Tapahtumateollisuus täytti vuoden – kriisin jälkeen rakennetaan yhteistä tulevaisuutta

Tapahtumateollisuus syntyi kesäkuussa 2020 keskelle koronakriisiä. Toimialan 44 toimijaa tuli yhteen ja perusti koko elinkeinon ääntä käyttävän keskusjärjestön. Ensimmäisen vuoden aikana järjestö on ottanut paikkansa koko elinkeinon edustajana ja tapahtumien monipuolisen kirjon vaikuttavimpana puolestapuhujana Suomessa.

Edessä vasemmalta: Mirva Merimaa, Rosa Meriläinen,
Laura Sandström, Jenna Lahtinen, Jarno Uusitalo,
Jari Kupiainen, Mika Nevalainen, Matti Jykylä.
Takana vasemmalta: Pekka Timonen, Marko Hurme,
Tomi Saarinen, Janne Auvinen, Tuomo Tähtinen,
Juho Hiidenmaa. Kuva: Jukka Salminen.

Toimialan yhdistyminen on yhteisen vihollisen yhdistäessä tapahtunut nopeasti, mutta pysyvien tulosten aikaansaamiseksi on vielä paljon matkaa kuljettavana. Tapahtumateollisuus edustaa nyt jo 240 alan toimijaa. Jäseninä olevien alan lukuisten järjestöjen ja urheilun liigojen kautta edustettuna on vielä paljon laajempi joukko. Näin laajan joukon yhteinen etu ja sen valvominen on kuitenkin asia, jossa täytyy onnistua vielä koronan jälkeenkin. Samalla kun järjestö tekee työtä varmistaakseen toimialan toipumisen koronasta, on se myös aloittanut toimialan laajan tulevaisuustyön.

Tapahtumien vaikutukset on kuluneen vuoden aikana onnistuttu tuomaan tietoon hyvin laajasti. Ilman tapahtumia ei tapahdu mitään on Tapahtumateollisuuden lanseeraama lause, joka kertoo yksinkertaisuudessaan hyvin sen, kuinka laajat toimialan käynnistämät vaikutukset yhteiskunnassamme ovat. Tätä tietoa tulee kuitenkin edelleen konkretisoida ja viestin vahvistamiseksi kumppanuuksia tulee avata myös muiden elinkeinoelämän toimijoiden kanssa.

Ilman tapahtumia ei tapahdu mitään on Tapahtumateollisuuden lanseeraama lause.

Tapahtumateollisuuden jäsenet kuuluvat toimialan monipuolisimpaan ja vaikuttavimpaan verkostoon. Tapahtumateollisuuden jäsensivut tarjoavat ajankohtaista tietoa järjestön toiminnasta ja kannanotoista. Ne myös tarjoavat jäsenille mahdollisuuden suoraan keskusteluun ja verkostoitumiseen keskenään. Jäsentyöryhmissä ja -verkostoissa jäsenet pääsevät halutessaan myös aktiivisesti mukaan järjestön toimintaan sekä yhteistyöhön kaupunkien, oppilaitosten ja viranomaisten kanssa.

Tapahtumien ja kohtaamisten merkitys ymmärretään nyt paremmin kuin vielä keväällä 2020. Tapahtumateollisuuden missiona on edelleen varmistaa, että toimialan merkitys suomalaisen yhteiskunnan kasvavan hyvinvoinnin avainalana ymmärretään.

––––––––––––––––––––––

Tapahtumatakuu vahvistaa toimialan elpymistä – yleiset peruutusehdot lisäävät tuen vaikuttavuutta

Kuva: iStock.com/newsfocus1

Työ- ja elinkeinoministeriön luoma tapahtumien takuutuki avautui hakuun kesäkuun alussa. Tapahtumateollisuus on ollut vahvasti vaikuttamassa tapahtumatakuun syntymiseen ja vaikka lopputulos ei ole kaikilta osin täydellinen, on nyt julkaistulla tuella merkittävä vaikutus toimialan elpymisen vahvistamisessa ja tapahtumien uudessa startissa. Tapahtumatakuun vaikutuksia vahvistamaan Tapahtumateollisuus on myös julkaissut toimialalle yleiset koronaepidemian aikaiset peruutusehdot. Peruutusehdoilla mahdollistetaan yritysten peruutusturva takuutuen mukaisten ehtojen puitteissa.

Tapahtumatakuun tavoitteena on pienentää koronaepidemiasta aiheutuvaa tapahtumajärjestämisen taloudellista riskiä. Tapahtumatakuuta haetaan kahdessa osassa. Tapahtumalle haetaan ensin ennakollinen maksusitoumus, joka myönnetään tapahtumajärjestäjälle. Toisessa vaiheessa tapahtuman järjestämisen toteutuneista kuluista voi hakea korvausta, jos tapahtuma peruuntuu tai toteutuu olennaisesti pienempänä.

Tapahtumatakuu voidaan myöntää vähintään 200 henkilön tapahtumalle.

Tapahtumatakuu voidaan myöntää vähintään 200 henkilön tapahtumalle, joka järjestetään viimeistään 7.12.2021. Tapahtumatakuuta voidaan myöntää ammattimaiselle ja vakiintuneesti toimivalle tapahtumajärjestäjälle. Tapahtumajärjestäjä voi ilmoittaa tuen piiriin myös käyttämänsä alihankkijat. Tapahtumatakuuta tulee hakea viimeistään 31.8. ja mahdollisten korvausten maksaminen alkaa 15.9.

Tätä juttua kirjoittaessa tukea oli haettu 186 tapahtumalle, joista 152 oli jo saanut myönteisen päätöksen ja myönnetyn takuun yhteissumma oli 72 miljoonaa euroa.

Takuutukea haetaan Valtiokonttorin verkkosivujen sähköisessä palvelussa. Valtiokonttorin sivuilta löytyy myös tarkempia tietoja tuen kriteereistä, tuen piiriin hyväksyttävistä kuluista sekä korvausmääristä.

––––––––––––––––––––––

ContactMate® Eventsin avulla parempaa asiakastyytyväisyyttä

ContactMate® on osallistujahallinnan kokonaispalvelu messu-, koulutus ja yritystapahtumiin. Palvelu sisältää ilmoittautumiset, paikallarekisteröinnit, kulunvalvonnan ja liidien digitallennukset sekä ammattilaitteet ja osaavan henkilöstön. Palvelu on integroitu muun muassa Lyytin ja Fennoan kanssa. Tuotamme myös kurssi- ja osallistujatodistuksia yliopistojen ja koulutusten tarpeisiin.

Toimintamme ytimessä ovat digitaalisen ja reaaliaikaisen toimivuuden jatkuva kehittäminen, ekologiset ratkaisut sekä järjestäjien ja vieraiden asiakastyytyväisyyden varmistaminen. Asiakkaitamme ovat messujärjestäjät, B2B-tapahtumat, yliopistot, koulutusjärjestäjät sekä huvipuistot. Olemme myös mukana erilaisissa valtiollisissa tapahtumissa.

Tapahtuma-ala tarvitsee erilaisia verkostoitumis- ja vaikuttamiskanavia.

ContactMate® Events on Tapahtumateollisuuden jäsen, koska tapahtuma-ala tarvitsee erilaisia verkostoitumis- ja vaikuttamiskanavia. Tuomme verkoston käyttöön vahvan osaamisemme toimialalta. On ollut ilo jatkaa työtä nykyisten kumppaneiden kanssa ja tutustua uusiin alan vaikuttajiin.

––––––––––––––––––––––

Check! on turvallisten tapahtumien tunnus

Lisätietoa Check-merkistä sekä lista turvallisista
tapahtumista ja tapahtumapaikoista löytyy
osoitteesta www.turvalliset-tapahtumat.fi

Tapahtumateollisuus lanseerasi kesäkuun alussa Check-merkin turvallisten tapahtumien tunnukseksi. Merkin ovat ottaneet käyttöön jo lähes 200 yksittäistä tapahtumaa sekä useat tapahtumatalot ympäri Suomea.

Check-merkki kertoo siitä, että tapahtuma tai tapahtumapaikka on sitoutunut huolehtimaan turvallisuudesta kattavasti, noudattaen voimassa olevaa lainsäädäntöä ja hyvässä yhteistyössä viranomaisten kanssa. Koronaepidemian aikana terveysturvallisuuden merkitys tapahtumissa on korostunut. Samanaikaisesti vastuulliset tapahtumajärjestäjät huolehtivat myös monista muista turvallisuuteen vaikuttavista asioista – kuten ovat aina tähänkin saakka tehneet.

Lisätietoa Check-merkistä sekä lista turvallisista tapahtumista ja tapahtumapaikoista löytyy osoitteesta www.turvallisettapahtumat.fi

Check-merkin käyttöön liittyy erillinen turvallisuustoimenpiteiden lista, joka sisältää esimerkiksi tapahtumapaikan, kaluston, tekniikan, yleisöjen ja elintarvikkeiden turvallisuudessa huomioitavia asioita. Merkkiä käyttävät tapahtumat ja tapahtumapaikat ovat sitoutuneet tekemään työtään osaavan turvallisuusorganisaation voimin ja hyvässä yhteistyössä eri viranomaisten kanssa. Tapahtumien toteuttamiseen liittyy aina myös useita erilaiset lupia ja myös nämä siis hoidetaan Check-merkkiä käyttävissä tapahtumissa kuntoon ammattitaidolla.

Ammattilaisten kanssa turvallisia, sujuvia ja viihtyisiä tapahtumia

Tapahtuma-alan vastuulliset ammattilaiset ovat asettaneet turvallisuuden aina etusijalle. Check-merkillä myös tätä ammattitaitoa halutaan tehdä näkyväksi. Turvallisessa tapahtumassa yleisöt ja osallistujat voivat olla huoletta – siis viihtyä ja luottaa siihen, että asiat sujuvat. Valitsemalla Check-merkkiä käyttävät tapahtuma-alan ammattilaiset palvelukseen asiakkaat voivat nukkua itse yönsä huoletta ja nauttia valmiista lopputuloksesta.

Lisätietoa Check-merkistä sekä listan turvallisista tapahtumista ja tapahtumapaikoista löytyy osoitteesta www.turvalliset­tapahtumat.fi. Merkin avulla myös yleisöjen ja tapahtumia järjestävien asiakkaiden on helppoa tunnistaa turvallisuuteen kattavasti sitoutuneet toimijat.

#turvallisettapahtumat

––––––––––––––––––––––

Liity jäseneksi!

Jäsenenämme olet mukana vahvistamassa tapahtumaelinkeinon yhteistä ääntä ja pääset osaksi alan vaikuttavaa verkostoa.

––––––––––––––––––––––

Yhteystiedot

www.tapahtumateollisuus.fi

––––––––––––––––––––––

Jäsenet

Tapahtumateollisuus ry:llä on jo yli 200 jäsentä. Tule mukaan vaikuttamaan!

(Uudet jäsenet lihavoitu.)

9RTurva Oy

Aboa kongressi- ja tapahtumapalvelut Oy

ACE-Production Oy

Ahola Mixing Service Oy Ltd

AJK-Jatkokoulutus Oy

AKK Sports Oy

aktiivikylä Oy

Alarauta Oy / NBDG

Amanda’s Eye Oy

amepa Oy

AMJ Turku Audio Oy

Artistiasu Oy

Asikkalan Telttapalvelu

Assembly Organizing Oy

Atemark Palvelut Oy

Atomcom äänentoistopalvelut

AV Pro

Band Age Oy

Beaver City Restaurants Oy / Suvilahti TBA

Blackout Lighting Finland Oy

Bom Oy

Bright Finland

Broadway Finland Oy

Brändipuu

Bulevardin teatteriyhdistys r.y. / Aleksanterin teatteri

Comusic Management Oy

ContactMate Events / AIDC Finland Oy

CoreGo

Corpsec Oy

Cosa Nostra Crew Oy

Creperie Oy

Dark Visual Oy

Demande Oy

dentsu Finland Oy

DJ Proteus / Rebel Hell Entertainment

East Coast Events Oy

Element Lab Oy

Elevent Group Oy

Event Company Rami Lehtinen Oy

Eventgear Oy

Eventlink Promotions Oy

Evento

Events 365 Oy

Eventual Oy

Exposet Oy

Factor Nova Oy

Fair Factory Oy

Fantastico Production Oy Ltd

Faustus Oy

Feelbeat Oy – Opens ohjelmistot

Finnish Metal Events Oy

Fire Factory Oy

Fullsteam Agency Oy

Geronimo Events Oy

Gigle Oy

GU-ohjelmat

Hartwall Arena / Helsinki Halli Oy

Harva Marketing Oy

Helppari Oy

Helsingin Akatemia Oy

Helsingin Musiikkitalo oy

Helsingin tapahtumasäätiö sr

Helsingin Tapahtumatuotanto

Augmented Events Oy

Helsinki Rock and Roll

Hugedelay Oy (Big Wheels Events)

Hög Light & Sound Oy

Ikurin Turpiini Oy

Ilmapallokeskus Balloon Center Oy

Ilmiö-Tuotanto Oy

IluSound Oy

Imatra Base Camp Oy

Isomäki Areena Oy (Kiinteistö Oy Porin Jäähalli)

JL Event Service Oy

JL-Viihdetuotanto Oy

Jubilee Oy

Jämsän Discofix Oy

Jääkiekon SM-liiga Oy

Kampin Karuselli Oy

Kangasala-talo Oy

Kids Factory Oy

Kiinteistö Oy Kaapelitalo

Kiinteistöosakeyhtiö Kuhmon kulttuuritalo

Kirkkopalvelut ry

K-Light Oy

KMU Live Oy

KOKO Tapahtuma OSK

Konffa Oy

Kotkan tapahtumakeskus Oy

Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry

Kymi-karjalan Komediatuotanto oy

Kymiring Oy

Lahden seutu – Lahti Region Oy

Lammin Sahti Oy

Lataamo Group Oy

Lexperience Oy

Linda Nilsson / Nillin Consulting

Lippupiste Oy

Live Nation Finland Oy

LiveFIN ry

Livelaboratorio Oy

Livelaboratorio Tampere Oy / G Livelab Tampere

Lively Entertainment Oy

Local Crew Oy

Loud 'N Live Promotions Oy Ltd.

Lounais-Suomen Vuokrakaluste Oy

Love me do Oy

Lumiere Production

Lyyti Oy

MagnumLive Oy (konserni)

Mainostoimisto Värikäs Oy

Maiseri Oy

Management Events Studio Oy

Manager’s Forum Finland

Marketing & Communication Group Marco Oy

Marrow Oy

Marteaux Oy

Messu- ja somistusalan liitto ry

Messua Oy

Messumatto Oy

MeTa ry

Mikkelin Mikaeli Oy

Mikkelin Musiikkijuhlien Kannatusyhdistys ry

Mind & Design Villa Roos

MP-Viihde Oy

MySpeaker Oy

Nelonen Media Live Oy

Noise House Oy

Nordic Business Group Oy

Nordic Live Productions OY / Aurafest

Northern Sound

Nuori Petri Oy

Ohjelma-akseli Oy

Ohjelmatoimisto Kristalli

Oulun Kongressitekniikka Oy

Oy Aku’s Factory Ltd / Akun Tehdas

Oy Bandercom Ltd

Oy NetTicket Finland Ab

Panda Turva Oy

Pato Events Oy

Pekka Olava Oy

Pink Eminence Oy

Pinky Ponky Productions Oy

Pirkanmaan festivaalit ry (Pirfest)

Posetiivi Oy

PR Factory Oy

Prime Event Oy

PRO Kaakon kirjamessut ry

ProAgria Tapahtumat Oy

ProBasket Oy

Production Brothers ProBros Oy

Profilight Oy

PuskaPromotion osk.

Pyro ja Ilotulitustaiteen Edistämisyhteisö r.y. / Samfundet för Pyro och Fyrvrkerikonstens Befrämjande rf

Raikuli Productions Oy

Ramirent Finland Oy

RCFF Elokuvafestivaali Oy

Redberg Agency Oy

Retoriikan kesäkoulu Oy

Rivents Oy

Rock 4 Events oy

Rockhopper Agency

Roudaamo Event Warehouse Oy Ltd

Runner's High Oy

Ruusunen Consulting Oy

Saamelaiskäräjät / Saamelaiskulttuurikeskus Sajos

Salkapuu Oy

Samppalinnan Kesäteatterin kannatusyhdistys ry

Securitas Events Oy

Showteam Jukka K.

SILENT ENTERTAINMENT ja ShowPro Finland

Sisters & Company Oy

Slow Rocket Oy

Sofia Helsinki

Sound Engine

Sponsorointi & Tapahtumat ry

Stadion-säätiö sr

Stereo:ID Ltd Oy

StillArt Ab

Stopteltat Oy

Storia Productions Oy

Sun Effects Oy

Sunborn Events Oy

Suomen Hippos ry

Suomen Ilotulitus Oy

Suomen Jääkiekkoliitto ry

Suomen kansallisooppera ja -baletti

Suomen kulttuuritalot ry

Suomen Musiikkiteollisuus Osakeyhtiö

Suomen Ohjelmatoimistot ja Agentit ry

Suomen Palloliitto ry

Suomen Tanssipuoti Oy

Suomen Teatterit

T:mi Vesa Sytelä

T4B Distribution Oy

Taika ja Tuli

Taikalyhty Oy

Tampere Deck and Arena Management Oy

Tampere-talo Oy

Tapahtumallinen Oy

Tapahtumapalvelu Järjestys

Tapiolan Monitoimiareena Oy

Teatteri Eurooppa Neljä

Teatteri Toivo / Teatteriyhdistys Toivo ry

The Best Crew Ever Oy

Tiketti Oy

Tilaisuuksien ideointi- ja toteuttamistoimisto

Tapaus Oy

Tirehtööripalvelu Liukkonen

Ti-Ti Tuotanto Oy

Tori- ja markkinakaupan keskusjärjestö

Toriklubi Oy

Torikorttelit / Helsingin Leijona Oy

Torvinen Showtekniikka

Trap Factory Oy

Tubecon Oy

Tuotanto- ja työntekoyhtiö Pågå Oy

Turku Food and Wine Fest Oy

Turku Live

Tuulensuun Palatsin Ravintolapalvelut Oy

Tuusulanjärven tapahtumat Oy (Krapin Paja)

Valova Oy

Vanaja Event Solutions Oy

Vantaan Festivaalit Oy

Verkatehdas Oy

Viking Pro oy

Visuaalinen Pinta Oy

Wadessa Oy

Warner Music Live

Wayment Oy

Welldone L.R. Oy

White Label Company Oy

WS-Expogroup Oy Ltd

Wulff Entre Oy

XYZ Dezigns Oy

Yucca Group Oy

Äänirasia Tapahtumantekijä Oy

Tapahtumateollisuus ry:n tiedotussivut Evento-lehdessä.

Sulje mainos Tilaa Evento