Pääkirjoitus: Pelisäännöillä irti löysästä hirrestä

Koronaviruskriisi veti tapahtuma-alalta maton alta yhdessä hetkessä. Samalla se konkretisoi ammattilehtien tarpeen uskottavan ja olennaisen tiedon välittäjänä. Eventoon ja sen sisarlehtiin Aromiin ja Shakeriin kohdistuneiden yhteydenottojen määrä oli valtava ja kriisin keskipisteeseen joutuneiden ammattilaisten hätä käsin kosketeltava.

Taloudellisten ja inhimillisten tragedioiden seurauksia voidaan tuskin vieläkään ennustaa. Kesä on lähes menetetty tapahtuma-alan osalta, eikä täydellistä varmuutta ole vielä syksystä.

Erityistä tuskaa ovat aiheuttaneet valtioneuvoston tekemät, osittain hyvin ristiriitaiset suositukset ja linjaukset, jotka ovat jättäneet alan ammattilaiset löysään hirteen. Suositukset jättävät paljon tulkinnanvaraa ja ovat omiaan räikeään, eri alojen välisiin ja jopa alan sisäisiin hyökkäyksiin. Ei ihme, sillä epätietoisuus, pelko tulevasta ja toimintamahdollisuuksien kaventaminen lainsäädännöllä on ajanut monet yritykset ja ammattilaiset ahtaalle, jopa päätöksen liiketoiminnan lopettamisesta.

Selvää on, että tapahtuma-, ravintola- ja anniskelualojen on käynnistettävä vakava ja rakentava keskustelu siitä, mitkä ovat uuden ajan pelisäännöt sekä toimintatavat ja löydettävä näkemys, miten tästä jatketaan eteenpäin. Se, jos mikä, on omiaan lisäämään psykologista turvallisuutta alan ympärillä ja herättämään luottamusta alaa kohtaan.

Kriisiin joutuneet alat tarvitsevat pelisääntöjä.”

Kriisi kolahti rajusti myös Eventon toimintaan. Mediana olemme kyenneet säilyttämään riippumattoman roolimme. Tavoitteemme ei ole olla uutismedia, vaan journalistisesti tuotettu ammattimedia, joka tuottaa lukijoilleen sisällöllisesti aitoa lisäarvoa ja kokoaa ammattilaiset yhteen. Pyrimme erottautumaan muusta mediasta kertomalla alan ilmiöistä ja trendeistä, jakamalla alan ammattilaisten vertaiskokemuksia, ammatillista osaamista ja kehittämisideoita.

Kriisiin joutuneet alat tarvitsevat paitsi selkeitä pelisääntöjä valtiolta ja yhteisöllistä sekä vuorovaikutteista mediaa. Tehtävämme on nostaa niin hiljaisten uurastajien ääni monipuolisesti esille kuin avata tapahtuma-alan näkökulmasta merkittäviä yhteiskunnallisia sekä globaaleita aiheita ja luoda pohjaa rakentavalle keskustelulle.

Tästä kriisistä ulospääsy edellyttää jokaisen: sinun, minun, meidän panosta ja yhteisymmärrystä siitä, mihin olemme menossa.

Toivotan voimia sinulle ja läheisillesi!

 

Heli Koivuniemi

vastaava päätoimittaja

 

PS Julkaisemme Eventon poikkeustilanteessa vain digitaalisena näköisversiona Lehtiluukussa. Näin tavoitamme entistä laajemman lukijakunnan ja varmistamme, että sisältö on jokaisen saatavilla.

Julkaistu Evento-lehdessä 3/2020.

Sulje mainos Tilaa Evento