Teknologian avulla kestävyyttä ja kommunikointia

Tapahtumien siirtyminen verkkoon on asettanut haasteita, mutta tuonut myös etuja. Yksi virtuaalisten tapahtumien heikkouksista on tapahtumakävijöiden välisen kommunikaation hankaluus. Introvertit suomalaiset saattavat kuitenkin jopa hyötyä verkostoitumisen siirtymisestä tapahtumien käytäviltä verkkoympäristöön, vinkkaa Brellan Wendy Rendón Rave. Hän toivoo tapahtuma-alan suuntaavan kriisin jälkeen tulevaisuuteen kansainvälisempänä ja ratkaisuiltaan kestävämpänä kuin koskaan.

Kolumbiasta kotoisin oleva Wendy Rendón Rave siirtyi kesällä Huoneelta töihin Brellalle, joka tarjoaa tekoälyyn pohjautuvia verkostoitumisalustoja. Rendón Ravelle Brella oli tuttu jo entuudestaan: hän oli toiminut vapaaehtoisena esimerkiksi Nordic Business Forumissa, jossa Brella oli käytössä. Rendón Rave oli osallistunut myös kävijänä tilaisuuksiin, joissa Brella oli verkostoitumistyökaluna. Kuten koko tapahtuma-alalla myös Brellan kohdalla pandemian vaikutukset olivat alkuun kaaottiset, mutta asiakasyritysten siirryttyä alkushokin jälkeen virtuaalisten tapahtumien pariin, on tilanne saatu käännettyä menestykseksi. 

Introverteille ihmisille

Brellan tekoälyn avulla potentiaalisimmat yhteydet tapahtumakävijöiden välillä löytyvät myös virtuaalitapahtuman aikana. Parhaimmillaan matchmaking mahdollistaakin sellaisten ihmisten kohtaamisen, joilla todella on käyttäjälle merkitystä. Rendón Raven mukaan virtuaali- ja hybriditapahtumat luovat uusia mahdollisuuksia verkostoitumiseen.

– Itse asiassa tämä antaa introverteille ihmisille mahdollisuuden kokea olonsa turvalliseksi tapahtumassa, koska paikan päällä olon sijaan kontaktin voi hoitaa tietokoneen tai puhelimen kautta.

Itseään puheliaaksi introvertiksi nimittävä Rendón Rave tietää, mistä puhuu. Brellan Customer success -tiimin jäsenenä hän on jatkuvasti tekemisissä asiakkaiden kanssa virtuaalisesti. Hän kokee, että vahva empatiakyky ja kommunikaatiotaidot ovat avainasemassa roolissa pärjäämiseen.

– Vaikka kyse onkin B2B-kaupasta, on aina muistettava, että toisella puolella on lopulta ihminen, jonka kanssa ollaan tekemisissä. On tärkeää pyrkiä olemaan mahdollisimman avulias ja selkeä viestinnässään.

Kielimuuri alas

Töiden ohella Rendón Rave työstää opinnäytetyötään, joka käsittelee yritystapahtuma-alan teknologisia edistysaskeleita ja niiden vaikutuksia kestäviin käytäntöihin. Hän toivookin näkevänsä seuraavan viiden vuoden aikana alan ottavan roolia johtajana kohti kestävän kehityksen mukaisia tavoitteita vuodelle 2030.

– Meillä on vielä paljon tehtävää esimerkiksi materiaalien käytössä ja alan tuottaman jätteen vähentämisessä, mihin kuuluvat osana jopa ohjelmistot. Tähän liittyy paljon taustalla olevia näkymättömiä asioita, joita meidän täytyy parantaa.

Parannettavaa Suomessa on myös kansainvälisyydessä. Rendón Rave kokee, että suuri määrä lahjakkuutta jää täällä käyttämättä kielimuurin takia, vaikka kielen ei pitäisi vuonna 2020 olla este vaan etu. Myös tietotekniikan hallinnassa olisi parannettavaa.

– Itse arvostan vanhempaa sukupolvea ja heidän tietotaitoaan, mutta uskon myös, että he voisivat oppia meiltä nuoremmilta. Me olemme syntyneet teknologian aikakaudella. Näiden tietojen yhdistäminen tekisi alastamme paremman, ja olen todella innoissani siitä, vaikka olenkin aivan urani alussa.

Kuka?

Wendy Vannessa Rendón Rave

  • Kotoisin Kolumbian Bogotásta, asunut Barcelonassa ennen Helsinkiin muuttoa.
  • Tällä hetkellä työskentelee Brellalla tittelillä customer success representative.
  • Ennen sitä työskennellyt horeca-alalla vuodesta 2012. Suomessa tehnyt töitä muun muassa Noho Partners oyj:llä ja Huoneella.

Julkaistu Evento-lehdessä 5/2020.

Tällä palstalla jututamme ammattilaista työnsä äärellä. Kahvihetken tarjoaa Meira.

Sulje mainos Tilaa Evento