Tulevat muistot luodaan nyt

Kirjoittaja on Intuitivon yrittäjä, coach, kouluttaja, puhuja ja kirjoittaja. Pääteemoina ovat aito itsensä tunteminen ja sitä kautta kokonaisvaltainen vastuunotto omasta elämästä eli itsensä johtaminen.

Kultaiset kesämuistot

Lapsuudessa kesät olivat yhtä aurinkoa ja lämpöä, ainakin muistoissa. Todellisuudessa tuskin näin on ollut, mutta aika kultaa muistot. Se on toisaalta lohdullista. Elämän valtaisassa kirjossa aktiivisemmin muistoihin ovat jääneet pääosin hyvät asiat. 


Omiin kesämuistoihini ovat tarttuneet erilaiset eväsretket. Järven rannalle mentiin oleilemaan ja uimaan ajan kanssa, eväät mukana moneksi tunniksi. Voipaperiin käärityt juusto-kurkkuleivät ja mehu maistuivat myös mummolan pihassa sijaitsevalla isolla kivellä. Nuo maut ja tuoksut voi koska tahansa taikoa tähän hetkeen. Matonpesusta tuskin olisi tullut mitään ilman kunnon eväitä.  


Muistan kuumat kesäpäivät, jolloin heinänkorteen kerättiin vuoronperään metsämansikoita ja mustikoita. Ne maistuivat niin hyvälle! Kuten myös jäätelö. Tötteröissä oli tasan kolme vaihtoehtoa: mansikka, vanilja ja suklaa. Tuoksu niissä oli taivaallinen! Ja itse tehty viili vanhanajan viilikupeissa kuuluu myös makumuistoihin. Ruoka, maut ja tuoksut näyttävät siis olevan muistojen kärjessä..


Vähemmän on enemmän!

Paljon muutakin on varmaan tapahtunut, mutta se, mitä on jäänyt erityisesti mieleen, ovat pienet yksinkertaiset asiat. Ne ovat jollain tavalla olleet niin merkityksellisiä, että ovat jättäneet lähtemättömän muistijäljen. Tämä on hyvä muistaa nykyajan suoritus- ja virikeviidakossa. Viime aikoina on paljon puhuttu siitä, miten yksinkertaiset arjen asiat, yhdessä puuhastelu ja oleminen ovat paljon arvokkaampia, kuin jatkuva meneminen ja tylsyyden tappaminen. Monet aikuiset luulevat, että lapsia pitää loputtomasti viihdyttää. Ehkä siten yritetään kompensoida poissaoloja, jatkuvaa kiirettä ja huonoa omaatuntoa. Mitä, jos vain olisimme läsnä ja kysyttäisiin lapselta, mitä hän oikeasti kaipaa. Ehkä se ei olekaan menoa ja meininkiä vaan rauhoittumista? Ehkä yhdessäolo ja yksinkertaiset asiat ovatkin uutta ja ihmeellistä jatkuvan pyörityksen sijaan? Ehkä spontaanius ja hetkessä eläminen tarkkojen suunnitelmien sijaan ovatkin ne, mistä lähtemättömät muistot luodaan?


Tulevat muistot luodaan nyt

Tulevaisuus luodaan tässä hetkessä. Millaisia muistoja sinä jätät itsellesi ja läheisillesi tästä kesästä? Millaisia ovat sinun parhaat kesämuistosi? Mikä on jättänyt pysyvän tunnejäljen? Millaisena haluat muistaa kesän 2016 muutaman vuoden päästä? Kesä on tässä. Parhaat hetket ovat käsillä juuri nyt. Parhaat muistot luodaan tässä ja nyt. Nautitaan kesästä!

intuitivo.fi

Alkusyksyllä 2016 julkaistaan Viisas Elämä –sarjaan Kaijan kirja: Elämän virrassa – Miten elät linjassa muutosten kanssa? Kirja käsittelee muutoksen aikaa, jossa elämme sekä sitä, miten voimme itse monin eri tavoin vaikuttaa elämämme valintoihin ja hyvinvointiimme.

Sulje mainos Tilaa Evento