Telakka on Royal Ravintoloille tuore alanvaltaus. Tapahtumayksikkö otti raakatilan haltuun vuoden 2018 alussa. Tapahtumapäällikkö Noora Gröhn on ihastunut teollisuuskiinteistön historiaan ja rooliin tulevalla Hernesaaren asuinalueella.

– Fordin kokoonpanotehdas valmistui täyttömaalle vuonna 1946. Historiamme autoteollisuudessa saa näkyä, ja onneksi sitä arvostetaan: uudessa osayleiskaavassa alueen rakennuksista vain tämä entinen kokoonpanotehdas ja läheinen Valtion Viljavaraston siilo suojellaan, Gröhn kertoo.

Historiaan sopien yksi Royal Ravintoloiden ensimmäisiä tilaisuuksia uudella areenalla oli Vehon kaksipäiväinen Mercedes-Benz-tapahtuma, jossa esiteltiin Suomessa valmistettava A-sarjan auto.

– Isoon saliimme rakennettiin lava autojen muotinäytöstä varten, ja iltatapahtumassa autot todellakin kävivät pyörähtämässä lavalla! Lisäksi Veho kutsui toisena päivänä joukon Mercedes-Benz-asiakkaita MB Expoon tutustumaan uusiin malleihin ja silloin pihaltamme lähti myös koeajoreitti, Gröhn muistelee viime talven ensimmäisiä isoja tapahtumia.

Hän huomauttaa, että Helsingissä ei ole monia tiloja, joihin voi ajaa autolla sisään. Telakka haluaa suomalaisen autoteollisuuden historiaa kunnioittaen pitää autoilua esillä.

Kaikkien mahdollisuuksien tila

• 2 000 neliötä

• 841 maksimihenkilömäärä

Hulppea juhlatila

Mitä kaikkea muuta Telakka mahdollistaa? Koska kyseessä todellakin on iso tila ilman tukipylväitä tai muita esteitä, se on muokattavissa joka lähtöön.

– Telakka on yksi Suomen suurimmista raakatiloista. Meillä on lähes 2 000 neliötä tilaa ja tänne mahtuu 841 henkilöä, Gröhn toteaa.

Ison hallin lisäksi käytössä on kaksi 160-neliöistä sivutilaa, joita voi käyttää kokouksissa työpajoina tai illalla loungena.

– Paras puolemme on, että kaiken voi rakentaa täydellisesti asiakkaan brändeillä - väreillä, valoilla, matoilla, huonekaluilla. Toteutamme toiveet ulkokuorta myöten; Elo-gaalassa teemaväri lila toistui raken­nuksen kyljissä.

Yksi tilan ensimmäisiä juhlia oli Evento Awards huhtikuussa. Astetta fiinimmin juhlittiin lokakuussa, kun Elo-gaala otti haltuun uuden tilan. Jokavuotisen gaalan teemana oli Bocuse d’Or ja menu oli vanhan royalilaisen Matti Jämsénin laatima. Suomen Bocuse d’Or -kokkien lisäksi mukana olivat Vuoden kokki Kalle Tanner ja Vuoden tarjoilija Noora Sipilä. Kilpailut ovat Elo-säätiön toiminnan ytimessä, siitä teema.

Markkinointi- ja muotoiluväki on myös löytänyt Telakan. Vuoden huiput -gaala on iso, 600 hengen tilaisuus, joka palaa Telakalle toistuvasti. Helsinki Design Week puolestaan on löytänyt Telakan mahdollisuudet pienten erikoismessujen näyttämönä.

Gaalaillalliset ovat vähäksi aikaa tehneet tilaa tv-produktioille, kun tila muokattiin tv-studioksi Putouksen kymmenettä, 20. lokakuuta alkanutta kautta varten. Tiiviit yhteydet televisio- ja mainosbisnekseen takaavat, että Telakalle on paljon kuvauskäyttöä.

Juhlaruoat toiveen mukaan

Tilaisuuden kruunaa hyvä ruoka, ja ruoasta puhuminen saa Noora Gröhnin toden teolla innostumaan.

– Royal Ravintoloiden ravintolarepertuaari muuttaa tänne! Restamaxin myötä ravintolaportfoliomme on vielä kasvanut huimasti, Gröhn sanoo.

Telakkaan ei voi tilata ”jotain ruokaa”, vaan tarjoilu mietitään aina tarkasti tilaajan toiveiden mukaan: Mikä brändeistä vastaa parhaiten tarpeeseen? Vai otetaanko monta eri ravintolaa?

– Päivätilaisuuden ruoat voivat tulla Bankista ja illaksi tänne tuleekin Hanko Sushi, Holiday, Palace ja Roster.

Evento-gaalan poikkeuksellisen tarjoilun ideana olivat street food -kojut, joista vieraat saivat noutaa annoksia.

– Pizzarium, YesYesYes ja Palace tulivat jokainen mukaan omalla bravuurillaan. On ehdottomasti Royal Ravintoloiden suuri voimavara, että pystymme toteuttamaan tällaisia tilaisuuksia yhteisvoimin, Gröhn kehaisee.

Lisää yhteisvoimaa löytyy lähistöltä: pitkän kokouspäivän Telakalla voi päättää mukavasti Löylyssä rentoutuen. Kesällä Hernesaarenranta tarjoaa mahdollisuuksia jatkaa iltaa.

www.telakka.fi