Paasitornissa liikutaan vanhaa kunnioittaen kohti uutta

Helsinki Congress Paasitornin Paasiravintola uudistui 2020-luvulle juuriaan unohtamatta. Samalla kunnostettiin ravintolasalin yhteydessä toimivat kaksi monikäyttökabinettia.

Aino Brandt.

Vuonna 1925 valmistuneen Paasiravintolan uudistus on osa Paasitornin laajempaa palveludesignprojektia, jonka puitteissa on jo ehditty päivittää perinteikkään talon aula-, kokous- ja juhlatiloja.

Uudistusten suunnittelusta vastanneen Suunnittelutoimisto KOKO3:n tehtävänä on ollut etsiä keveitä linjoja vastapainoksi Karl Lindahlin arvokkaalle, mutta oman aikansa ihanteita peilaavalle raskaalle arkkitehtuurille.

–  Siirtymä 2020-luvulle on onnistunut. Legendaarisen talon alkuperäistä arkkitehtuuria ja aitoa tarinallisuutta on korostettu ja tiloista on tehty kutsuvia, leikkisiä ja toiminnallisia, kertoo KOKO3:n senior designer ja osakas Aino Brandt.

Lounas- ja juhlaravintolana toimivaa Paasiravintolaa uudistettaessa 1990-luvulla toteutettu värimaailma säilytettiin kauttaaltaan ja inspiraatiota kiintokalusteiden ilmeeseen haettiin muun muassa sisäänkäyntiä koristavasta reliefistä. Ravintolasalin lattia puolestaan palautettiin vastaamaan 1920-luvun alkuperäistä ilmettä. Uudet tuulet puhalsivat myös Paasiravintolan yhteydessä toimivissa Lasi- ja Salikabineteissa.

– Hankkeessa kiinnitettiin erityishuomiota tilojen muunneltavuuteen ja palvelupolun selkeyteen. Paasiravintolan ja kabinettien käyttötapa on nyt tuotu uudelle 20-luvulle vastaamaan tämän päivän tarpeita, Brandt iloitsee.

Tiesitkö, että…?

Paasiravintolan komeisiin pilareihin kerrotaan saadun inspiraatiota vuonna 79 Vesuviuksen purkauksessa hautautuneen roomalaisen Pompejin kaupungin arkkitehtuurista. Vuonna 1922 löydettiin myös Egyptin faarao Tutankhamonin hauta, jonka aarteista saatuja vaikutteita pilareiden on tulkittu niin ikään heijastelevan.

Salikabinetti

Omalla sisäänkäynnillä varustetun Salikabinetin suuret ikkunat tuovat tilaan luonnonvaloa avaten samalla kauniit näkymät Eläintarhanlahdelle sekä vastapäiseen, Karl Lindahlin suunnittelemaan asuinrakennukseen. Korkeilla peililistoitetuilla paneeleilla verhoiltu Salikabinetti tuotiin 2020-luvulle uusilla kalusteilla ja näyttävillä valaisimilla. Salikabinetin moneen muuntuvat puitteet soveltuvat hyvin sekä kokouksiin että intiimeihin iltatilaisuuksiin jopa 32 hengelle. 

Paasiravintola

1920-luvun alkuperäistä tyyliä kunnioittaen entisöidyt, 2020-luvulle raikkaasti uudistetut tilat tekevät Paasiravintolasta tyylikkään tapahtumaympäristön monenlaisiin tarpeisiin. Paasiravintolan upeassa salissa nautit tasokkaista kokoustarjoiluista ja yrityslounaista, juhlavan illalliskattauksen arvokkaasta tunnelmasta sekä hilpeiden teemajuhlien huolettomasta kepeydestä.

Helposti muunneltavassa ravintolatilassa on lähes 300 asiakaspaikkaa, cocktailtilaisuutta sinne mahtuu viettämään jopa 500 vierasta. Ravintolan kupeessa sijaitsevat uudistetut kabinetit, Lasikabinetti ja Salikabinetti, täydentävät tilakokonaisuuden.

Lasikabinetti

Paasiravintolan yhteydessä sijaitseva Lasikabinetti on raikkaan kaunis ja valoisa tila, josta avautuvat hienot näkymät Paasipuistoon. Tunnelmallisessa Lasikabinetissa järjestät monenlaiset tilaisuudet tehokkaista kokouksista unohtumattomiin juhlaillallisiin jopa 56 hengelle.

Uudistetun Lasikabinetin katseenvangitsijana toimii Hakaniemen maamerkkejä kuvastava uniikki tapetti, jonka keskeisimmällä paikalla komeilee tietenkin Paasitorni itse. Tapetin siniharmaat sävyt sitovat Lasikabinetin tyylikkäästi osaksi Paasiravintolaa. 

Selkeät polut

”Paasiravintolan asiakaspolkuja selkiytettiin siirtämällä moni palvelu erillisten pisteiden sijasta yli kahdeksanmetriseen itsepalvelubaariin. Erityisruokavaliot koottiin helposti löydettäväksi kokonaisuudeksi yhteen pöytään, mikä on saanut asiakkailta paljon kiitosta.

Uudistus on tuonut suuren parannuksen ravintolatilan päivittäiseen käyttöön. Logistisesti hyvin toimiva kokonaisuus tukee Paasitornin kokonaispalvelua sekä arjen kokouslounailla että Paasiravintolassa pidettävissä juhlatilaisuuksissa.

Paasiravintolan uudistuneissakin puitteissa painotamme edelleen raaka-aineiden kotimaisuutta ja satokausiajattelua. Sillä varmistetaan myös tarjoilemiemme ruokien tuoreus ja ensiluokkaisuus.”

Paasitornin keittiötoimen­päällikkö Mikael Kyyhkynen

Helsinki Congress Paasitorni

  • 30 moneen muuntautuvaa kokous-, juhla- ja tapahtumatilaa 8–800 henkilölle.
  • 170 huoneen hotelli Scandic Paasi.
  • 5 erihenkistä ravintolaa.
  • Loistavat liikenneyhteydet keskellä Helsinkiä.

Helsinki Congress Paasitorni

Paasivuorenkatu 5 A

00530 Helsinki

Puh. 09 7089 611

myynti@paasitorni.fi

www.paasitorni.fi

Facebook: Helsinki Congress Paasitorni

Instagram: @paasitorni

LinkedIn: Helsinki Congress Paasitorni

Tutustu tiloihin ja löydä omasi: 

www.paasitorni.fi/tilat