Punavuori kätkee sisälleen suuria tarinoita Suomesta

Nyt jokainen eevertti sieltä ruokapöytään, tapasi isoisä huhuilla. Kimmo Martiskaisen lapsuusmuistosta on syntynyt ihmisen kokoinen tarina. Kun vaimonsa Tarja Martiskaisen kanssa perustetulle ravintolalle haettiin perinteikästä suomalaista nimeä, löytyi vastaus yllättävän läheltä. Nyt Helsingin ytimessä seisoo Eevert. Ravintola, jonka jokaiseen lusikkaankin liittyy oma kertomuksensa.

Punavuoressa sijaitseva Designravintola Eevert tarjoaa asiakkailleen poikkeuksellisen mahdollisuuden tutustua samanaikaisesti suomalaiseen ruokamaailmaan, sekä mittavaan kokoelmaan kotimaista designia.

Historiallinen rakennus takaa tunnelmallisen kohtaamispaikan yrityksille, urbaaneille kaupunkilaisille, perheille, ulkomaisille vierailijoille sekä kaikille heille, jotka haluavat nauttia upeista mauista suomalaisen kädenjäljen ympäröimänä.

Alvar Aallon toimisto

Eevert sijaitsee Helsingin Ratakadulla, korttelissa, jossa sodan­aikaiset pommitukset turmelivat osan rakennuksista. Alvar Aalto suunnitteli tämän suojellun rakennuksen 50-luvun alussa, jolloin hän käytti nykyisen Eevertin tilaa toimistonaan. Paikka on merkitty myös designkarttaan ja se herättää edelleenkin turistien mielenkiinnon tärkeänä historiallisena maamerkkinä.

Rauhallisia ja tyylikkäitä kabinetteja, elämyksekkäitä illallisia ja toiveiden mukaisesti järjestettyjä juhlahetkiä

Ravintola Eevertin tila on monipuolinen ja muuntautumiskykyinen helmi, aivan Helsingin ytimessä. Ainutlaatuisessa designympäristössä on paljon ihmeteltävää niin turisteille kuin paikallisellekin väelle. Ravintolakattaus tarjoaa tunnelmallisia hetkiä, niin spontaanisti paikanpäälle sattuneelle ruokailijalle kuin isommallekin ystäväporukalle tai työyhteisölle, tarvittaessa jopa 150 henkilölle.

Ravintolaa pidetään auki tiistaista lauantaihin, ja kaikki muu aika varataan yksityistilaisuuksille sekä asiak­kaan toiveiden mukaisille kattauksille. Suomalaisen suunnittelutaiteen ytimessä pidetään päivisin kokouksia, tilinpäätöslounaita sekä juhlitaan merkkipäiviä ja istutaan rauhallisia illallisia. Ravintolassa voi järjestää kokouksen tai yksityistilaisuuden, joka hiotaan asiakkaiden toiveiden mukaisesti täysin valmiiksi kokonaisuudeksi.

Keskusta-alueen haasteisiin pystytään vastaamaan helposti tarjoamalla yhtenäisen pöydän jopa viidenkymmenen henkilön seurueelle.

Laadukas kattaus sekä historiallisista designhelmistä rakentuva tila tarjoaa luksusta kävijöille sekä heidän vierailleen. Suomalaisten tarinoiden ympäröimä ravintola takaa kulttuurillisia elämyksiä sekä palan toisenlaista Suomea – erityisesti myös turisteille.

Omat kabinetit ja mukautuvat kokoustilat mahdollistavat yritys­vieraille rauhoitettuja, täysin ääni­eristettyjä tiloja.

Eevertin vahvuuksiin kuuluu vahvan mukautumiskyvyn lisäksi halu tarjota kokonaisia ratkaisuja. Ravintola pystyy järjestämään vierailleen erikoistoiveesta myös juhlaillan ohjelmat tai esiintyjät. Ravintolan puolelta on tarjolla erilaisia vaihtoehtoja joko osallistavaan tai vierestä seurattavaan ohjelmaan. Myös musiikkiesiintyjiä voidaan järjestää seurueen ja vieraiden toiveiden mukaisesti.

– On tärkeää, että asiakas uskaltaisi kysyä. Tapahtuman tai kokoontumisen järjestäminen helpottuu, jos ulkoistaa järjestämisen meidän vastuullemme. Täällä homma hoituu kokonaisuutena. Asiakkaalle on helpompaa ottaa kaikki palvelut yhdestä paikasta, eikä tarvitse yrittää itse pidellä kaikkia lankoja käsissään. Ryhmälle voidaan järjestää vaikkapa musiikkiesityksiä, drinkkikoulua tai maisteluhetkiä, Eevertistä kerrotaan.

Suuri valikoima suomalaisia design-aarteita

Eevert haluaa tarjota kävijälleen ainutlaatuisen elämyksen kotimaisen designin äärellä. Ravintolan konsepti on Suomessa ainoa laatuaan: ravintolan jokainen huonekalu ja esine on tarkoin valittu, suomidesign-aarre. Jopa jokaiseen yksittäiseen lusikkaankin liittyy oma tarinansa.

Alvar Aallon kädenjälki on nähtävillä niin tuoleissa, pöydissä, valaisimissa kuin koko tilassa ylipäätään – aina puuseinistä pyöreisiin kattoikkunoihin ja vessan oviin.

Ravintolasalista löytyy Lars Sonckin jalopuupöytiä ja tuoleja, sekä niihin alkuperäisesti kaiverrettuja tarinoita. Salista löytyy tämän lisäksi muun muassa Harri Koskisen lentotuoleja, Secto Designin Octo designvalaisimia, Iittalan Leimu-valaisimia, Oiva Toikan pöllöjä, Yrjö Kukkapuron alkuperäisiä remmikalusteita sekä monien muiden arvostettujen suunnittelijoiden taidonnäytteitä.

Erikoinen yksityiskohta löytyy myös ruokailuvälineistä. Seurueen jokainen ruokailija saattaa saada keskenään erilaisen astiaston, jotta pöydässä istuvat ruokailijat näkisivät mahdollisimman laajan kirjon kotimaista designia.

Ruokaa, jolla on tarina

Jokainen Eevertin ruoka-annoksista esitellään tarjoilutilanteessa. Ravintolan filosofiaan kuuluu tarkka tietoisuus siitä, mistä mikäkin raaka-aine on tullut. Ruuassa käytetään paljon raaka-aineita kotimaisilta pientuottajilta sekä suomalaisia makuja. Poro tuodaan Kilpisjärveltä, peltopyy luomutilalta Liperistä, siika Inarista, peura Kytäjän Kartanosta ja niin edelleen. Jokaisella raaka-aineella on tarinansa.

Ravintolan menu perustuu moderniin suomalaisuuteen.

– Haluamme näyttää asiakkaillemme myös toisenlaista Suomea. Kaiken taustalla on kuitenkin kotimaiset arvot, kuten puhtaus ja luonto, keittiöstä kerrotaan.

Tarjoiltavissa ruoissa perinteiset maut yhdistyvät uudella tavalla. Ruuan ideologia saa alkunsa Suomen luonnon väreistä ja antimista pitäen sisällään muun muassa marjoja, sieniä, villiyrttejä ja savua. Jokaiseen sesonkiin valitaan myös aina vaihtuva erikoisuus, kuten peltopyy, fasaani tai peura tai jokin muu suomen luonnon herkuista.

– Haluamme tuoda tuttuihinkin makuihin jotakin uutta ja yllättää myös ne, jotka makumaailmoja entuudestaan tuntevat, ravintoloitsija kertoo.

Ravintolan juomatarjonta noudattaa niin ikään kotimaisia perinteitä tuoden esiin suomalaista luontoa ja paikallista osaamista. Viinivalikoima koostuu vanhan maailman viineistä pitäen sisällään muun muassa ranskalaisia, italialaisia ja espanjalaisia viinejä. 

Oman suvun ruisleipä

Eevertin ruisleipä on valmistettu ravintoloitsijan oman suvun juuresta. Vuonna 1939 evakkoon lähteneiden karjalaisten mukana kulkenut juuri on kiertänyt suvussa vielä tätäkin aiemmin. Eevertin ruisleipä on tehty luomuruisjauhoista Pohjois-Karjalan perinteitä vaalien.

eevert.fi

facebook.com/RestaurantEevert

TI–LA 17.00 – 23.00 Muina aikoina tilauksesta.

Kysy rohkeasti!

sales@eevert.fi, 020 741 3011

Sulje mainos Tilaa Evento