Parhaat yritysten virkistys ­ja matkaideat Riiassa

Linja-auto kiidättää sinut muinaiselle linnalle, jossa pääset kokeilemaan jousiammuntaa. Nauti seuraavaksi runsas keskiaikainen lounas saadaksesi energiaa seuraavaa koitosta varten. Mukaansa tempaava vakoojapeli maanalaisessa bunkkerissa! Ajat takaisin met­sien ja niittyjen läpi, ja voit tuntea Latvian luonnon tunnelman.

Näetkö nuo sienet? Saavu ravintolalle ja selaa ruokalistaa. Löydät kaiken ajomatkalla näkemäsi listalta! Sienet, peuranliha, monnit, koivumahla... Latvian luovat kokit rakastavat ruoan valmistamista paikallisista raaka-aineista. Lisäksi voit osallistua aterian valmistamiseen mestarillisen ruoanlaittokurssin aikana. Palaat kylläisenä Riian keskustan hotellillesi ja voit halutes­sasi suunnata yömyssylle lähellä sijaitseviin huippuluokan cocktail-baareihin. Tämä ei ole uni. Tämä voi olla päiväsi Latviassa.

Esittelemme sinulle joitain elämyksiä, jotka tekevät yritystilaisuudesta tai kannustin- tai ryhmämatkasta Latviassa erityisen ikimuistoisen. Pienten etäisyyksien ja hyvän tiever­koston ansiosta elämykset sijaitsevat lyhyen matkan päässä Riiasta, sen kansainvälises­tä lentokentästä ja satamasta.

Historiafaneille

Aloitat elämyksesi kaupunkiseikkailulla Riiassa ja tutustut Latviaa muovanneeseen histo­riaan. Kierroksella vierailet todennäköisesti Riian keskustorilla, jonka entisissä ilmalaivasuo­jissa voit nauttia lounasta tai välipalaa.

Aktiivista elämystä etsivät voivat osallistua suunnistuspeliin, joka keskittyy Latvian linnoi­hin ja herraskartanoihin, kuten HBO:n Katariina Suuri -sarjasta tuttuun Rundälen palatsiin ja 1400-luvulta peräisin olevaan Bauskan linnaan, jossa järjestetään renessanssitanssitunteja. Voit nauttia illallisen vaikkapa hotelleiksi muutettujen Mälpilsin ja Mazmezotnen kartanoiden ylellisen tunnelmallisissa ravintoloissa.

Adrenaliinin etsijöille

Vain alle tunnin ajomatkan päässä Riiasta sijaitseva Sigulda on portti Gaujan kansal­lispuistoon. Siguldaa kutsutaan sen mäkisen maaston ja kuvankauniiden maisemien ansiosta "Latvian Sveitsiksi". Sen läpi virtaava Gauja-joki on omiaan kanootti- ja laut­taseikkailuille.

Siguldassa on myös olympialaisten tunnelmaa. Jos Tukholma olisi saanut vuoden 2026 talviolympialaiset isännöitäväkseen, Sigulda olisi toiminut kanssaisäntänä. Kaupungista löytyy Baltian maiden ainoa rattikelkka- ja ohjaskelkkarata. Voit kiitää tiimisi kanssa kelkoilla jopa 80 kilometrin tuntinopeudella!

Sigulda ja sen lähiympäristö tarjoavat niin paljon mielenkiintoisia elämyksiä, että voit järjestää alueella kokonaisen toiminnallisen päivän tai yritysolympialaiset. Voit lentää vertikaalisessa Aerodium-tuulitunnelissa, kiipeillä puunlatvoissa Wild Cat- tai Tarzäns-radoilla, tai pitää tiimisi kanssa hauskaa sisävesipuistossa. Talvella voit suun­nata laskettelurinteille tai hiihtoladulle.

Hieman kauempana Gauja-joen varressa sijaitsee uninen Ugatnen kaupunki, joka vuo­sien ajan varjeli Neuvostoliiton salaisuutta. Valtavien mäntyjen alle kätkeytyy 1980-lu­vun lomakeskus. Sen alla oli aikanaan salaisena pysynyt bunkkeri, jonka oli tarkoituk­sena suojella korkeimpia valtionpäämiehiä ydinsodan syttyessä. Aito bunkkeri tarjoaa epätavanomaiset puitteet KGB-teemaisille ryhmäaktiviteeteille sekä neuvostotyylisille ruokailuelämyksille.

Luonnonystäville

Jos haluat suunnata rannalle, Latviassa niitä on runsaasti! 500 km:n mittaisella rannikolla ei ole pulaa hiljaisista alueista ja lomakohteista. Voit valita joko jylhän ja tuulisemman länsiran­nikon tai Riianlahden puhtaat hiekkarannat piknikin, juhlien tai urheilupäivän tapahtumapai­kaksi. Paikalliset kalastajat voivat tuoda tuoretta savustettua kalaa lounaaksi ja illalliseksi! Jormalan lomakaupungissa voit nauttia fine dining -elämyksestä samalla, kun katselet upeita näkymiä Baltianmerelle. Ilta huipentuu huikeaan auringonlaskuun. Ymmärrät heti, miksi ran­nalla järjestetään niin monet Baltian musiikkifestivaaleista.

Halutessasi voit myös suunnata metsään, jossa kulkee lukuisia vaelluspolkuja ja pyöräily­reittejä. Maaseudun vierastalo! ja leirintäalueet soveltuvat suurille ryhmille, jotka haluavat viettää illan leirinuotion ääressä ja saunoen. Ei muita häiriötekijöitä kuin linnunlaulu! 

Monitasoisen historian, upeiden ulkoilualueiden, modernin ruokakulttuurin ja majoitustarjon­nan ansiosta Latvia on erinomainen valinta seuraavan yritystapahtumasi, virkistysmatkan tai ryhmähenkeä kohottavan elämyksen kohteeksi. Pyydä meiltä tarpeisiinne räätälöity ehdotus.

Lisätietoja saadaksesi ota yhteyttä:

Aigars Smiltans

MEET RIGA johtaja

meet@liveriga.lv

tai käy nettisivuilla

www.MeetRiga.com