Paviljonki –­ kun koolla on väliä

Kuljetuskalusto ja maatalouskoneet vaativat messutiloilta joustavuutta, sujuvaa logistiikkaa ja ennen kaikkea neliöitä. Jyväskylässä toimivan messu- ja tapahtumakeskus Paviljongin hulppeat hallit ja isot ulkotilat mahdollistavat myös todellisten raskaan sarjan suurtapahtumien järjestämisen.

Kuljetusmessut tarvitsevat tilaa

Suomen kuljetusalan ykköstapahtuma, Kuljetus 2021 -messut, rullaa Paviljonkiin ensi vuoden toukokuussa. Tapahtuman järjestävät yhdessä Autotuojat ja -teollisuus ry, Teknologia­teollisuuden Perävaunut ja päällirakentajat -toimialaryhmä sekä Jyväskylän Messut.

– Kuljetusmessut on suunnattu maantiekuljetusten yrittäjille ja kuljettajille, logistiikasta, huolinnasta, varastoinnista ja varaosapalveluista vastaaville sekä julkiselle sektorille ja alan kouluttajille, kertoo tapahtuman myynnistä vastaava Jyväskylän Messujen myyntipäällikkö Hannu Mennala.

Kuljetusalan tärkeimmässä ammattitapahtumassa on isosti esillä sekä kevyt että raskas kuljetuskalusto. Messujen näytteilleasettajia ovat muiden muassa kuorma- ja pakettiautojen maahantuojat, perävaunujen ja päällirakenteiden valmistajat sekä alan tärkeimmät tuotteiden ja palveluiden tarjoajat.

– Kuljetusmessujen käyttöön on varattu Paviljongin kaikki viisi hallia sekä laajat ulkoalueet. Tilaa on yhteensä yli 40 000 neliömetriä, joten odotettavissa on aiempaakin monipuolisempi tapahtuma, Mennala lupaa.

– Suomea kiertävä messutapahtuma järjestetään ensi vuonna jo neljättä kertaa Jyväskylässä. Edelliskerralla vuonna 2017 se keräsi yli 220 näytteilleasettajaa ja lähes 15 500 vierasta.

Vaikka h-hetkeen on vielä reilu vuosi, suunnitellaan kokonaisuutta jo kaasu pohjassa.

– Kehitämme Kuljetusmessuja yhteistyössä koko toimialan kanssa, minkä lisäksi tapahtuman suunnittelussa hyödynnetään messukävijöiden palautteita ja ideoita. Odotamme, että tämän suositun ja tunnetun tapahtuman kaikki näytteilleasettajapaikat myydään tälläkin kertaa loppuun, Mennala summaa.

Kuljetus 2021 -messut 20.–22.5.2021

>>> kuljetusmessut.fi

 

Tiesitkö?

Jyväskylän Messut Oy järjestää ammatti- ja kuluttajamessuja sekä muita tapahtumia Paviljongissa ja muualla Suomessa. Vuodesta 1936 kokemusta kartuttanut yhtiö on yksi Pohjoismaiden suurimmista ammattinäyttelyjärjestäjistä.

  • Paviljongissa on yli 20 000 m2 hallitilaa sekä monipuoliset ulkoalueet.
  • Hallit ovat jaet­tavissa erikokoisiin tiloihin, ja useiden sisäänkäyntien ansiosta messuhalleissa voi olla samanaikai­sesti monta eri tapahtumaa.
  • Suurtapahtumiin suunnitellut tilat ja huoltoväylät takaavat joustavan huolintaliikenteen myös hallien sisällä.
  • Kaikki hallitilat sijaitsevat katutasossa, mikä takaa esteet­tömän kulkemisen.

Konekilleri jatkaa maatalousnäyttelyjen perinnettä

Ensi lokakuussa Paviljonki täyttyy maatalouden koneista, laitteista, palveluista ja tarvikkeista – tilat valtaa nimittäin maatalouden ammattitapahtuma Konekilleri. Se lupaa tarjota karjatalouden ammattilaisille kaiken, mitä he jokapäiväisessä toiminnassaan tarvitsevat.

– Jyväskylällä on pitkät perinteet maatalousnäyttelykaupunkina. Uusi tapahtuma on syntynyt nimenomaan näytteille­asettajien sekä kotimaisten laite- ja konevalmistajien toiveesta jatkaa tätä traditiota, sanoo Konekilleriä yhtiökumppaninsa kanssa järjestävä Marko Toivakka.

Jyväskylän sijainti onkin ihanteellinen sekä maatalouden näytteilleasettajien että messukävijöiden näkökulmasta.

– 300 kilometrin säteellä Jyväskylästä tavoitamme koko viljelevän Suomen. Maito- ja karjavyö kulkee Pohjanmaalta Savoon, ja esimerkiksi valtaosalta maitotiloista Jyväskylään ehditään aamu- ja iltalypsyjen välissä ilman lomittajan tarvetta, Toivakka taustoittaa.

Tapahtumapaikkana Paviljongin puolesta puhuvat sen mittavat tilat.

– Keski-Suomen alueella ei yksinkertaisesti ole toista toimivaa sisätilaa, jossa tämän kokoluokan tapahtuma voidaan toteuttaa, Toivakka toteaa ja kertoo näyttelyyn saapuvan muun muassa pelto- ja navettakoneita, puunkäsittelylaitteita sekä maatalouden rakentamiseen liittyviä osastoja.

– Paviljongin ovista mahtuvat ilman erikoisjärjestelyjä sisään isoimmatkin koneet. Hyödynnämme myös Paviljongin ulkoalueita tilaa vaativissa ja melua aiheuttavissa työnäytöksissä. Siksi meille on tärkeää, että sisä- ja ulkotilojen välille voidaan rakentaa toimiva asiakaskierto.

Lisäksi Paviljongin ulkotiloja käytetään välivarastointialueena ennen ja jälkeen tapahtuman. Varastointi on välttämätöntä, sillä erikoiskuljetusta vaativien koneiden liikutteluun kuluu useita päiviä.

Vaikka Konekilleri on fyysisiltä mitoiltaan massiivinen, muistuttaa Toivakka sen olevan nimenomaan ammattitapahtuma.

– Suuren kävijämäärän sijaan tärkeintä on oikeanlainen kävijäprofiili. Paviljonki tapahtumatilana puolestaan varmistaa sen, että näyttelyyn on helppo tulla ja vieraat saavat onnistuneen messukokemuksen kaikkine oheispalveluineen.

Konekilleri 8.–10.10.2020 

>>> konekilleri.fi   

 

Tiesitkö?

Konekillerin nimi juontuu Jyväskylässä sijaitsevasta Killerin alueesta. Siellä edelleen toimiva ravirata on Jyväskylän maatalousnäyt­telyiden varhaisimpia järjestämispaikkoja.

Messu- ja tapahtumakeskus Paviljonki

  • Täyden palvelun tapahtumatalo: monipuoliset tapahtumatilat sekä hotelli- ja ravintolapalvelut saman katon alla. Paviljongin ammattilaiset suunnittelevat ja järjestävät tapahtuman kuin tapahtuman alusta loppuun!
  • Vuosittain yli 1 000 tapahtumaa, joissa 400 000 kävijää.
  • Yli 20 000 m2 hallipinta-alaa, lisäksi yli 20 000 m2 ulkotilaa tapahtuma-aukioilla.
  • Useita erillisiä tapahtumatiloja 10–1 200 hengelle. Suuremmat, jopa yli 5 000 henkilön tapahtumat hallitiloissa.
  • 100 metriä Jyväskylän matkakeskuksesta, 200 metriä kaupungin keskustasta.
  • Yli 2 000 hotellivuodepaikkaa kävelymatkan päässä Paviljongista.

paviljonki.fi