Työpäiväkin on juhlaa Eckerö Linen herkkujen äärellä

Joko olet tutustunut Eckerö Linen ja m/s Finlandian vuoden 2018 herkkuihin? Voin nimittäin kertoa, että se kannattaa: tänäkin vuonna satsataan ruokaan oikein viimeisen päälle, ja se näkyy monessa. Kokous tai etäpäivä laivalla sujuu oikein rattoisasti, kun muistaa välillä tankata tarkkaan valituilla mauilla.

Keittiömestari Tuomas Sillanpää on tiiminsä kanssa suunnitellut makuhermojen ilottelua jo koko vuodelle. Tarjolla on kuhunkin vuodenaikaan sovitettua makoista murkinaa – aina saaristolaispöydästä riistaviikkoihin.

Talviherkut aloittavat uuden vuoden

Vuosi 2018 startataan Talviherkkujen juhlaa -buffetilla. Viime vuonna juhlistettiin 100-vuotiasta Suomea ja tänä vuonna menussa näkyy Viron 100-vuotisjuhlavuosi. Virolaisten makuelämysten reseptit on kerätty Eckerö Linen henkilökunnalta, josta monella on virolaiset sukujuuret.

Virolaisten makujen lisäksi buffetissa on toki mukana myös perinteisiä laivaherkkuja, kuten runsas kalavalikoima. Voit muuten ahmia valikoimaa silmilläsi täällä!

Muut buffetteemat tänä vuonna ovat

Pääsiäisbuffet 23.3.–4.4.

Keula kohti kesää 5.4.–5.6.

Saaristolaispöytä 6.6.–22.8.

Mereltä kaupunkiin 23.8.–2.10.

Riistaviikot 3.10.–13.11.

Juhlapöytä 14.11.2018–8.1.2019 

Ai niin, erikoiskahvien lisäksi m/s Finlandialla tarjotaan Meiran toimittamaa Kulta Katriina -kahvia. Se paahdetaan Helsingin Vallilassa, jonne kahvipavut aikoinaan kuljetettiin Länsisatamasta! 

Buustia työpäivään ihanasta aamiaisesta

Hyvä työpäivä vaatii alleen hyvän aamiaisen. Ja millainen aamiainen onkaan tarjolla Itämerellä!

Eckerö Linen meriaamiaismenu sisältää leikkeleitä, juustoja ja vihanneksia; kaurapuuroa, mysliä ja marjoja; pekonia, perunoita ja munakokkelia – juomia ja jälkiruokia unohtamatta.

Kuva: Sini Pennanen

Hyvän tauon päivään tuo viime syksynä lanseerattu Makuja Merellä -akatemia, jossa kuka vaan pääsee kuuntelemaan ajankohtaisia puhujia erilaisissa ruoanlaittoon liittyvissä aiheissa. Joulun alla vieraana oli Pipsa Hurmerinta, joka jakoi uusia ideoita ja näkemyksiään ruokatrendeistä. Minäkin innostuin kovasti – kaipaan kalaruokiin jotain uutta twistiä.

Laadukas ruoka tukee hyvää asiakaskokemusta

Vuodesta 2009 asti on Suomessa teetetty asiakkuusindeksitutkimus, jossa tänä vuonna 5 000 kuluttajaa arvioi asiakaskokemuksiaan yli sadassa yrityksessä. Vuonna 2017 Eckerö Line sijoittui tutkimuksessa viidennelle sijalle ja ainoana laivayhtiönä kärkikymmenikköön. 

Laadukas asiakaspalvelu onkin yksi Eckerö Linen taikasanoista. Siksi siihen satsataan jatkuvasti ja osa tätä kehitystyötä on selvittää asiakkaiden toiveita ja odotuksia. Muutoksena aikaisempaan näkyy selvästi laadun arvostaminen: matkustajat kaipaavat perinteisten oluttuliaisten sijasta laadukkaita viinejä ja aitoja makuelämyksiä. Siksi m/s Finlandialla pääsee nauttimaan yhä paremmista mauista – niin buffetissa, aamiaispöydässä kuin viinibaarissakin.

Huhhuh, eipä voi muuta todeta, kuin että onneksi talviaikaan ei haittaa, vaikka vähän herkuttelu menisi överiksi. Merivesi on kylmää ja ylimääräinen rasvakerros auttaa tarkenemaan kovallakin pakkasella.

Kirjoittaja on intohimoinen merimatkailija, joka rakastaa hyvää ruokaa ja juomaa sekä oikeaa musiikkia. Hakee elämään erilaisia elämyksiä ja uusia tuulia. Arvostaa matkustamisen helppoutta ja vaivattomuutta.

*Kaupallinen yhteistyö