Update Forum ja Evento Awards

Savoy-teatterissa 27. huhtikuuta pidetty Update Forum -tapahtuma oli loistava esimerkki ylivertaisen asiakaskokemuksen tuottamisesta. Siitä, miten tehdään asiakkaan eteen vähän enemmän ja luodaan positiivinen yllätyksen kokemus sekä aito välittämisen tunne.

Tästä puhui omassa puheenvuorossaan myös Tuija Seipell. Tutkimusten mukaan 80 prosenttia toimitusjohtajista pitää yrityksensä asiakaspalvelua erinomaisena, kun taas vain 8 prosenttia asiakkaista on sitä mieltä! Tunteilla on iso merkitys asiakaskohtaamisissa ja yhteyden luomisessa. Tuija kannusti oman kokemuksensa äänellä rohkeuteen ja pelkojensa kohtaamiseen.

Epämukavuusalueelle uskaltautuminen tuli esille päivän aikana myös monien muiden puheissa. Mielenkiintoisen päivän aloitti Bruno Giussani, joka esitteli suosittua TED-konseptia. TED auttaa levittämään ideoita: ne, joilla on jotain sanottavaa, voivat esittää ajatuksiaan enintään 18 minuutin videoitavassa puheenvuorossa. Tarkoitus on herättää keskustelua ja luoda yhteyksiä, joiden kautta ideat pääsevät jatkojalostukseen. Tilaisuuksia  järjestetään ympäri maailman niin slummeissa, kuin luksushotelleissakin. 

Kiinnostavan puheenvuoron piti Arun Sundararajan, joka kertoi maailman muuttumisesta talouden näkökulmasta, aiheenaan Sharing Economy. Hän kertoi useita esimerkkejä siitä, miten instituutio-pohjainen talous tekee tilaa joukkopohjaiselle (crowd-based) taloudelle. Tunnetuimpia uuden mallin edustajia ovat Über-taksit ja Airbnb -majoitukset. Uudet mallit luovat uusia rakenteita, joka näkyy jo nyt mm. siten, että vakituisen työn sijaan toimitaan tilapäistyössä Jo nyt USAssa 20 prosenttia työskentelee freelancereina ja 20 vuoden päästä luku on peräti 50.

Hanne Melin puolestaan kertoi, miten pienetkin yritykset voivat selviytyä kriiseistä ja nykyteknologian avulla luoda suhteita ja kasvattaa bisnestään myös kansainvälisesti. Uudenlaisten verkkoalustojen kautta myös mikroyritykset voivat vakiinnuttaa asemaansa. Bruce Oreck herätteli kyseenalaistamaan kestävään kehitykseen liittyviä "totuuksia". Hänen mielestään meillä on lyhyellä aikavälillä vaihtoehtona parantaa olemassa olevia järjestelmiä, mutta pitkällä tähtäimellä tarvitaan uudistavaa, transformatiivista innovaatiota. Aika on jo vähissä, joten nyt on korkea aika ottaa luovuus käyttöön ja ratkaista todellisia ongelmia. 

Päivän vaikuttavimman puheenvuoron piti Milad Mohammadi, joka jakoi oman tarinansa siirtolaisuudesta sekä siitä, miten vastoinkäymiset voi kääntää voitokseen. Hänellä on ollut suuria esikuvia ja suuria unelmia, jotka hän on yksi toisensa jälkeen rohkeasti toteuttanut. Viimeisimpänä kotimaahansa Ruotsiin perustamansa uudenlainen koulu maahanmuuttajille. Miladin viesti on se, että meissä kaikissa on potentiaalia ja sille pitää antaa mahdollisuus. Juuri erilaisuus on suurin mahdollisuus! Käytä voimaasi ja sydäntäsi muuttaaksesi maailmaa. Miladin koskettavat sanat sydämestä sydämeen palkittiin seisten raikuvin aplodein.

Juontajakolmikko Andre Nöel Chaker, Laura Schwartz ja Reuben Kaye hoitivat osuutensa ammattimaisesti ja huumorilla. Käyttökelpoiset verkostointivinkit oli sopivasti sijoiteltu ennen taukoja. Puheenvuorot vedettiin hienosti yhteen Salla Lehtipuun upeiden piirrosmuistiinpanojen avulla. Reubenin lahjakkuudesta saatiin nauttia kabareen muodossa myös illalla. Update-osuus päättyi Happy Hour -paneeliin, jossa Blanca Juti, Marco Acerbi, Ville Tolvanen sekä Reuben keskustelivat Lauran johdolla muun muassa tekniikan tuomista mahdollisuuksista tapahtumissa ja verkostoitumisissa.

Upea päivä huipentui illalla Kaapelitehtaalla Evento Awards - palkintojuhlaan. Viimeistään siellä toteutui Lauran kirjan ohje: Syö, juo ja verkostoidu! Aivan mahtava, innostava ja antoisa tapahtumapäivä alusta loppuun saakka! On ilo seurata, miten ammattilaiset osaavat. Kiitos Evento!

Kaija Pitkäniemi on Intuitivon yrittäjä, coach, kouluttaja, puhuja ja kirjoittaja. Pääteemoina ovat aito itsensä tunteminen ja sitä kautta kokonaisvaltainen vastuunotto omasta elämästä eli itsensä johtaminen.

Alkusyksyllä 2016 julkaistaan Viisas Elämä –sarjaan Pitkäniemen kirja: Elämän virrassa – Miten elät linjassa muutosten kanssa? Kirja käsittelee muutoksen aikaa, jossa elämme sekä sitä, miten voimme itse monin eri tavoin vaikuttaa elämämme valintoihin ja hyvinvointiimme.