Klo 9:00 – Ankkurit ylös!

Eckerö Linen m/s Finlandia kääntää nokan kohti Tallinnaa aamuyhdeksältä. Matka kestää vain pari tuntia, mutta sen aikana ehtii vaikka mitä – esimerkiksi koota tiimin laivan viihtyisään Kokouskeskukseen, tehdä yhteenvedon päättyvästä vuodesta ja suunnitella uutta.

Kokouskeskuksen monikäyttöisistä tiloista löytyy sopiva soppi niin pienille kuin reilun sadankin hengen ryhmille. Onko valintasi rento inspiraatiotila vai vaatiiko kokouksen luonne luokka- tai diplomaattimuotoista järjestystä? Oli kokoustilasi mikä tahansa, on siellä aina langaton netti, digitaalinen näyttö, whiteboard ja vaatesäilytys.

Mikä parasta, m/s Finlandian peruskokouspaketteihin sisältyvät aina Kokouskeskuksen buffetpöydän maistuvat tarjoilut. Täydellinen aamiainen koostuu suolaisesta ja makeasta purtavasta sekä salaateista ja tuoreista hedelmistä. Mukaan kuuluvat tietenkin myös juomat tuoremehusta kahviin, teehen ja muihin virvokkeisiin.

Kaupo Kalda / visittallinn.ee

Klo 11:15 – Torilla tavataan!

Virkistävä kävelymatka satamasta Tallinnan vanhaankaupungin sydämeen vie vain parikymmentä minuuttia. Historialliselle Raatihuoneentorille levittäytyy Tallinnan joulutori eli jõuluturg – yksi Euroopan parhaista laatuaan.

European Best Destinationin joulutoriäänestyksessä kymmenenneksi sijoittunutta joulutoria kehutaan tosielämän satumaaksi sekä kiitellään autenttisuudesta ja uskomattomasta kauneudesta. Hiljattain se huomioitiin myös Ison-Britannian Elle-lehdessä, jossa korostettiin torin jokavuotista lumitakuuta.  

Kadi-Liis Koppel / visittallinn.ee

Tänä vuonna joulutori aukeaa 16. marraskuuta. Tarjolla on perinteisiä jouluherkkuja piparkakuista hehkuviiniin, joiden lisäksi hankit pukinkonttiin virolaista käsityötä ja paljon muutakin saajalleen mieluista. Omat lahjatoiveet voi supattaa Joulupukin korvaan, ja perjantaista sunnuntaihin torilla pääsee nauttimaan myös monipuolisesta kulttuuriohjelmasta.  

Nykymuodossaan joulutori on toiminut Viron uudelleenitsenäistymisestä saakka. Sen juuret ulottuvat kuitenkin vuoteen 1441, jolloin mustapäiden veljeskunnan jäsenet pystyttivät Raatihuoneentorille koko Euroopan ensimmäisen kaupunkijoulukuusen.

Kuusi on edelleen torin kunkku. Sen valinta, saapuminen, pystytys ja kynttilöiden sytytys ovat isoja uutisia, joista kerrotaan seikkaperäisesti illan pääuutislähetyksiä myöten.

M/s Finlandian kellonympärimatkalla Tallinnassa on aikaa lähes kokonaisen työpäivän verran. Kaupungissa tapahtuu joulun alla paljon – lue Eckerö Linen parhaat menovinkit täältä.

Klo 18:30 – Juhlapöytä on katettu!

Yksi paluumatkan kohokohdista on tietenkin Buffet Eckerön seisova pöytä. Marraskuun puolivälissä syksyn riistapöytä vaihtuu joulunajan juhlapöytään, jossa tarjolla ovat suomalaisen joulun perinteiset maut lipeäkalasta rosolliin ja laatikoista kinkkuun. Joukkoon mahtuu myös uusia klassikoita – kokeile vaikka piparkakkupaahdettua punajuurta ja vegaanista lasimestarinsilliä! Jälkiruokana maistuvat esimerkiksi glögipäärynät, tyrnipannacotta ja pähkinäfudge.

Palanpainikkeista buffetin hintaan kuuluvat virvoitusjuomat, oluet ja viinit, lisäksi tarjolla on muita juomia aina edullisin merihinnoin. Kilistäisikö tiimisi joulun kunniaksi vaikka lasillisella kuohuvaa?

Buffetruokailun jälkeen herkutellaan viihteellä. M/s Finlandia on yksi Suomen aktiivisimmista keikkapaikoista ja suuri viihdeartistien työllistäjä – ei siis ihme, että sen viihdekalenteri on pullollaan Suomen valovoimaisimpien tähtien keikkoja. Esimerkiksi lähiviikkoina m/s Finlandia ylpeänä esittää:

  • 16.11. Kasmir
  • 23.11. Pepe Willberg
  • 30.11. Jukka Poika
  • 8.12. Eini

Klo 21:00 – Koti kutsuu!

Kellonympärimatka päättyy kotisatamaan iltayhdeksältä, nopeimmat ehtivät kotiin siis jo ennen Kymmenen uutisia! Täydellinen tiimipäivä, vai mitä?

Varaa vaivattomasti netistä

Joko mennään? Varaa kokouksen ja seisovan pöydän sisältävä päiväristeily kätevästi Eckerö Linen nettisivuilta. Tervetuloa m/s Finlandialle ja hurmaavan jouluiseen Tallinnaan!