Paviljongin pikkujoulut tehdään juuri sinulle­

Messu- ja tapahtumakeskus Paviljongin ammattilaiset loihtivat asiakkaan toiveita vastaavan tapahtumatoteutuksen avaimet käteen -periaatteella. Talon uusvanha tuottaja Lotta Nyqvist kertoo, miksi ammattituottajia tarvitaan myös pikkujoulukautena.

Lotta Nyqvist.

Lotta Nyqvist aloitti Paviljongin tapahtumatuottajana tänä syksynä. Ennen sitä hän ehti tuottaa tapahtumia eri puolilla Suomea yli 10 vuoden ajan.

– Viimeiset neljä vuotta Paviljonki oli yksi hyvistä asiakkaistani, joten talo ja ihmiset ovat tuttuja, Nyqvist sanoo.

– Vahvinta osaamisalaani on visuaalinen tuotanto, ja Paviljongille aiemmin tekemäni projektit liittyivätkin vahvasti juuri tapahtumien konsepteihin ja visuaalisuuteen. Lisäksi tuon Paviljongin tuotantotiimiin pitkän linjan osaamista isojen yritysjuhlien ja -tapahtumien parista.

Kokemuksesta on hyötyä myös pikkujoulukauden alkaessa. Tänä vuonna juhlitaan vielä valtaosin virtuaalisesti, mutta tavoite on sama toteutustavasta riippumatta.

– Pikkujouluissa muistetaan henkilöstöä ja tarjotaan heille tilaisuus juhlia yhdessä, Nyqvist linjaa.

Kreisiä ja kohdennettua

Useat pikkujouluja järjestävät yritykset järjestävät myös paljon muita tapahtumia ja tilaisuuksia. Pikkujoulut ovat se paikka, jossa kaavat on tehty murrettaviksi.

– Pikkujoulut saavat yllättää, mennä överiksi ja niihin voi keksiä vaikka mitä kreisiä. Pikkujouluissa voi leikitellä ja ottaa rennommin, mutta juhlia silti tyylikkäästi, Nyqvist tietää.

Tuottajakonkari suosittelee pikkujouluihin vahvaa teemaa, oli se sitten kaukomatka, kuivan maan risteily, länkkäriteema tai satumainen ilta Mikä-Mikä-Maassa. Maaliin osuva, kutsusta kiitosvideoon kantava teema lisää elämyksellisyyttä, saa osallistujat heittäytymään juhlan pyörteisiin ja jättää kauan säilyvän muistijäljen.

Juhlan tulee myös tuntua juuri kohderyhmälleen räätälöidyltä. Tehokkaita keinoja ovat toteutukseen sulautetut sisäpiirivitsit, ammattislangi tai muut työhön liittyvät yksityiskohdat.

– Baarin nimi voidaan lainata työvälineeltä ja karaoke teemoittaa yrityksen harjoittaman liiketoiminnan mukaan. Kukka-asetelmissa ja muissa somisteissa voidaan käyttää vaikka tuotannossa syntyvää ylijäämämateriaalia. Myös yrityksen historiassa on yleensä paljon ammennettavaa – esimerkiksi vanhoja mainoksia, tuotteita ja kuvia, Nyqvist vinkkaa.

Osta ammattilaiselta, saat ammattimaista

Tapahtumatuottaja kannattaa ottaa mukaan pikkujoulujen suunnitteluun jo lähtöruudussa. Toisin kuin monesti luullaan, ei ammattiavun hyödyntäminen edellytä pohjatietoja tai merkittäviä ennakkovalmisteluja.

– Kerrot vain, mitä ohjelmalta ja tapahtumalta yleisesti toivot, ja tuottaja tuottaa sen, Nyqvist kiteyttää.

Pikkujoulut ovat visuaalisuutta ja värejä, makuja ja tuoksuja sekä erilaisia tiloja ja tunnelmia. Ammattilaisen tehtävä on suunnitella juhlaan laadukas sisältö, joka tarjoaa jotakin kaikille aisteille – ja kaikille vieraille. Ammattilainen tietää myös, miten kokonaisuus tuotetaan mahdollisimman kustannustehokkaasti.

– Ammattituottajan palvelu toki maksaa, mutta itse tuotettu se vasta maksaakin, sillä pikkujoulujen suunnittelu on poissa esimerkiksi assistentin tai pikkujoulutyöryhmän varsinaisten työtehtävien hoidosta. Ohjelmaa suunniteltaessa tulee huolehtia myös lukemattomasta määrästä yksityiskohtia, joiden hoitamiseen vain ammattilaisella on vaadittava kokemus ja osaaminen. Sitä paitsi kun vastuu käytännön toteutuksesta on tuottajalla, voivat illan isännät ja emännät keskittyä olennaiseen ja nauttia omasta roolistaan, Nyqvist muistuttaa.

Onnistuneet pikkujoulut ovat aina tiimityön tulos. Paviljongilla juhlan toteutuksessa ovat ilman erillistä tilausta aina mukana muun muassa vahtimestarit, naulakkopalvelu ja infohenkilökunta. Paviljonki saakin Nyqvistin mukaan paljon positiivista palautetta palveluhenkisyydestään.

– Kun asiakas haluaa hyvän tapahtuman, hän voi ostaa Paviljongilta seinät, tekniikan, ruuan – ja ammattituottajan tekemän sisällön, jossa jokainen yksityiskohta on viimeisen päälle hiottu ja huomioitu. Näin asiakas saa parhaan mahdollisen elämyksen mahdollisimman helposti ja vähällä vaivalla.

Luvassa lauantain laadukkain lähetys

Osuuskauppa Keskimaa juhlii virtuaalipikkujoulujaan 6. marraskuuta. Kaikkia salaisuuksia eivät Paviljongin tontut voi etukäteen paljastaa, mutta jotakin sentään.

– Jokainen osallistuja saa kotiinsa juuri pikkujouluiltaa varten suunnitellun tuotepaketin, jonka antimista voi nauttia virtuaalialustalla toteutettavaa striimiä seuratessaan. Ohjelmaan kuuluu muun muassa taikuutta, yllätysartisti sekä livejukebox, jonka kappaletoiveet livebändi esittää. Myös Keskimaan henkilöstö on vahvasti mukana striimin teossa, Nyqvist kertoo.

Lisäksi virtuaalialustalla on runsaasti interaktiivista tekemistä chatista äänestyksiin ja peleihin.

– Illasta tulee vahvasti elämyksellinen. Passiivisen istumisen ja katsomisen ohella juhlaväki pääsee osallistumaan ja tekemään yhdessä. 

Tuottajan näkökulmasta live- ja virtuaalitapahtuman toteutuksessa on paljon samaa: tavoitteena on tehdä elämys. Virtuaalitoteutuksessa kaikki aistit eivät kuitenkaan ole käytettävissä, joten toteuttaminen on teknisesti haastavampaa ja vaatii sisällöltä entistä tarkempaa hiontaa.

Toteutuksen laadustakaan ei tingitä. Nyqvistiä lainaten Teamsissa höpöttäminen ei enää ole tätä päivää, vaan tapahtuma toteutetaan viimeisimpiä teknisiä ratkaisuja hyödyntäen.

– Me ja kumppanimme Noveltive teemme Keskimaalle huippulaadukkaan, osallistujilleen kohdennetun TV-ohjelman, jonka tulee päihittää lauantai-illan muu TV-tarjonta.

Lue lisää: paviljonki.fi/pikkujoulut-paviljongissa

Tutustu myös Paviljongin muuhun pikkujoulutarjontaan!

Paviljongissa järjestät pikkujoulut helposti ja huolettomasti. Yhdistä pikkujoulut Paviljongin viihdesyksyn esitykseen, yllätä henkilöstö illallisella ja huippuartisteilla PikkujouluCircuksessa tai varaa yrityksellesi yksityinen juhla. Paviljonki tuottaa pikkujouluihisi kaiken sisällöstä tekniseen toteutukseen.

Paviljongin Stand Up Show 19.11.2021

PikkujouluCircus – Lauri Tähkä, Suvi Teräsniska ja Vesterinen Yhtyeineen 27.11.2021

Katso muut tapahtumat Paviljongin tapahtumakalenterista > paviljonki.fi

 

Herkullinen menukokonaisuus kruunaa pikkujoulusi!

Paviljongin jouluinen buffetmenu johdattaa joulun tunnelmaan. Kokonaisuuden täydentävät maku­maailmaan sovitetut juomasuositukset.

Jouluinen buffetmenu

Savulohirullaa ja piparjuurismetanaa L, G

Sillikaviaaria ja mallasleipämurua L

Härkää, savoijinkaalia ja sinapinsiemenmajoneesia L

Hunajamarinoitua punajuurta, artisokkaa ja vuohenjuustoa VL, G

Raikasta yrtti-vihersalaattia L, G

Lähileipomon jouluisia leipiä ja levitettä

Omenamarinoitua paahtokalkkunan fileetä

Tummaa omenakastiketta

Rosmariini-voiperunaa ja joulun makuisia juureksia lämpimän rosollin tapaan

Juustokakkua, valkosuklaata ja lakkaa

Papu Paahtimon kahvia ja haudutettua Teeleidin jouluteetä

”Olemme järjestäneet pikkujoulumme Paviljongissa siitä lähtien, kun toiminta siellä käynnistyi. Paviljonki on pystynyt tarjoamaan meille sopivat ja helposti muunneltavat puitteet juhlaan, johon perinteisesti kutsutaan koko henkilökuntamme aveceineen. Virtuaalijuhlan järjestäminen on meille täysin uudenlainen konsepti, mutta Paviljongin ammattilaisten avulla siitä saadaan upea kokemus kotikatsomoihin.”

Suvi Elonheimo-Tikkanen

Johdon assistentti, Osuuskauppa Keskimaa

Messu- ja tapahtumakeskus Paviljonki

  • Täyden palvelun tapahtumatalo keskellä Jyväskylää.
  • Tyylikkäät puitteet ja toimintavarmat toteutukset kaikkiin live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumiin.
  • 1 200-paikkainen auditorio, lukuisia kokoustiloja, yli 20 000 m2 hallipinta-alaa, yli 20 000 m2 ulkotilaa ja tarkat ohjeistukset turvallisiin tapahtumiin myös koronarajoitusten helpottaessa.

paviljonki.fi

Sulje mainos Tilaa Evento