Pienet askeleet ratkaisevat!

On tutkittu, että kuukausi päätöksestä vielä 60 % jatkaa, puolen vuoden päästä enää 40 %. Mikä saa meidät luovuttamaan niin helposti?

Monilla elämä alkaa kaksi kertaa vuodessa uudelleen: ensin vuoden vaihteen jälkeen sekä jälleen kesäloman jälkeen. Vuoden sykli on taas siinä vaiheessa, jolloin lomakilot saavat kyytiä, ilmoittaudutaan työväenopiston kursseille sekä päätetään aktivoitua liikkumaan – ainakin, kunnes lämmin koti voittaa pimeät illat ja ensimmäiset räntäsateet. Pikku hiljaa hienot aikomukset hiipuvat ja muutenkin helposti voi lipsahtaa takaisin ennen kesälomaa tutuksi tulleeseen suorittamismoodiin ja kilpajuoksuun kiireen kanssa.

Mikä on, kun päätökset eivät pidä?

On tutkittu, että kuukausi päätöksestä vielä 60 % jatkaa, puolen vuoden päästä enää 40 %. Mikä saa meidät luovuttamaan niin helposti? Tähän on kaksi syytä: toinen on se, että alun perinkään tavoite ei ollut riittävän motivoiva. Tahtotila yksinkertaisesti loppui kesken. Toinen syy on se, että yritetään liian nopeasti isoilla harppauksilla päästä sinne minne halutaan. Heti, kun tulee takapakki, niin luovutetaan. Ajan henki on: kaikki mulle heti nyt. Tämä asenne ei ikävä kyllä tue pitkäjänteisiä muutoksia, joilla saataisiin pysyviä vaikutuksia elämään.

Mukavuusalueen turva

Olemme niin tapojemme ja tottumustemme lumoissa, että mieluummin pysyttelemme turvallisella mukavuusalueella, kuin vaivautuisimme tekemään jotain asioille, joita kuitenkin haluamme. Usein tuo mukavuusalue ei edes ole kovin mukava. Siitäkin huolimatta mieluummin valitsemme jäädä siihen, kuin toimia. Uusi tuntematon pelottaa ja usein jarruna on myös se, ettemme näe, miten haluamamme asia tai tila on edes mahdollista saavuttaa. Näin sabotoimme itseämme ja estämme elämästä parasta mahdollista elämää.

Rohkeutta!

Totuus on se, ettei meidän tarvitsekaan tietää, miten tuohon jopa mahdottomalta tuntuvaan unelmaan päästään. Riittää, kun uskallamme ottaa ensimmäisen askeleen. Se riittää! Kun rohkaistumme astumaan ulos mukavuusalueelta, elämä yllättäen avaakin uusia ovia ja näyttää lisää mahdollisuuksia, joita emme osanneet kuvitellakaan. Elämä kiittää näin rohkeudestasi ja sydämesi kuuntelemisesta. Luota siihen! Luota, että elämä kantaa ja johdattelee meidän parhaaksemme. Uskalla ottaa ensimmäinen askel ja katso, mitä tapahtuu.

 

Syyskuun alussa 2016 julkaistiin Viisas Elämä -sarjaan Kaijan kirja: Elämän virrassa – Miten elät linjassa muutosten kanssa. Kirja käsittelee muutoksen aikaa, jossa elämme sekä sitä, miten voimme itse monin eri tavoin vaikuttaa elämämme valintoihin ja hyvinvointiimme. Kirja on myynnissä suurimmissa kirjakaupoissa sekä Viisas Elämä -sivuilla: http://www.basambooks.fi/kirja/978%20952%20260%20532%200/elaman-virrassa/

Kirjoittaja on Intuitivon yrittäjä, coach, kouluttaja, puhuja ja kirjoittaja. Pääteemoina ovat aito itsensä tunteminen ja sitä kautta kokonaisvaltainen vastuunotto omasta elämästä eli itsensä johtaminen. intuitivo.fi

Sulje mainos Tilaa Evento