PRO-gaalan koronakupla rakennettiin askel kerrallaan

Finlandia-talossa järjestetylle 600 hengen gaalaillalliselle ei päässyt sisään ilman negatiivista tulosta koronapikatestissä. Terveysturvallinen tapahtuma varmistettiin monen eri ammattilaisen ketjulla, joka ohjasi vieraat juhlatilaisuuteen.

Kahden päivän aikana kaikki Finlandia-taloon sisään tulevat henkilöt joutuivat käymään paikalle järjestetyssä koronapikatestissä. Testaajina oli yli 30 sairaanhoitajaa ja vieraiden kulkua testialueen läpi valvoivat Securitaksen järjestyksenvalvojat. Kuvista näet, miten testaus eteni:

Vieraiden sisääntuloa oli porrastettu 15 minuutin väleillä. Lisäksi käytössä oli kaksi eri sisäänkäyntiä ja testauspistettä ruuhkien välttämiseksi. Securitaksen järjestyksenvalvojat ohjasivat sisääntuloliikennettä.

Testausvaiheessa ja tuloksia odotellessa kaikilta vierailta edellytettiin maskin käyttöä ja kahden metrin turvaväleistä pidettiin huolta.

Viime vuoden Ammattikeittiön tuotekehittäjä PRO-palkinnon saanut Terhi Paldan testissä. Joensuussa valmistettu Actim® SARS-CoV-2 -testi tunnistaa Covid-19 -infektion 98 prosentin herkkyydellä ja sataprosenttisella tarkkuudella.

Securitaksen järjestyksenvalvojat ohjasivat testatut odotustilaa asetetuille penkeille ja kellottivat 15 minuutin odotusajan, jossa testi valmistuu.

Vieraille jaettiin tieto pikatestistä luettavaksi sen valmistumista odotellessa. Odottelun aikana tilassa vallitsi innostunut tunnelma ja tuttujen moikkaamista aloiteltiin turvaetäisyyden päästä.

Testi valmistui 15 minuutissa. Sen aikana testiputki pidetään pystyasennossa.

Järjestyksenvalvojat tarkistivat testit ja negatiivisen tuloksen saaneet ohjattiin eteenpäin. Kahden päivän aikana tehtiin yli 600 testiä, positiivisia tuloksia ei ollut yhtään.

Negatiivisen tuloksen saaneet merkattiin mustalla rannekkeella. Koska kaikki paikallaolijat testattiin, juhlatilassa ei tarvittu kasvomaskeja.

Terhi Paldan halusi ehdottomasti paikan päälle kannustamaan ja kunnioittamaan finalisteja sekä luomaan juhlan tuntua.

Sulje mainos Tilaa Evento