Radisson Blu Seaside Hotel: Aistiystävälliset kokoustilat siivittävät tuloksiin

Hektinen Helsinki jää taakse, kun astut Seasiden kokousmaailmaan. Sopiiko päivääsi virkistävä, aktivoiva, tasapainottava vai rauhoittava tunnetila?

Radisson Blu Seaside Hotel Helsingin

uudistetut tilat ammentavat helsinkiläisyydestä sloganilla ”Helsinki state of mind”. Valimo graffitiseinineen on kaupungin katu-uskottavin tapahtumatila ja tilojen nimet kertovat tarinaa ympäröivästä kaupungista.

Kantava ajatus Seasiden kokoustilojen uudis­tuksessa on miellyttävän työskentelyn mahdollis­taminen tiloissa, jotka luovat hyvinvointia. Stadin luovimmat kokoukset takaa ainutlaatuinen yhteis­- työ konseptisuunnittelija Margit Sjöroosin kanssa.

Hyvä olo avaa aistit

Jotta voi olla luova, pitää olla hyvä olo. Sjöroos loi aistiystävällisen maailman, jossa on hyödynnetty tieto siitä, millaisessa ympäristössä ihmisellä on hyvä olla ja miten terveyteen voi vaikuttaa ympäristötekijöillä. Kaiken ytimessä on viihtyisyys, jota tukevat musiikki, valaistus ja toiminnallisuus.

Hyvän kokouspäivän lähtökohtana on hyvä olo, jota rakennetaan erilaisin elementein sen mukaan, miten kokouksen dynamiikka etenee – kaivataanko virkistävää, tasapainottavaa, aktivoivaa vai rauhoittavaa tunnetilaa.

Viihtyisyys alkaa harmonisista väreistä, jotka ovat aisteille miellyttäviä. Kalustus ja materiaalit on valittu niin, ettei synny kaikua. Luonnonmateriaalit ja pehmeät elementit rauhoittavat, ja voi keskittyä siihen, mitä varten tapaaminen järjestetään. Luovaan työhön kannustavat tilat, joissa ei ole häiritseviä värejä estämässä ajattelua.

Aistit avautuvat, kun värit, valaistus ja äänimaailma on sovitettu yhteen.

Äänimaisema luo vireen

Tiloja varten on sävelletty oma äänimaisema, joka ottaa huomioon, miten äänen rytmi, tempo, taajuudet ja desibelit vaikuttavat vireystilaan ja tunnelmaan. Äänimaisema soi 45 desibelin voimakkuudella ja tukee haluttua tunnetilaa miellyttävästi taustalla aistittuna.

Vähäinenkin melu heikentää keskittymistä ja kuormittaa elimistöä, ja suomalaisista yli kolmannes on tutkitusti meluherkkiä. Jälkikaikua ehkäisevä akustointi minimoi hälyä ja parantaa puheen kuuluvuutta.

Äänimaisemoinnin kanssa integroidussa valaistuksessa on hyödynnetty tietoa siitä, miten luxit vaikuttavat. Se jäljittelee luonnon valkoista valoa. Sen energisoivaa vaikutusta voi vahvistaa valotehoa nostamalla. Valkoinen valo sopii parhaiten tarkkuutta vaativaan työhön. Epäsuoraksi asennettuna valo ei osu silmiin.

– Musiikin, valaistuksen ja toiminnallisuuden kautta saamme muutettua tiloja fiiliksen mukaan. Aamu alkaa rauhallisesti, mutta lounaan jälkeen kaivataan virkistystä. Värin taajuus vaihtuu sinisävyisestä punaiseksi, joka herättelee. Lisäksi tuomme tiloihin pieniä tarkasti harkittuja elementtejä, joilla voi esimerkiksi hieroa käsien kautta energiaa. Tarkkaavainen voi huomata myös rauhallisen musiikin vaihtuneen dynaamisemmaksi, hotellinjohtaja Kaija-Riitta Uusitalo kuvailee.

Levollisuutta silmille ja aivoille

Kokoustilojen pintojen väriparit on valikoitu niin, että silmien on helppo käsitellä niitä yhdessä. Tällöin näkökenttään ei tule häiritsevää aaltoilua. Tilasuunnittelussa on vältetty verenpainetta tai sydämensykettä nostavia värejä, kuten punaista. Sen on todettu heikentävän suoritusta ja halua tarttua haastavampiin tehtäviin.

Kokoustilojen sommittelussa on toteutettu hahmopsykologian oppeja. Kun aivojen luonteva tapa jäsentää havaintoja on otettu huomioon, tulee ympäristöstä levollisempi. Esineiden ja tilojen muodoissa on huomioitu silmän luontainen, ovaali ja kolmiulotteinen liike. Tätä liikerataa mukailevia muotoja pidetään visuaalisesti miellyttävinä.

Värikkyys ja harmonia toistuvat myös raikkaassa ja ravinteikkaassa Brain Food -ruoassa, joka kuuluu Radisson Blu Hotellien kokouksiin.

Tunnetiloja voidaan syventää lisäelementeillä. Esimerkiksi lyhyt muotoilutuokio aromaattisen muovailuvahan parissa vaikuttaa myönteisesti aivotoimintaan.

Muunneltavuus takaa toimivuuden

Asiantuntijana tilasuunnittelussa on toiminut aistiystävällisen tilasuunnittelun edelläkävijä Margit Sjöroos. Palkittu Stress Free Area® -konsepti on Sjöroosin vuodesta 1996 kehittämä kokonaisuus, joka käsittelee aisteja kulttuurisesta ja neurofysiologisesta näkökulmasta. Konsepti hyödyntää väri-, hahmo- ja käytettävyyspsykologiaa sekä aivotutkimusta. Sjöroosin tutkimusyhteistyökumppaneina ovat toimineet muun muassa Helsingin yliopisto, Aalto-yliopisto sekä Työterveyslaitos.

Ympäristöt, jotka eivät työllistä aisteja liikaa, tukevat viihtymistä ja jaksamista. Aistiystävällisen suunnittelun tavoitteena on vähentää negatiivisia aistiärsykkeitä, jotka aiheuttavat henkistä ja fyysistä stressiä ja tukea positiivisia vireystiloja. Näin syntyi ympäristö, jossa on hyvä olla ja josta lähtiessä ei tunne olevansa väsynyt.

Uudistuksessa syntyi kokonaisuus, jossa on tarjolla oivat puitteet pienimmistä kokouksista isoihin tilaisuuksiin. Tilat ovat hyvin muuntautumiskykyiset ja yhdisteltävissä tai jaettavissa tarpeen mukaan.

Uudistuksen yhteydessä Seasideen rakennettu Valimo vie urbaaniin tunnelmaan. Moderni tapahtumatila on suunniteltu jopa 360 henkilölle. Sen sisustusta ja palveluita on inspiroinut rakennuksen teollinen historia, satamamiljöö sekä Stadin kadut. Kun se jaetaan kuuteen erilliseen tilaan, pääset seikkailulle kaupungin kujille!

Valimon lisäksi Seasiden kokoustiloista riittää yli 400 hengen tarpeisiin – myös juhliin ja tapahtumiin. Pienimmät kokoushuoneet soveltuvat kahden tai neljän hengen palaveriin, ja suurempia tiloja voi muokata tarpeen mukaan. Yksilöllinen palvelu takaa jokaisen tilaisuuden onnistumisen. Radisson Blu antaa kaikille kokouksille sataprosenttisen tyytyväisyystakuun.

www.radissonblu.fi

Kokoustilat:

DYNAMO 1 & 2

 • 16–48 hlöä ja 16–52 hlöä
 • Yhdistettynä yhdeksi tilaksi jopa 118 hlöä

VISIO 1 & 2

 • 20–81 hlöä/huone
 • Yhdistettynä sopii 160 hengen vastaanotolle

IDIS 1, 2 & 3

 • Idis 1 8–14 hlöä
 • Idis 2–4 hlöä
 • Idis 3–6 hlöä

PROJEKTI 651.1 & 651.2

 • Projekti 651.1 30 hlöä
 • Projekti 651.2 40 hlöä
 • Yhdistettynä 70 hlöä

NOBEL

 • 50 hlöä

VALIMO

 • 250–360 hlöä

Jaettuna kuudeksi erilliseksi kokoushuoneeksi:

 • Valimo 1, 20–69 hlöä
 • Valimo 2, 26–80 hlöä
 • Valimo 3, 20–64 hlöä
 • Valimo 4, 20–61 hlöä
 • Valimo 5, 20–66 hlöä
 • Valimo 6, 18–42 hlöä

TSÖGE

 • Tsöge – yhteisöllinen keittiö palvelee kaikkia kokousvieraita

 

4 tunnetilaa eri tarpeisiin:

 • Virkistävä vaihtoehto luo kokoukseen draivia ja energiaa.
 • Aktivoiva tukee luovaa työskentelyä ja ideointia.
 • Tasapainottava sopii keskittymistä vaativaan työskentelyyn.
 • Rauhoittava tunnetila rentouttaa, ja sopii myös vaikeiden aiheiden käsittelemiseen.