Helsingin kauneimmalle paikalle rakentuva Pikku-Finlandia avaa ovensa tammikuussa 2022. Nimestään huolimatta kyseessä on yksi Helsingin suurimmista tapahtumakeskuksista.

– Paviljonkimaiseen rakennukseen tulee noin 2 000 neliömetriä muuntojoustavia tiloja, jotka taipuvat kaiken kokoisiin tapahtumiin. Pikku-Finlandian neljä salia ovat käytettävissä yhdessä tai erikseen, ja 250-neliöiseltä ulkoterassilta tilaisuuksia on kesäaikaan mahdollista laajentaa myös nurmialueelle. Kaiken kaikkiaan Pikku-Finlandian tiloissa voidaan järjestää jopa 1 000 henkilön kokouksia, kongresseja ja juhlia, sanoo Finlandia-talon markkinointi- ja viestintäjohtaja Minna Sauramaa.  

Myös keikkajärjestäjät ovat olleet hänen mukaansa erittäin kiinnostuneita uudesta tilasta.

–  Tasalattiatila soveltuu erityyppisiin tarpeisiin istuvista show & dinnereistä seisoviin keikkoihin. Musiikki kuuluu, soitto soi ja tanssiakin saa!

Puuarkkitehtuurin taidonnäyte

Arkkitehtuuriltaan ainutlaatuisessa Pikku-Finlandiassa korostuvat toiminnallisuuden lisäksi luonto ja valo, ekologinen ajattelu sekä ajaton, tulevaisuuteen tähyävä tunnelma.

– Uuden ajan innovatiivinen puurakennus suunniteltiin yhdessä Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitoksen kanssa. Opiskelijoiden luomista ehdotuksista valittiin toteutettavaksi Jaakko Torvisen konseptiin perustunut työ, kertoo Finlandia-talon myyntijohtaja Johanna Vappula.

– Rakennuksen katseenvangitsijoina toimivat loviisalaisesta metsästä yksittäin valitut, kuoritut männynrungot. Sisälle kuljetaan kuin metsäpolkua pitkin ja aulakin muistuttaa alati muuttuvaa metsämaisemaa.

Pikku-Finlandia kootaan Jokioisissa valmistetuista puumoduuleista, jotka nopeuttavat rakentamista ja sisätiloissa valmistettuina myös ehkäisevät kosteusongelmia.

– Puurakennus on vastuullinen, hiilineutraali valinta, joka toteuttaa Helsingin kaupungin puurakentamisen strategiaa. Kansainvälisille vieraille puurakentaminen edustaa sitä paitsi suomalaisuutta aidoimmillaan.

Lautasella Suomen maut

Pikku-Finlandian katseenvangitsijat, 95 kuorittua
männynrunkoa, toimivat myös kantavina pilareina.
Valo ja luonto tulvivat sisään kolmelta seinustalta.

Suomalaisuus näkyy myös Pikku-Finlandian tarjoiluissa. Finlandia Cafén pöytään katetaan aitoja ja moderneja makuja, jotka loihditaan koko Suomen ruoka-aittoja hyödyntäen. Ruokatuotteen keskiössä ovat vastuulliset ja kestävät valinnat, sesongin parhaat raaka-aineet sekä vankkumaton ammattitaito.

– Kokoustarjoilumme tulevat olemaan nopeita, riittävän runsaita ja yllättäviä. Suomi makuina -lautaselle kokoamme neljä eri alkuruokaa, ja myös pääruoka tarjoillaan annoksina, Finlandia-talon keittiöpäällikkö Mika Jokela linjaa.

– Haluamme siirtyä itsepalvelusta laadukkaampaan, kauniisti tarjoiltuun ruokaelämykseen, joka vähentää hävikkiä ja on koronapandemian jälkimainingeissa terveysturvallinen vaihtoehto.

Pikku-Finlandia elävöittää Töölönlahden elämystarjontaa myös paikallisten näkökulmasta.

– Kahvilamaailma ja terassi tehdään paitsi talon vieraille, myös töölöläisille itselleen. Aiomme olla rento ja helposti lähestyttävä hyvän fiiliksen paikka, jonka valikoimiin kuuluvat esimerkiksi tunnelmallinen viinibaari, ulkona loimutettava lohi sekä mukaan myytävät delituotteet ja piknik-kassit.

Nyt tai ei koskaan!

Heti vuodenvaihteen jälkeen avautuva Pikku-Finlandia on kuin puhdas kanvas, joka kannustaa uudenlaisiin tapahtumatoteutuksiin. Se on kuitenkin käytössä vain ennalta määrätyn ajan. 

Pikku-Finlandia on toiminnallisuudeltaan,
palvelultaan ja tarjoiluiltaan laadukas
huipputason tapahtumakeskus.

– Ennennäkemätön ja -kokematon tapahtumatila seisoo sijoillaan vain noin kolmen vuoden ajan. Kun Finlandia-talon perusparannus vuonna 2024 valmistuu, siirtyy Pikku-Finlandia uuteen käyttöön Helsingin kaupungin tarpeisiin, toteaa Finlandia-talon liiketoimintajohtaja Elina Juvakka.

Puumoduulien jatkokäyttö on mahdollista sekä yhdessä että erikseen. Se ja rakennuksen jopa 50-vuotiseksi arvioitu käyttöikä ovatkin jälleen hyviä esimerkkejä Finlandia-talon kestävän kehityksen periaatteista.

– Kaikki ei kuitenkaan ole ikuista. Niinpä Pikku-Finlandia kannattaa kokea heti, kun siihen avautuu mahdollisuus!

Moderni ja monikäyttöinen Pikku-Finlandia

  • Valoisat, skaalautuvat tilat 1 000 hengelle
  • Neljä salia 220–260 hengelle
  • Uusin kokoustekniikka ja monipuoliset lisäpalvelut
  • Striimausmahdollisuus ja green screen -studio
  • Ammattitaitoinen henkilökunta
  • Kahvila- ja ravintolapalvelut
  • Viihtyisä terassialue
  • Urbaani juhla- ja festivaalialue
  • Keskeinen sijainti ja helppo saavutettavuus

Pikku-Finlandia / Finlandia-talo

Karamzinranta 4, Helsinki

Puh. 09 4024 400

sales@finlandiatalo.fi

www.finlandiatalo.fi