Dinner & Show – elämyksellinen ilta
keskellä satua

Helsingin Kaupunginteatterin suuri näyttämö muuttuu alkusyksystä vedenalaiseksi taikamaail­maksi, kun lavalle ui H. C. Andersenin sadusta ja Disneyn menestyselokuvasta tuttu Pieni merenneito.

– Elokuun lopussa ensi-iltaan tuleva spektaakkeli on suurin Suomessa koskaan tehty musikaali, kertoo Helsingin Kaupunginteatterin asiakkuusvastaava Mikko Peltoniemi.

– Vedenalaisen maailman hahmoihin liittyviä nukkeja ovat olleet suunnittelemassa Tähtien sodan hahmosuunnittelijat, lennätysten suunnittelijoina vierailevat puolestaan Harry Pottereihin lennätyksiä tehneet ammattilaiset.

Herkkuja lautasella ja kertomuksia kulisseista

Merellinen kuningaskunta kruunaa myös ikimuistoisen Dinner & Show -illan, joka on täydellinen ratkaisu esimerkiksi asiakastilaisuuden, yritysjuhlan tai pikkujoulujen ohjelmaksi.

Ryhmän Dinner & Show -illan voi lipputilanteesta riippuen yhdistää myös mihin tahansa muuhun teatterin iltanäytökseen.

– Dinner & Show alkaa illan esitykseen nivoutuvalla alku- ja pääruualla teatterin parveke­-läm­piössä. Jälkiruoka – yleensä kahvi ja teemaleivos – nautitaan väliajalla, sanoo Helsingin Kaupunginteatterin ravintolapalveluista vastaavan Sodexon ravintolatoimen päällikkö Tarja Vähä-Savo.

Ennen illan esitystä paikalle saapuu myös taiteilijavieras, joka kertoo kiehtovia yksityiskohtia pian nähtävästä näytelmästä.

– Dinner & Show -vieras saa aina enemmän. Hän seuraa näytelmää parhailta permantopaikoilta ja saa henkilökohtaisen kosketuksen yhteen esityksen kan­nalta ratkaisevaan henkilöön, joka kertoo kulissien takaisia salaisuuksia, Mikko Peltoniemi täydentää.

– Pakettiin kuuluu aina myös käsiohjelma sekä yllätys, mutta mikä se on, sitä emme tietenkään voi etukäteen paljastaa.

Koko ilta helpossa paketissa

Yritystapahtuman isännöinti ja emännöinti on vaativaa ja aikaa vievää, tietää Sodexon kokous- ja juhlapalvelujen myyntipäällikkö Seija Sipilä.

– Dinner & Show -illan teatteriesityksen aikana isäntäväkikin saa huokaista. Mikä parasta, esityksestä saadaan kuin itsestään keskustelun aihetta koko iltaan, Sipilä huomauttaa.

Asiakkaat ovat kiitelleet Dinner & Show -konseptia nimenomaan sen helppoudesta.

– Yhdellä varauksella saa monipuolisen ohjelmapaketin koko illaksi, mikä säästää varaajan aikaa, vaivaa ja hermoja. Myöskään stressaavista siirtymistä ruokapaikan ja teatterin välillä ei tarvitse huolehtia – kaikki tapahtuu huolellisesti hiotun aikataulun mukaisesti saman katon alla, Sipilä sanoo.

– Esitys päättyy ennen kello kymmentä, mutta mikäli ryhmä haluaa, voi ilta jatkua vielä sen jälkeenkin huolettomasti samoissa tiloissa.

Pieni merenneito -teemamenu

  • Lehtisalaatteja, Dijon-vinaigrette ja leipäcrumble
  • Artisokkacreme ja paahdettua paprikaa
  • Härkärillette ja raparperihilloa
  • Endiivisalaatti, Peltolan Blue ja pähkinää
  • Maalaispatee ja Cumberlandin kastike
  • Teatterilla leivottua vehnäleipää ja voita
  • Bouillabaisse
  • Aioli ja lohkoperunat
  • Väliajalla jälkiruokana kahvi/tee ja Arielin trooppinen suklaabrownie-leivos

Järjestä tapahtumasi teatterissa!

Helsingin Kaupunginteatterin arkkitehtuuriltaan ainutlaatuinen teatteritalo on toimiva tapahtuma-ympäristö, joka muuntautuu monenlaiseen käyttöön ja tunnelmaan myös esitystoiminnan ulkopuolella.

– Teatterin valoisat, urbaaniin puistomaisemaan avautuvat parveke- ja permantolämpiöt ovat ihanteellisia tiloja kokouksiin, koulutuksiin, seminaareihin, myyntitilaisuuksiin, minimessuihin, näyttelyihin, konsertteihin ja vaikka muotinäytöksiin, Helsingin Kaupunginteatterin asiakkuusvastaava Mikko Peltoniemi luettelee.

– Elokuun lopusta lähtien parveke-lämpiöstä löytyy siirrettävän kokous-tekniikan lisäksi myös kiinteä lava AV-tekniikoineen.

Parveke- ja permantolämpiöt ovat ihanteellisia
kokoustiloja jopa 100 hengen kokouksille.
Minimessuilla tai cocktail­tilaisuuksissa ne palvelevat
peräti 1 000 vierasta.

Oman lisäarvonsa tapahtumaan tuo teatterin taika. Tilaisuuteen voi yhdistää esimerkiksi teatterikierroksen, joka on tutkimusmatka teatterin tiloihin ja kurkistus kulissien taakse.

– Talossamme työskentelee 250 henkilöä, joista vain viidenneksen voi nähdä lavalla. Teatterikierroksella selviää, mitä muuta talossa tapahtuu ja millaiset taustajoukot esityksiä ovat luomassa, Peltoniemi kertoo.

– Taiteilijatapaamisissa työstään ja teatterin elämästä kertoo ryhmän omien kiinnostuksen kohteiden mukaan valittu taiteilijavieras.

Teatteritalo palvelee siellä viipyviä ryhmiä tietenkin myös maistuvana ja viihtyisänä lounas- ja kahviravintolana. Lisäksi talon pihalta löytyy ilahduttava harvinaisuus, jota Helsingin keskustasta saa hakemalla hakea.

– 50 auton parkkipaikkamme voidaan sopia tapahtuman käyttöön veloituksettomaksi, mikä helpottaa autolla saapuvien elämää. Toki meille on helppo tulla julkisillakin: teatterin välittömään läheisyyteen pääsee niin metrolla, bussilla kuin raitiovaunulla.

 

Mikko Peltoniemi

Asiakkuusvastaava

+358 50 300 9009

mikko.peltoniemi@hkt.fi