Tykkäätkö työstäsi?

Miksi teet sitä mitä teet?

Jos et ole vähään aikaan kysynyt itseltäsi, miksi teet sitä mitä teet, niin kysypä nyt. Mikä on työsi ydin, mikä on sen sydän? Koska olet viimeksi ollut tosi innoissasi työstäsi? Mitä tekisit, jos rahalla ei olisi väliä? Työn ilon liekki on palava innostus, intohimo työhön, jonka kokee merkitykselliseksi ja tärkeäksi. Monet palavat loppuun, vaikka eivät ole koskaan olleet liekeissä. Ehkä juuri siksi. 

Aito innostus näkyy

Olen täällä Baskimaassa päässyt todistamaan aitoa työn iloa ja innostusta palvelemiseen. Ruuhka-aikoina, joita näyttää olevan lähes tauotta, ovat joidenkin pintxos-paikkojen baarimikot hauskaa seurattavaa. He tekevät kiireestä taidetta. Huumorilla ja rentoudella he palvelevat huippunopeasti, jokaisen asiakkaan huomioiden ja toisiaan kunnioittaen. Sellainen ilo tarttuu väkisinkin ja sitä voi vain ihmetellen arvostaa! He ovat työn ilon ruumiillistumia, joilta voisi oppia niin paljon.

Sitä, ettei työ loppujen lopuksi ole niin vakavaa. Se, että asennoituu vähän rennommin, ei vie pois asiantuntijuutta tai uskottavuutta, päinvastoin. Se, että aidosti nauttii työstään ja näyttää sen, on todellisen ammattilaisen teko.  Sitä kautta hän näyttää muille mallia: näinkin voi toimia ja siten oman työnsä ohella vielä opettaa toisia. 

Kyseenalaista

Tolkuton suorittamismoodi ja kiire on johtanut siihen, etteivät monetkaan enää nauti työstään. Eivät ehdi, koska ei ole aikaa tiedostaa, mitä oikeasti on tekemässä ja miksi. Anno domino 80-luvulla matkailualalla työskennellessä jo oli kiireistä. Siihen aikaan käsin kirjoitetut lentoliput oli saatava asiakkaalle ennen matkaa, joskus viime hetkellä lentokentälle toimitettuna. Nykyään aika harva asia loppujen lopuksi on todellisuudessa tulenpalavan kiireinen. Me vain luulemme niin. Jos ihan rehellisiä ollaan ja pistetään asiat tärkeysjärjestykseen, niin todellisia kiiretapauksia ovat vain ne, jolloin ihmishenki tai terveys on vaarassa. Kaikki muu on vähemmän kiireellistä. 

Rennommin!

Mitä, jos kokeiltaisiin ottaa työ vähän rennommin? Niin, että alettaisi tehdä töitä hyvällä fiiliksellä ja nauttien. Tuota tunnelmaa ympärille levittäen. Ei välttämättä ihan helppoa, mutta aina voi yrittää ja katsoa, mitä tapahtuu! 

Kirjoittaja on Intuitivon yrittäjä, coach, kouluttaja, puhuja ja kirjoittaja. Pääteemoina ovat aito itsensä tunteminen ja sitä kautta kokonaisvaltainen vastuunotto omasta elämästä eli itsensä johtaminen. Lisätietoja: www.intuitivo.fi

Kaijan kirjoittama kirja: Elämän virrassa – Miten elät linjassa muutosten kanssa käsittelee muutoksen aikaa, jossa elämme sekä sitä, miten voimme itse monin eri tavoin vaikuttaa elämämme valintoihin ja hyvinvointiimme. Kirja on myynnissä suurimmissa kirjakaupoissa sekä Viisas Elämä –sivuilla: http://www.basambooks.fi/kirja/978%20952%20260%20532%200/elaman-virrassa/

Nyt on myös tarjolla kirjaan perustuva Elämän virrassa -verkkokurssi : http://intuitivo.fi/elaman-virrassa-verkkokurssi/

Sulje mainos Tilaa Evento