Taidetehdas Porvoossa on suurten tapahtumien talo – kokous- ja kongressikeskus nostaa ruokaprofiiliaan

Vuonna 2012 Porvoossa avattu Taidetehdas sai tammikuussa uuden ravintoloitsijan, kun ravintola Sinnen ravintoloihtija Kai Kallio otti vetovastuun koko talon ruokapuolesta. Kaikissa Taidetehtaan tapahtumissa maistuu jatkossa Sinnen laatu.

Sinne on ollut Taidetehtaalle tärkeä vetovoimatekijä alusta lähtien, ja vastedes koko talon tarjoiluista vastaavan Kai Kallion Sinne-Fabriken takaa, että jokaisessa tilaisuudessa toistuvat Sinnen vahvuudet.

– Kun Kai Kallio otti haltuun Taidetehtaan ruokapuolen, hänen osaamisensa, Sinnen laatu ja inspiroiva tyyli ovat tarjolla lounaalta kokouksiin, kokkareille ja gaalaillallisille – kaikissa meidän tarjoiluissamme, myynti- päällikkö Christel Toivo kertoo.

Kai Kallio arvioi Taidetehtaan tilanteen selkiytyneen, kun palveluista vastaa jatkossa yksi ravintola. Hän lupaa kehittää ravintolatoimintaa pitkäjänteisesti, uskollisena omalle tyylilleen, palveluita joustavasti muuntaen.

– Pystymme Taidetehtaan sisällä siirtämään palveluitamme tarpeen mukaan ja tarjoamaan Sinnen korkealaatuista ravintola­palvelua isommille ryhmille, kun aiemmin sata henkeä oli maksimi. Se avaa valtavasti uusia mahdollisuuksia aina edullisesta lounaasta korkealaatuisiin illallisiin – asiakas­tilat eivät tule loppumaan, Kallio iloitsee.

Sinne-Fabriken tarjoaa paljon muutakin, kuten väliaikatarjoilut, konserttien anniskelut ja kokkikoulut. Se on 250-paik- kainen ravintola, jolla on iso terassi – aitiopaikka esimerkiksi hääjuhlille. Kaikki ravintolapalvelut ovat linjassa Taidetehtaan kanssa:

– Joutsenmerkki on tulossa myös Sinnelle ja ekologinen ajattelu on jatkossa toiminnanohjausjärjestelmämme. Kannamme vastuumme ilmastonmuutoksen torjunnassa, ja tavoitteena on läpinäkyvyys kaikessa toiminnassa.

Muuntuvat tilat

Jopa 1 500 hengen cocktail-tilaisuuden tai satojen henkien gaalaillallisen näyttämöksi sopiva Taidetehdas taipuu moneen. Hevosen­kenkätehtaana ja pulttitehtaana aiemmin tunnettu talo on ollut Avanti!-orkesterin Suvisoiton koti jo 35 vuotta, ja viimeisen kahdeksan vuoden aikana kulttuurin rinnalle on tullut paljon muitakin tapahtumia.

Yritystapahtumat Porvoonjoen varrella, alle tunnin ajomatkan päässä Helsingistä innostavat aina uusia kohteita janoavia yritys­asiakkaita. Kongressi, seminaari, lanseeraus – monenlaiset tilaisuudet onnis­tuvat moneen muuntuvissa tiloissa.

– Meillä on tarjota tapahtumajärjestäjälle tyhjä canvas, joka muuntuu asiakkaan tarpeiden mukaan. Avanti-saliimme syntyy tarpeen mukaan joko 300–400 hengen illallis­kattaus tai nouseva katsomo 560 hengelle. Tehdassali sopii 50–150 hengen tilaisuuksiin, esimerkiksi lanseerauksiin tai klubeille. Yläkerran viisi kokoushuonetta ovat yhdisteltävissä 10–50 hengelle sopiviksi kokonaisuuksiksi, Toivo esittelee.

Kongressikeskuksella on omien, selkeä­linjaisten tilojen lisäksi käytössä saman katon alla sijaitsevan elokuvateatteri Bio Rexin salit. Auditorioissa voi järjestää päivisin esimerkiksi pääseminaaria tukevia esityksiä.

– Autamme asiakasta tilaisuuden suunnittelussa, ellei mukana ole tapahtumatoimistoa. En malta olla mainitsematta Porvoon etua: meillä on kilpailukykyiset hinnat. Vaikka järjestäjä tarjoaisi bussikuljetukset paikalle, meidän tarjouksemme päihittää usein pääkaupunkiseudulla tarjolla olevat paketit, Toivo arvelee.

Mainio sijainti – taidetta välipalaksi

Taidetehtaan kokonaisuudesta tekee houkuttelevan sijainti Porvoon Länsirannalla sekä läheisyys Vanhaan Porvooseen, jonne on vain lyhyt kävelymatka.

Porvoon kaupunki kehittää aktiivisesti Länsirannan aluetta. Taidetehdas oli ensimmäinen toimija alueella ja sen ympärille on kasvanut kokonainen uusi kaupunginosa.

– Tähän on helppo ajaa, ja meillä on runsaasti paikoitustilaa, muun muassa 300 paikkaa hallissa, josta on hissiyhteys kongressikeskukseen.

Jokimaisemaa pääsee ihailemaan kokoushuoneiden ikkunoista, ja joki myös tuo vieraita: M/S Runeberg seilaa kesäkaudella Helsingin Kauppatorilta aivan Taidetehtaan naapurissa sijaitsevaan kotilaituriinsa.

Taidetehtaassa työskentelee lukuisia taiteilijoita, ja heidän työhönsä pääsee myös tutustumaan. Taidehallin vaihtuva näyttely on kiva välipala, samoin aulatilojen vaihtuvat ripustukset. Esimerkiksi Tiina Wallius järjestää tilauksesta ateljeessaan keramiikkapajan, joka takuulla vie ajatukset pois arkisista askareista. Kädentaitojensa näytteen saa polton ja viimeistelyn jälkeen itselleen.

Yleisötapahtumat täydentävät Taide­tehtaan kokonaisuutta. Tapahtumiin tullaan etäältä, aina Imatraa, Kotkaa ja tietysti pääkaupunkiseutua myöten. Myös Porvoon oma ruokafestivaali Smaku on isoksi kasvettuaan siirtynyt Taidetehtaalle, missä päivän aikana herkuttelee helposti 8 000 henkeä.

Kulttuuritarjonnasta iso osa on viihteellistä, ja jälleen tammikuusta lähtien Taidetehdas on ollut koko Suomen katseiden kohteena, kun Porvoossa kuvattu Voice of Finlandin Ääni ratkaisee -osio pyörähti käyntiin.

Kai Kallio.
Kai Kallio.

Taidetehtaan tilat

AVANTI-SALI

Avanti-sali on Taidetehtaan suurin tila. Saliin voi rakentaa nousevan katsomon tai sen voi kalustaa halutulla tavalla. Tilaan voi ajaa autolla. Strategiset mitat: 800 m2, 40 m x 15 m.

TEHDASSALI

Tehdassali muotoutuu monenlaiseen tarpeeseen. Strategiset mitat: 300 m2, 18 x 18 m.

AULA

Taidetehtaan katettu aula- ja lämpiö soveltuu isoihin ja pieniin tapaamisiin. Ravintola Sinne-Fabriken on 250-paikkainen.

KOKOUSHUONEET

Taidetehtaan toisessa kerroksessa sijaitsee viisi kokoushuonetta. Alba, Eklöf, Fiskars, Ensio ja Haikka ovat käytettävissä erikseen tai yhdisteltävissä. Strategiset mitat: 57,9 m2 + 122,4 m2, 10–50 henkilöä.

Sulje mainos Tilaa Evento