Minun elämäni pyörii usein samoissa vanhoissa maisemissa. Aina tulee hengailtua samoilla paikoilla ja tehtyä samoja juttuja. Siksi olen viime aikoina halunnut tuulettaa ajatuksiani kokeilemalla jotain uutta. Helpoksi sen tekee Eckerö Line ja suomalainen Tallinnan reitin laiva m/s Finlandia.

Hemmottelua Itämerellä

Sain käsiini vuonna 2016 tehdyn asiakaspalvelututkimuksen ja sen mukaan Itämeren paras kokoushenkilökunta seilaa m/s Finlandian Kokouskeskuksessa & Loungessa. Päätinpä sitten pyrähtää laivalle ja varmistaa asian.

Oikeassa ovat.

Oli tilaisuus sitten mikä tahansa, niin risteilyhenkilökunta hemmottelee asiakkaat melkein pilalle. Jokainen matkustaja huomioidaan erikseen ja kanta-asiakkaiden mieltymykset muistetaan kerrasta toiseen. Marttia odottaa ristikkokynä ja Marjaa viltti.

Buffet-pöytää täytetään koko matkan ajan ja pöytiä siistitään jatkuvasti. Hymy on herkässä ja tunnelma välitön. Ihan parasta.

Parhaat tilat palsuille ja bileille

Lounge sopii kaikille, jotka haluavat tehdä merimatkansa rauhassa ja astetta ylellisemmin. Hintaan kuuluu ilmainen ja nopea wifi, maistuvat suolaiset ja makeat tarjoilut sekä kylmät ja kuumat juomat. Päivän lehdet voin selata rauhassa eikä tarvitse pelätä paikan menettämistä, vaikka välillä poikkeaisi kulman taakse taxfree-kauppaan ostamaan tuliaisia kotiin.

Loungen kanssa samassa yhteydessä ovat myös laivan kokoustilat, joita on yhteensä viisi. Kaiken kaikkiaan kokoustilaa on jopa 200 hengelle. Eri huoneita yhdistelemällä taataan toimiva tapahtuma kaikkiin tarpeisiin. Onpa valikoimissa yksi rennompi tilakin, nimittäin inspiraatiohuone, jossa istuskellaan mukavissa tuoleissa ilman turhaa pönötystä.

Kaikissa tiloissa on tekniikka viimeisen päälle kunnossa. Äänentoisto ja mikit toimivat, isot skriinit tuovat esitykset ja videot kaikkien nähtäville ja valaistus valitaan tapahtuman tunnelman mukaan. Tilat on kunnostettu pari vuotta sitten ja sen huomaa: skandinaavinen seesteys ja tyyli ympäröi kaikkialla. On helppo relata, kun tunnelma on kaunis ja valot lempeät. (Paitsi tietysti silloin, jos varataan tila bileitä varten. Silloin valot voivat olla vaikka pinkit!)

Mitä ohjelmassa?

Kaverini kanssa innostuimme kovasti kokoustiloista ja aloimme miettiä, mitä siellä voisi järjestää. Ihan ensimmäisenä mieleen tuli luokkakokous. Kaikki olisivat samassa paikassa ja järjestäjät pääsisivät helpolla. Ja kun tilaisuus on ohi, pääsevät kaikki ajoissa kotimatkalle. Sama juttu niin synttäreiden, häiden kuin muidenkin juhlien kanssa!    

Kisastudiokin olisi hauska idea. Olisipa hienoa ihastella isolta skriiniltä salskeita jääkiekkoilijoita tai kentällä viilettävää Gareth Baleä. Tai uimareita! Toimii muuten laivalla pidetyn työpalaverin päätteeksikin.

Ja työpäivä palavereineen. Olisipa huippua, jos joskus voisi oman neukkarin sijasta tuijotella ikkunasta merimaisemia. Jos ei siitä ala luovuus rönsyillä, niin mistä sitten? Eikä työpäivä laivalla ole sen pidempi kuin tavallisestikaan. Miniristeily päiväsaikaan kun alkaa 8.30 ja päättyy 14.30. Koska kokoustilat & lounge sijaitsevat ihan laivan sisäänkäynnin vieressä, sinne löytää helposti ja myös laivasta poistuminen käy sujuvasti.

Ja pikkujoulut. Ja tyhy-päivät. Polttarit. Gaalat. Seminaarit. Vuosijuhlat. You name it.

Kaikki on niin helppoa, että ihan ihmetyttää. Kohta myös laivaan nouseminen. Tiesitkin ehkä jo, että 12.6. alkaen Eckerö Linen m/s Finlandia lähtee vesille Länsiterminaalin uudesta 2-terminaalista. Sitten vasta kaikki helppoa onkin: Ratikka pysähtyy ihan terminaalin eteen ja kävelymatka niin lähtöselvitykseen kuin laivaankin on entistä lyhyempi (huh!). Myös laivan rantautuminen sujuu nopeammin.

Miten on, lähdetäänkö merelle?

 

Merenneito Meriel

  • Kirjoittaja on intohimoinen merimatkailija, joka rakastaa hyvää ruokaa ja juomaa sekä oikeaa musiikkia. Hakee elämään erilaisia elämyksiä ja uusia tuulia. Arvostaa matkustamisen helppoutta ja vaivattomuutta.