja hiotuista yksityiskohdista.

– Inspiraation voi saada mistä vain, ja tallennan niitä mieleeni myös matkustellessani maailmalla. Tärkeintä kaikessa on ihmisten viihtyvyys, ja siksi keskitymme siihen. Myös toiminnallisuudella ja tilojen muunneltavuudella on suuri merkitys. Tekniikalla ja hyvällä valaistuksella voidaan luoda erilaisia tunnelmia tilanteen ja vaikkapa yrityksen brändin värien mukaan.

Talentista kuoriutui bistrohenkinen, valoisa ja tunnelmallinen keidas, joka kutsuu sekä kokousvieraita nauttimaan pöytiin tarjoilluista kolmen ruokalajin lounaista, että ohikulkijoita piipahtamaan tapaamisen, liikelounaan tai bistroannoksen äärellä. Muunneltavuuden ansiosta tilassa onnistuvat monenlaiset tilaisuudet aina aamiais- ja iltapäiväseminaareista istuviin juhlaillallisiin, virkistyspäiviin, iltatilaisuuksiin ja pikkujouluihin.

– Halusin tuoda Talenttiin ranskalais-italialaisia vaikutteita, lämpimää puuta, kutsuvia, hauskoja materiaaleja ja kalusteita sekä sympaattisia yksityiskohtia. Aulaan luotiin viihtyisää lobbytunnelmaa, ja enemmän otteita designhotelli- ja ravintolamaailmasta kuin kokousmaailmasta.

Michelin-kokin taidot Talentin keittiössä

Talentin keittiöpäällikkö Jarmo Vähä-Savo tietää neljänkymmenen vuoden kokemuksellaan, miten hyvää ruokaa tehdään. Kun Vähä-Savotyöskenteli keittiömestarina G.W. Sundmansilla, ravintolalla oli Michelin-tähti seitsemän vuotta. Hän on toiminut pitkällä urallaan myös muun muassa Sveitsissä ja Brysselin edustustossa, Palacen keittiömestarina, Suomen kokkimaajoukkueen sparraajana sekä viisi kertaa Bocuse d’Or -kokkikilpailun tuomarina.

– Puhtaat, raikkaat maut, sopivasti kansainvälistä, modernia ja perinteistä, suomalaiset raaka-aineet aina kun mahdollista, ja hyvien ammattilaisten taidolla valmistamaa, Vähä-Savo kertoo hyvän ruoan reseptinsä, ja lisää mausteet: – Sesonkien hyödyntäminen, jatkuva kehittäminen, hyvä maku ja visuaalisuus.

Ruoan pitää Jarmo Vähä-Savon mielestä olla myös elämys.

– Haluamme, että annokset ovat visuaalisesti kauniita. Tiukan kokouspäivän keskellä on ihanaa istahtaa hetkeksi, saada pöytään kaunis ja herkullinen annos, joka on tehty yksilöllisesti juuri sinulle huomioiden mahdollinen erikoisruokavaliosi, ja nauttia siitä. Aikaakaan ei kulu enempää kuin jos lounastauon joutuisi aloittamaan buffapöydässä jonottamisella.

Ruokailun pitää tukea koulutuspäivää, jotta päivän jaksaa täysipainoisesti.

– Haluamme tarjota vieraille kohokohdan parin tunnein välein. Lounaan pitää olla ravitseva, mutta ei liian raskas, eikä liian hiilihydraattipitoinen. Edes kolmen ruokalajin lounaasta ei saa tulla ähky. Aamupala, kahvit tauoilla ja iltapäivätarjoiluina hedelmät ja pienet makeat pitävät vireystilan hyvällä tasolla.

Myös ympäristöllä on suuri vaikutus rentoutumiseen, virkistymiseen ja palautumiseen.

– Kun kokoustilasta tulee lämpiöömme ja ravintola Talenttiin, siirtyy samalla erilaiseen ympäristöön, jossa on oiva mahdollisuus rentoutua hetkeksi tiiviin päivän keskellä. Sohvaryhmät, tilojen rytmitys ja muunneltavuus antavat mahdollisuuksia ryhmien muodostamiseen ja verkostoitumiseen.

Positiivisen asiakaskokemuksen ja jatkuvan kehittämisen pitää Vähä-Savon mielestä olla aina keskiössä.

 – Monipuolisuus, asiakaslähtöisyys, joustavuus, avoimuus, yhdessä tekeminen ja jatkuva kehittyminen ovat tärkeitä, olipa kyse sitten ruoasta, toimintatavoista tai asiakkaan kokemuksesta – kuinka teemme sekä asiakkaalle näkyvästä, että myös näkymättömästä jotain sellaista, joka tuntuu hänestä hyvältä ja helpolta.

Taitotalon kongressikeskus tarjoaa Helsingin Pitäjänmäen Valimotiellä täyden palvelun kongressipalveluita: kokoustiloja ja herkullista ruokaa. Suurin tiloista on 150 hengen auditorio ja pienempiin kahdeksaan tilaan mahtuu kuhunkin 10-50 henkilöä. Ruokailijoita palvelevat à la carte -ravintola Talentti ja lounasravintola Variantti. Tiloja vuokrataan myös yksityistilaisuuksiin.

www.taitotalo.com

*Kaupallinen yhteistyö