The Helsinki Distilling Companyn Single Malt 1 Year Old- ja Straight Rye 1 Year Old -viskitisleet palkittiin kulta- ja hopeamitaleilla järjestyksessään kuudensilla Uisge-messuilla Vanhalla ylioppilastalolla Helsingissä. HDCO:n Single Malt 1 Year Old ja Straight Rye Year Old ovat vuoden tammitynnyrissä kypsytettyjä viskitisleitä. EU-lainsäädännön mukaan vain vähintään kolme vuotta kypsytettyjä viskitisleitä saa kutsua viskeiksi. HDCO:n ensimmäinen ruisviski tulee myyntiin 2017.

– Tämä voitto on iloinen uutinen myös kaikille, jotka ovat ostaneet meiltä viskitynnyreitä. He voivat nyt tyytyväisinä odottaa viskiensä valmistumista,  sanoo HDCO:n toimitusjohtaja Séamus Holohan.

Viime vuonna HDCO:n kypsyttämätön Straight Rye White Dog -raakatisle voitti Uisge 2015 -tapahtumassa kultaa.

Berlin Destille palkitsi HDCO:n ruistisleet ja Helsinki Dry Ginin 2015

Viime vuonna Keski-Euroopan suurin itsenäisten tislaamojen messutapahtuma Berlin Destille palkitsi HDCO:n Straight Rye White Dog ja 100% Rye White Dog -viskitisleet kulta- ja pronssimitaleilla Wodka, White Dog & Korn -sarjassaan, johon osallistui HDCO:n lisäksi 95 tislaamoa.

HDCO:n Helsinki Dry Gin palkittiin saman tapahtuman ginien sarjassa pronssimitalilla. Osallistujia sarjassa oli 120.

– Yksi Berlin Destillen kaltaisten messujen hyöty on alan sisäinen näkyvyys. Voitto antoi meille näkyvyyttä blogeissa, mutta herätti kiinnostusta myös jakeluportaassa. Se auttoi meitä saamaan Saksan markkinoille hyvämaineisen jakelijan, tislaajamestari Mikko Mykkänen sanoo.

HDCO osallistuu Berlin Destilleen myös tänä vuonna. Messut järjestetään Berliinissä 23.–24. huhtikuuta. HDCO:lla on  perjantaina  12.2. Helsinki Dry Gin G&T-baari Berliinin elokuvafestivaalien suosituissa Suomi-juhlissa, jotka järjestetään entisessä Heilige Kreuzin kirkossa Kreuzbergissa. Juhliin odotetaan 1 200 vierasta. Tapahtuman muihin sponsoreihin kuuluu muun muassa Marimekko. Juhlien teema on tänä vuonna Helsinki ja se näkyy erityisesti juomissa ja ruoassa.

Maaliskuussa HDCO osallistuu Tokion Foodex-messuille osana Finpron Food From Finland -vientihanketta.