Tampereen Messut oy:n nykyisen toimitusjohtajan Hannu Vähätalon siirtyessä eläkkeelle uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu kauppatieteiden maisteri Tuomas Räsänen

Tampereen Messujen toimitusjohtajavaihdokseen on osattu varautua. Toimitusjohtajasopimuksensa perusteella nykyisen toimitusjohtajan Hannu Vähätalon kanssa oli sovittu eläköitymisestä hänen täyttäessään 60 vuotta eli maaliskuussa 2021. Tällöin yhtiön hallitus pyysi häntä kuitenkin jatkamaan toimitusjohtajana haasteellisen pandemiakauden ylitse.

– Olimme erittäin tyytyväisiä, että Hannu suostui tähän järjestelyyn. Vallitseva pandemiatilanne huomioiden oli yhtiön ja sen henkilöstön etu, että hänen pitkäaikainen kokemuksensa sekä alan ja asiakkaiden tuntemus olivat ja ovat edelleenkin yhtiön käytössä. Samalla saatiin lisäaikaa tulevan toimitusjohtajan etsintään tavoitteena suunnitelmallinen perehdyttäminen ja toimitusjohtajavastuiden siirto seuraajalle, yhtiön hallituksen puheenjohtaja Riitta Varpe toteaa.

Hannu Vähätalon 20-vuotisen toimitusjohtajakauden aikana Tampereen Messut oy:stä on kehittynyt yksi maan johtavista messu- ja tapahtumataloista. Vähätalon johdolla yhtiöllä on ollut ennen COVID-19-pandemiaa 19 erittäin kannattavaa toimintavuotta. 

– Yhtiön menestyksekkäiden ja kannattavien vuosien ansiosta Tampereen Messut tulee selviämään myös pandemian aiheuttamista merkittävistä tappioista. Hannun panos messuyhtiön kehitystyössä ja koko Tampereen talousalueen elinkeinoelämän edellytysten luomisessa on ollut todella merkittävä, Varpe kiittelee.

– Näen Tampereen Messut oy:n ja koko konsernin tulevaisuuden loistavana ja uskon messutoiminnan palautumiseen aiempien vuosien tasolle tapahtuvan nopeasti Pirkanmaan kasvun, yhtiön vahvan ja monipuolisen tuotesalkun sekä erinomaisen henkilökunnan ansiosta. Eläköitymiseni messuilta ei tarkoita vetäytymistä liike-elämästä. Vuodet ovat kerryttäneet valtavasti liikkeenjohdollista kokemusta ja näkemystä, jolla on myös käyttöä kasvavassa perheyrityksessämme GoGo-yhtiöissä, Hannu Vähätalo kertoo.

– On ilo päästä luotsaamaan vahvaa, monipuolista ja tunnettua tapahtuma-alan konsernia, joten kiitollisin mielin otan vastaan Tampereen Messut oy:n toimitusjohtajan tehtävät vuodenvaihteessa. Syksyn perehdyn innolla tuleviin tehtäviini ja ensi vuonna tapahtuma-ala varmasti nousee nopealla tahdilla uuteen vauhtiin pandemian pysäyttämän aikakauden jälkeen, Tuomas Räsänen sanoo.

Tuomas Räsänen aloittaa Tampereen Messut -konsernissa 1.9.2021 liiketoimintojen kehitysjohtajana ja toimitusjohtajana 1.1.2022.

Tampereen Messut -konserniin kuuluvat emoyhtiö Tampereen Messut Oy, tapahtumatoimisto Finland Events sekä tytäryhtiöt Finland Restaurants Oy – Finnresta ja Expotec Oy. Konsernin liikevaihto on 13 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin 60. Toimitilat sijaitsevat Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.