The Folks Hotel Konepaja avaa ovensa lokakuussa

Lokakuun 8. päivänä avautuva The Folks Hotel Konepaja on urbaani ja moderni hotellialan tulokas, joka ei pelkää antaa persoonallisuuden näkyä.

– Olemme tämän puolentoista vuoden aktiivisen hankeaikamme kuluessa nähneet alueen kehittyvän kiinnostavaan suuntaan. Uskon, että Konepaja-Pasila-Kallio on Helsingin kiinnostavin ja urbaanein aluekokonaisuus muutaman vuoden sisällä, kertoo hotelliliiketoimintojen johtaja Aki Keskitalo.

Alueen uusi aika herkistää, mutta samalla luo uskoa tulevasta monelle alueella työskennelleelle.

– Pasilan Konepajan toiminnan päättyminen vuonna 2002 oli henkisesti kova paikka, Pasilan Konepajan perinneyhdistyksen hallituksen puheenjohtajana toimiva Veijo Sundqvist toteaa.

– Aloitin täällä vuonna 1968 viilaajaharjoittelijana ja päätin työurani Pasilan Konepajalla varusteluosaston päällikkönä. Tämän jälkeen muutin työpisteineni Helsingin päärautatieaseman Pääkonttoriin. Nyt on hienoa nähdä, että alue herää uudelleen elämään, ja vanhoihin kiinteistöihin on alkanut uusien toimijoiden muutto.

Pasilan Konepajan perinneyhdistys lahjoitti uuteen hotelliin Pasilan Konepajalla aikanaan käytössä olleen ja edelleen toimivan Victor-laskimen.

On hienoa nähdä, että alue herää uudelleen elämään.”

– Muistan laskimen olevan jostain 1900-luvun alkupuolelta. Haluamme, että sen elämä jatkuu uudessa hotellissa, jonka elämä on vasta alkamassa, Sundqvist kuvailee.

Hotellipäällikkö Elli Suutarinen on kiitollinen perinneyhdistyksen lahjoituksesta.

– Meille on tärkeää tuntea alueen ja rakennusten historiaa, jotta osaamme viestiä siitä vieraillemme. Historia tulee näkymään pieninä mausteina tiloissamme.

Uuden Konttorirakennuksen katolle on rakentunut tyylikäs kattoterassi Alexis, jonka toiminnasta tulevat vastaamaan Riku Stenros, Teemu Aura ja Antti Paasonen.

The Folks Hotel Konepajan persoonallisimmat huoneet löytyvät suoraan vastaanoton yläpuolelta. Näissä 4,5 metriä korkeissa Loft-huoneissa on haluttu säilyttää rakennuksen vanha historia näkyvillä, ja ikkunaseinää komistaa 1900-luvun alulta peräisin oleva, mutta saneerauksen yhteydessä kunnostettu tiiliseinä.

– Tämä huoneluokka on kruunun jalokivemme. Näissä 12 huoneessa on persoonaa ja oikeanlaista rouheutta. Ikkunaseinät ovat kuin vuodenaikojen mukaan muuttuva taulu, sanoo Suutarinen.

Julkaistu Evento-lehdessä 5/2020.

Tilaa Evento!

Tilaa digilehti!