Tulevaisuuden sanansaattaja

Tulevaisuuden tapahtuma on vuorovaikutteinen ja henkilökohtainen, sanoo maaliskuussa Suomeen saapuva tapahtumaguru Matthias Schultze.

Future Meeting Space -hanke tarkastelee kokousten ja konferenssien tulevaisuudentilaa ja -tarpeita. Hankkeen takaa löytyy useampikin kansainvälinen toimija, ja sen tavoitteena on tarjota ideoita ja työkaluja parempiin tapahtumiin.

Hankkeessa mukana olevan German Convention Bureaun toimitusjohtaja Matthias Schultze kertoo hankkeen ensimmäisessä vaiheessa lanseerattujen kokousskenaarioiden, esimerkiksi interaktiivisten foorumien, löytäneen jo mukavasti käyttöä.

– Tulevaisuuden kokousmaailmassa korostuvat vuorovaikutteisuus, joustavuus, tehokas ajankäyttö, turvallisuus ja kokemuksellisuus. Ne kaikki ovat piirteitä, joiden toteuttamiseen löytyy innovatiivista osaamista juuri Suomesta, Espooseen pian puhumaan saapuva Schultze toteaa.

– Suomen valttikortteja kokous- ja kannustematkakohteena ovat koskematon luonto sekä ensiluokkainen palvelu ja asiantuntemus. Merkittävien yritysten ja tutkimuslaitosten kotina Suomella on lisäksi huomattavaa huipputeknologista osaamista.

Schultze kehuu myös maamme arkkitehtuuria ja mainitsee erityisesti Alvar Aallon, Helsingin luonnontieteellisen museon ja oopperatalon.

– Suomalainen arkkitehtuuri inspiroi tapahtumaväkeä ympäri maailman.

 

Hankkeen tänä vuonna lanseerattu toinen vaihe tutkii tapahtumien erilaisia osallistujatyyppejä sekä metodologisten ja teknologisten tapahtumaelementtien vaikutusta tiedonvälitykseen, oppimisprosesseihin ja tapahtumasta saatavaan yleiskokemukseen.

– Teknologian nopea kehitys korostaa esimerkiksi interaktiivisuuden ja verkostoitumisen merkitystä tapahtumissa. Vuorovaikutus on minkä tahansa tapahtuman tärkeimpiä rakennuspalikoita. Mitä aktiivisempi osallistuja, sitä paremmin hän omaksuu myös tietoa, Schultze sanoo.

– Kasvokkaisten kohtaamisten merkitys on kasvussa, sillä suuri osa kanssakäymisestämme tapahtuu verkossa. Epävirallisiin kokoontumisiin ja verkostoitumiseen varattua aikaa arvostetaan siksi korkealle.

 

 

 

Kuka?

Matthias Schultze

  • German Convention Bureaun toimitusjohtaja.
  • Työskennellyt eri hotelliketjuissa, ollut Bonnissa sijaitsevan World Conference Centren johtokunnan jäsen sekä European Association of Event Centresin varapuheenjohtaja.
  • Puhuu 22.–24.3.2017 järjestettävässä ICCA Scandinavian Chapter Meetingissä Espoossa.
  • Future Meeting Space -hanketta ovat toteuttamassa German Convention Bureau, European Association of Event Centres ja Fraunhofer Institute for Industrial Engineering.

gcb.de

future-meeting-space.de

iccaworld.org

visitespoo.fi