"Seuraavaksi tällä lavalla esiintyy..." -Tapahtuma-avustaja Saara, opiskelija
"Seuraavaksi tällä lavalla esiintyy..." -Tapahtuma-avustaja Saara, opiskelija

Tapahtuma-avustaja tekee ihmeitä

Tapahtumissa tehdään paljon pientä ja tärkeää työtä, joka ei kuulu oikein kenellekään. Entisaikaan tällaisia tehtäviä hoitivat firman omat assistentit ja sihteerit, mutta heitä on nykyään paljon vähemmän. Jonkun on silti otettava vieraat vastaan ja rekisteröitävä heidät, kuulutettava esiintyjät, pidettävä yhteyttä catering-palveluihin ja reklamoitava mahdollisista puutteista.

Securitas on tarjonnut tapahtuma-avustajapalvelua vuodesta 2017, ja sen suosio on kasvanut vuosi vuodelta. Eniten tapahtuma-avustajia on käytössä Helsingin kirjamessuilla, jossa he muun muassa hoitivat kaikkien 16 esiintymislavan kuulutukset.

Securitaksen palvelupäällikkö Susanna Alén kertoo, että palvelu syntyi tarpeesta:

– Meillä oli asiakkaita, jotka halusivat kaiken yhdeltä toimijalta.

Tapahtuma-avustaja työt ovat keikkaluonteisia, ja ne sopivat esimerkiksi opiskelijoille.

– Meillä on listoilla muun muassa eläkeläisiä, koululaisia ja opiskelijoita. Ikää pitää kuitenkin olla vähintään 18 vuotta. Kielitaitoa on oltava suomen ja englannin verran, mutta harvinaisemmista kielistä on etua. Eksoottisin tilaus meille oli matkamessuille, jonne haettiin oman sarin omistavaa hindinkielentoista messuesittelijää. Sellainenkin lopulta löytyi, Alén sanoo.

Messuilla tapahtuma-avustajat saattavat päätyä jopa esittämään asiakkaita, sillä tyhjälle messuosastolle eivät oikeat asiakkaat välttämättä uskaltaudu. Helpompi on liittyä jo paikalla olevien seuraan.

Tapahtuma-avustajat tekevät myös messuja edeltävää valmistelutyötä, kuten materiaalisalkkujen ja goodie-kassien kokoamista. Tilaajalle tapahtuma-avustajapalvelu antaa mahdollisuuden keskittyä suuriin linjoihin, kun samalla voi luottaa, että yksityiskohdista pidetään huolta.

"Tervetuloa messuille, tässä teille asiakaskortti…" -Tapahtuma-avustaja Ulla, entinen pankkivirkailija
"Tervetuloa messuille, tässä teille asiakaskortti…" -Tapahtuma-avustaja Ulla, entinen pankkivirkailija

Tarvitsetko apua tapahtumiesi järjestelyyn?

Ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen events@securitas.fi.