Timo Kiuru: Tärkeintä on luoda luottamusta ja etsiä ihmisten vahvuuksia

Timo Kiuru halusi kirjoittaa kirjan, joka käsittelisi luovuudessa kasvamista, kansainvälistymistä, muotoilua, markkinointia ja johtamista, mutta olisi erilainen kuin aihepiirien kirjat yleensä.

Halusin kirjoittaa kirjan, joka käsittelisi luovuudessa kasvamista, kansainvälistymistä, muotoilua, markkinointia ja johtamista, mutta olisi ihan erilainen kuin aihepiirien kirjat yleensä. Tämä kirja ei ole kaikille. Eräs kirjan lukijoista lähetti minulle tämän lukijapalautteen: ”En ole ikinä ollut johtamista käsittelevien kirjojen ystävä. Turhan usein ne ovat yksinkertaisesti kehnosti kirjoitettuja: niissä ei ole tunnetta, kiehtovia tarinoita, vaan ne pursuavat neuvoja ja oppeja, jotka kuka tahansa yli kymmenvuotias osaisi kirjoittaa.

Tämä kirja on eri maata. Olen itse asiassa lukenut sen jo kahdesti, pysähtynyt, pohtinut ja yhä uudelleen palannut kaikista iskevimpiin kappaleisiin.

Toki, tässäkin kirjassa tarjoillaan oivalluksia, vinkkejä ja työkaluja osaamisen ja ammattitaitojen parantamiseen, mutta se tehdään kovin empaattisella ja lämpimän sydämellisellä tavalla. Siihen harvoin brändi- ja mainosmaailmassa törmää! On merkittävää löytää kirja, jonka jokaisella sivulla on lause, joka jää pyörimään mieleesi päiviksi. Päiväkirja luovuudesta ja luopumisesta on äärimmäisen hyvin kirjoitettu kirja kansainvälisestä elämästä ja liiketoiminnasta. Suosittelen sitä kaikille, jotka haluavat tehdä parempaa luovaa työtä.”

Miksi luovalla alalla työskentelevien pitäisi lukea kirja?

Tämä on kirja jokaiselle, joka haluaa ymmärtää, mihin suuntaan työelämä on muuttumassa ja millaisia ominaisuuksia tulevaisuuden johtajan ja työntekijän kannattaa itsessään ruokkia. Opas kutsuu lukijan ajattelemaan isommin.

Toivon, että kirjan humaanit teesit lohduttavat globaalin murroksen keskellä: tärkeintä on aina luoda luottamusta, etsiä kauneutta ja uusia näkökulmia, nähdä ihmisten vahvuudet. Sillä sitähän me kaikki pohjimmiltamme haluamme – tulla nähdyksi ja kohdatuksi itsenämme. Sen ymmärtämällä pääsee jo pitkälle.

Haluaisitko sanoa kirjastasi tai sen kirjoittamisesta jotain muuta?

Kirjan kuvituksista vastaa huippukuvittaja Mienar. Uskon että kauneus on toivon ylin muoto ja siksi luonnollisesti halusin panostaa kirjan visuaalisuuteen. Kirjan kuvitusten tyyli on yhdistelmä melankoliaa ja toiveikkuutta. Teoksessa yhdistyy länsimainen tapa ajatella ja itämainen visualiikka.

Toivon, että jos olet lukenut kirjan ja pitänyt siitä, niin suosittelisit sitä jollekin, joka saattaisi saada siitä uutta inspiraatiota ja ajatuksia. Haluan myös kiittää kaikkia, jotka ovat jo ostaneet kirjan.

Julkaistu Evento-lehdessä 1/2020.

Tilaa Evento!

Tilaa digilehti!

Sulje mainos Tilaa Evento