Suvilahti Event Hub -tapahtumakeskuksen kehittämisvaraus hyväksyttiin

Helsingin kaupunginhallituksen elinkeinojaosto päätti varata Kalasataman Suvilahdesta alueen Suvilahti Event Hub oy:lle tapahtumakeskuksen ja muun toimitilarakentamisen toteutusedellytysten jatkoselvittämistä varten.

Suvilahti Event Hubin konsepti tukee koko Suvilahden alueen kehittämistä monipuoliseksi, ympärivuotiseksi tapahtuma- ja kulttuurialueeksi. Suvilahti Event Hub on yksityisrahoitteinen kiinteistöhanke, jonka kokonaisuus tulee olemaan noin 50 000 kerrosneliömetriä. Tavoitteena on, että alueelle tulee muun muassa festivaalitoiminnan tarpeet täyttävä alue, pienempiä kulttuuritapahtumia, koko perheen tapahtumia, liikunta- ja harrastetapahtumia, majoitus- ja ravintolatoimintaa sekä toimitiloja.

– Suvilahti Event Hub kumpuaa intohimosta ja maailmanluokan lähestymisestä koko viihde- ja tapahtumatoimialojen kehittämiseen. Työryhmässä on mukana monipuolisesti tapahtuma-alan osaamista sekä hankekehityksen, rakennuttamisen, rakentamistalouden ja -rahoituksen ammattilaisia. Olemme sitoutuneet tekemään parhaamme Suvilahden kehittymisen eteen yhdessä alan toimijoiden ja alueen nykyisten ja tulevien käyttäjien kanssa, sanoo Suvilahti Event Hubin Mikko Leppilampi.

Hyväksytyn varauksen mukaan alueen jatkosuunnittelussa on turvattava Suvilahti DIY skeittipuiston säilyminen nykyisellä tai jollain muulla sijainnilla Suvilahden alueella sekä otettava huomioon nuorisoneuvoston näkemykset. Varaus on voimassa 31.12.2022 saakka, ja sen aikana rakennuskokonaisuudesta tulee järjestää arkkitehtuurikilpailu yhteistyössä kaupungin kanssa.Suvilahti Event Hubin ehdotus voitti kaupungin vuoden 2019 lopussa järjestämän kilpailun alueen kehittämisestä.

Tilaa lehti!

Tilaa digilehti!