Tampere elää jälleen yhden murrosvaiheen keskellä. Raitiotien rakentuminen on kaupungin värikkääseen historiaan peilatessa lopulta pienehkö asia – onhan Tampere noussut kaikenlaisista kaaoksista aina entistä vahvempana ja värikkäämpänä. Edes kaupunginlaajuisten muutostöiden keskellä ei Solo Sokos Hotel Torni Tamperetta näkyvistään kadota. Hotelli seisoo maamerkkinä koko 88-metrisen korkeutensa mitassa. Ylimmistä korkeuksista hehkuu valoteos Signaali kuin majakan valo, kutsuen ja ohjaten kohti Tornia. Hotelliin on kätevää saapua niin junalla kuin bussilla – molemmat asemat sijaitsevat kävelymatkan päässä.

Moro Sky Bar vastaanottaa vieraansa 25. kerroksessa. Moro palvelee kaikenikäisiä asiakkaita päivisin, ja sen huikaisevat maisemat houkuttelevat jopa pirkanmaalaisia oppilaitoksia luokkaretkillä tutustumaan kotikaupunkiin uusista ulottuvuuksista.

– Morossa järjestää viehättävän aamiaistilaisuuden ennen näköalabaarin avautumista, vinkkaa kokous- ja juhlatoiminnoista vastaava ravintolapäällikkö Kaj Melander.

– Sään salliessa tilaisuutta voi laajentaa jopa ulkoterassille.

Kaikkina vuodenaikoina aamun nouseva aurinko tuo kuitenkin Moroon aivan omanlaisen säväyksen.

Visioi ja ole luova

Ryhmätyöskentely ja manselaiset maisemat yhdistyvät 17. kerroksen Visiossa. Klubimainen tila tukee eri tapoja tehdä töitä. Visiossa on niin rauhallisia työpisteitä kuin sohvaryhmiä ja yhteisiä pöytiä. Ideoita tiimityöskentelyyn saa vapaasti ammentaa myös tamperelaisten kirjailijoiden teoksista, jotka ovat klubilla käytettävissä.

Kenties tilaisuus kaipaa vihreyttä, vehreyttä ja nurmea jalkojen alle. Puisto-kokoustilassa tulee miltei tehneeksi eväsretken Pyynikille. Luovan huoneen lattiaa peittää keinonurmi, seinien kuviointi johdattaa harjun maisemiin ja viherseinät huokuvat raikkautta. Puisto-tilassa parinkymmenen hengen tiimi kokoustaa vaikka pölkyillä tai jumppapalloilla istuen. Tilan muunneltavuus sekä piirtoseinä vahvistavat kokoontumisen innovatiivista ilmapiiriä. Puistossa kelpaa ideoi­da, sparrailla ja olla luova. Kokousruokailu voidaan hoitaa eväskoriin pakatuilla herkullisilla piknik-eväillä ja nauttia viltillä istuskellen.

Veneitä ja rokkikukkoja

Tampereen Tornista löytyy 14 erikokoista kokous- ja juhlatilaa. Moderneissa tiloissa on järjestetty yhtä lailla intiimejä perhejuhlia lakkiaisista lähtien kuin tuhannen ihmisen tapahtumia. Tilojen yhdisteltävyys ja muunneltavuus yllättää välillä myös kokeneen ravintolapäällikön.

– Usein hämmästyn töihin saapuessani. Tilat ovat muuttuneet jälleen uudennäköisiksi, Kaj Melander naurahtaa.

Paja Kongressi sijaitsee tunnelmallisten vanhojen veturitallien sydämessä. Maantasainen sijainti mahdollistaa sen, että Pajan tiloissa on esitelty yhtä lailla autoja kuin veneitä – toipa eräs asiakas tilaisuuteensa näytille tuhatkiloisen lypsykoneen.

Tilojen suuri koko mahdollistaa istuvan illallisen samassa tilassa 450 juhlijalle, cocktaileja mahtuu nauttimaan kerralla 800 henkilöä. Suuri musiikkialan tapahtuma kerää vuosittain tuhat päivittäistä vierailijaa useamman päivän ajaksi.

Ja onhan Tampere kuulu omasta musiikinlajistaan. Paja Bar on omistettu manserockille. Ravintolaa suunniteltaessa kuultiin muun muassa Popedan, Eppu Normaalin ja Yön muusikkojen näkemyksiä. Rennon Pajan ruokalistalta löytyy rokkareiden omia suosikkiannoksia. Herkuista nautitaan tilassa, jonka seiniä koristavat niin Juice Leskisen kitarat kuin Mikko Alatalon siniset silmälasit. Arvaat varmaan, mitä musiikkia taustalla soiva jukebox vinyyleiltään pyörittää?

Tampereen Torni on tulvillaan taidetta

Solo Sokos Hotel Torni Tampere on myös taidegalleria. Jokainen hotellin 22 asuinkerroksesta on varattu pirkanmaalaisen taitelijan töiden esittelyyn. Taidetta löytyy niin käytäviltä kuin huoneista, esillä on yli 320 teosta. Torni Galleria onkin pohjoismaiden suurin kaupallinen galleria. Se toteutetaan yhdessä Tampereen taiteilijaseuran kanssa.

Samalla, kun kerroksissa tutustuu taiteeseen ja sen tekijöihin, kannattaa antaa katseen hakea myös Feeniks-lintua. Tuhkasta nousevaa, uudistumisen symbolia on esillä eri puolilla hotellia. Uljaimmillaan lintu nousee vastaanottotiskin takana, seppämestari Jorma Dahlströmin nelimetrisenä taontateoksena. Dahlströmin kädenjälkeen ei voi Tampereen Tornissa olla törmäämättä, reliefi Veturi 1022 toivottaa vieraan tervetulleeksi jo ovensuussa.

Kohtaamispaikkoja oikeilla raiteilla kaikenkokoisille seurueille / henkilöä:

 • Heikki 50
 • Jumbo 50
 • Koski 30
 • Pikku-Rusko 60
 • Puisto 20
 • Raide 1 180
 • Raide 2 150
 • Raide 3 150
 • Raiteet 1–3 yhdistettyinä 800
 • Raide 4 60
 • Raide 5 60
 • Risto 50
 • Tammi 10
 • Ukko-Pekka 140
 • Visio Klubi 50

 

Solo Sokos Hotel Torni Tampere

Ratapihankatu 43, 33100 Tampere

Puh. 020 1234 630

sales.tampere@sokoshotels.fi

www.sokoshotels.fi/fi/tampere/solo-sokos-hotel-torni-tampere

www.sokoshotels.fi/fi/tampere/solo-sokos-hotel-torni-tampere/kokous-ja-juhlat

Instagram: solosokoshoteltornitampere, pajakongressikeskus 

Facebook: @tornitampere