Puhuja kruunaa tapahtuman – vaikuttava sisältö herättää uusia ajatuksia

Tapahtumassa puhujalla on tärkeä rooli. Vaikuttava ja onnistuneesti valittu puhujasisältö herättää uusia ajatuksia ja parhaimmillaan saa aikaan muutoksen kuulijan toiminnassa.

Tämän tietää MySpeakerin Susanna Hagelstam, jolla on pitkä, kansainvälinen kokemus puhujabisneksestä.

– Haluan löytää asiakkaille oikeanlaiset puhujat, jotka sopivat yrityksen tavoitteisiin ja tarkoitukseen. Puhujien tulee myös olla riittävän hyvin tietoisia tapahtuman sisällöstä ja siitä, mitä heiltä odotetaan, jotta sekä asiakas että puhuja kokevat tapahtuman onnistuneen tavoitteiden mukaisesti.

Hagelstam painottaa juuri oikean asiantuntijapuhujan valintaa.

– Osa ammattitaitoani on löytää juuri oikea asiantuntijapuhuja asiakkaan sen hetkiseen tarpeeseen. Kokemukseni kansainvälisestä puhujabisneksestä on pitkä, ja tunnen tämän alan lainalaisuudet. Myös hyvillä suhteilla ja kommunikointiosaamisella on tässä liiketoiminnassa suuri merkitys.

Kansainvälistä kokemusta

Uransa aikana Susanna on muun muassa tutustunut astronautti Neil Armstrongiin, tuonut CIA:n entisen panttivankineuvottelija George Kohlrieserin Suomeen ja pelannut shakkia lajin suurmestari Garry Kasparovin kanssa.

– Yksi kiinnostavimmista tapaamisista oli juuri Kohlrieserin kanssa. Kohlrieser puhui muun muassa siitä, miten ihminen voi asettaa itse itsensä henkilökohtaisella tai ammatillisella tasolla "panttivankitilanteeseen". Sellaisessa tilanteessa ihmisellä kuin ihmisellä loppuu keinot päästä tilanteesta yli ja eteenpäin. Esimerkiksi johtoryhmädynamiikan kehittämisessä henkisen panttivankitilanteen simulointi on ollut todella menestyksekäs malli ja tuonut loistavia tuloksia, Hagelstam kertoo.

Vuosina 2006–2012 Hagelstam toimi maailman suurimpiin puhujatoimistoihin kuuluvan CSA Celebrity Speakersin Pohjoismaiden kehitysjohtajana ja hoiti usean vuoden ajan maailman huippupuhujia Suomeen puhumaan ja valmentamaan yrityksiä.

– Jouduin muutamia vuosia sitten hevosonnettomuuteen ja jouduin jättämään hetkeksi matkustamisen ja tapahtuma- ja puhujabisneksen. Näiden välivuosien aikana, joina työskentelin S-ryhmässä ravintoloiden markkinointipäällikkönä, haikailin kuitenkin takaisin tälle äärimmäisen mielenkiintoiselle alalle, joka oli vienyt sydämeni täysin. Kun sitten näin viime syksynä uutisen, että puhujabisneksen kovat ammattilaiset Johan Sjöstrand, André Nöel Chaker, Susanna Suorsa, Sebastian Wardi ja Olli Bergman perustivat yhdessä MySpeakerin, tiesin että haluan palata takaisin – ja juuri näiden tyyppien kanssa. Otin keväällä yhteyttä MySpeakeriin ja huomasimme, että meillä on sama intohimo ja palo: tunnistaa tulevaisuuden haasteet, mahdollisuudet ja muutostarpeet yhteistyössä edustamiemme kotimaisten ja kansainvälisten asiantuntijapuhujien kanssa.

MySpeakerilla Hagelstam jatkaa työtä kansainvälisten huippupuhujien kanssa. MySpeaker solmi elokuussa yhteistyösopimuksen CSA:n kanssa.

– Tämä tarkoittaa sitä, että meillä on oikeat kontaktit ja kanavat korkeatasoisiin, kansainvälisiin huippupuhujiin asiakkaillemme Pohjoismaissa. Voimme entistäkin paremmin auttaa pohjoismaisia puhujia pääsemään kansainvälisille estradeille, Hagelstam päättää.

Kuka?

Susanna Hagelstam

  • MySpeakerin asiakkuuspäällikkö, kansainväliset puhujasuhteet.
  • Työhistoria pääasiassa seminaarien, konferenssien ja tapahtumien maailmassa.
  • Työskennellyt tapahtumien parissa muun muassa Management Eventsilla Suomessa, maailmalla Lontoossa, Pariisissa ja Buenos Airesissa kansainvälisillä seminaari- ja konferenssitoimijoilla.
  • Maailman johtavan puhujatoimiston CSA Celebrity Speakersin Suomen ja Pohjoismaiden kehitysjohtaja vuosina 2006–2012.
  • S-ryhmässä HOK-Elannon 80 ravintolan markkinointipäällikkö vuosina 2013–2019.

Julkaistu Evento-lehdessä 4/2019.

Sulje mainos Tilaa Evento