TAPAUS on kasvanut seitsemässä vuodessa Suomen suurimmaksi tapahtumatoimistoksi ja erityisesti yritystapahtumien markkinajohtajaksi. Helsinkiläinen, 18 hengen tapahtumatoimisto Roof on erikoistunut luovien brändikohtaamisten suunnitteluun ja toteuttamiseen erityisesti kuluttaja-asiakkaita tavoitteleville yrityksille. Toimijat löysivät yhteisen synergiaedun kuluttaja- ja yritystapahtumien osaamisen yhdistämisestä.

– Olemme tunteneet Roofin toimitusjohtajan Jani Savolan kanssa jo 12 vuotta ja meitä yhdistää samanlainen intohimo elämyksellistä brändimarkkinointia kohtaan. Huomasimme, että meillä kummallakin oli tarve kehittää yrityksiämme entistä paremmiksi ja vahvemmiksi kumppaneiksi asiakkaillemme. Yritystapahtumien ja messujen markkinajohtaja kaipasi vahvistusta kuluttajatapahtumien osaamisesta ja päinvastoin. Totesimme pian, että tehokkain tapa toteuttaa kehitystavoitteemme on yhdistää voimat alalta tutun toimijan kanssa. Siksi yhteisymmärrys yrityskaupoista syntyi luontevasti, taustoittaa Tapauksen toimitusjohtaja Timo Aalto.

– Roofin liiketoimintaa on saatu hienosti kehitettyä yhdessä huippuosaajien kanssa, sanoo Roof Productions Oy:n toimitusjohtaja Jani Savola.

Roofin johto sekä kaikki työntekijät siirtyvät Tapauksen toimitiloihin Otaniemeen 2.9.2019. Jani Savolasta tulee yrityskaupan myötä Tapauksen johtoryhmän jäsen sekä kuluttajatapahtumien liiketoiminnan operatiivinen johtaja.

Yrityskaupan yhteydessä pääomasijoitusyhtiö MB Rahastoista tulee TAPAUS-konsernin pääomistaja. Kaikki Tapauksen ja Roofin nykyomistajat jatkavat merkittävinä henkilöomistajina yhtiössä. MB Rahastojen taloudellisella panostuksella on tarkoitus mahdollistaa Tapauksen toiminnan kehittäminen.

Yrityskauppojen toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää ja sen arvioidaan toteutuvan kesän 2019 aikana.