Tilaisuus tähtihetkeen – kutsulla on kolme sekuntia elinaikaa

”Tervetuloa aamutuimaan, iltapäivään, tutustumaan, kuulemaan, juhlimaan, tankkaamaan jne.” Jokainen kutsu ansaitsee perushuomionsa ja pyrin aina ymmärtämään kutsun mahdollisuutena.

Kutsu on aina huomionosoitus saajalleen. Ja vaikka kutsu ei ihan aina avaudu, niin aina kutsun esittäjällä on asiaa kohderyhmälleen.

Myös MPI:n (Meeting Professionals International) hallitus on kuunnellut ja keskustellut siitä, mitä mahdollisuuksia sen tulisi jäsenistölleen luoda ja järjestää. Filosofinen keskustelu syntyi jopa siitä, onko tapahtumalla ja tilaisuudella joitakin ominaispiirteitä tai eroja. Osa opiskelijoistani on ollut sitä mieltä, että tilaisuudella on hiukan ”virallisuusleimaa” ja sieltä ehkä odotetaankin jotain informaatiota. Tapahtuma taas virtaa vuolaampana kaikkia aisteja avaavana. 

Pelikentälle astuu kuitenkin se fysiikan perussuure – aika. Aika on olemassaolon ja tapahtumien jatkuva haastaja. Kun kutsujen virta tulvii valtavana, alkaa olla perusteltua ihmetellä riittääkö kaikkiin tulijoita?  Kutsulla on kolme sekuntia elinaikaa  – herättää löytämään tästä mahdollisuuden. Onko tässä minulle jotakin, tietoa, kokemuksia, elämyksiä, jotakin ylimääräistä arjen yläpuolelle?

Käytännössä myös järjestämiseen kuluu tietty perusaika. Myös kiinteät kulut syntyvät sitten pienesti tai isosti. Pieni lisäpanostus suunnitteluun, ideointiin tai budjettiin voi juurikin tehdä sen pienen eron, synnyttää sen mahdollisuuden tai ainutlaatuisuuden tunteen, joka aiheuttaa puolestaan virtaa ilmoittautumisten tulvana kutsun lähettäjälle. Ja osallistujalle tunteen elämän tähtihetkestä, joka on enemmän kuin tilaisuus.

Helena Wallo

Helena Wallo on toimitusjohtaja, yrittäjä, #tapahtumatohtori ja MPI Finlandin hallituksen puheenjohtaja.

Sulje mainos Tilaa Evento