Työmatkoilla ja kongresseissa siemailtavien harmittomien alkoholiannoksien ja ympäristön- tai kulttuurinvaihdoksen turvin saatetaan sallia käytös, joka ei kestäisi päivänvaloa arjessa.

Eri kulttuurien, kansallisuuksien, ikäpolvien ja sukupuolten välisistä kohtaamisista voi yllättäen syntyä räjähdysherkkiä alustoja. Toisinaan jopa ystävällisyys, hymy tai katse saattavat toimia kimmokkeena asiattomaan käyttäytymiseen. Kun henkinen yliote perustuu valta-asetelmaan: ikään tai rooliin työyhteisössä tai tapahtumissa, on ahdistelun kohde ajettu nurkkaan. Vielä vaikeampi tilanne on, kun ahdistelu tapahtuu paikassa, josta ei ole konkreettisesti ulospääsyä. Uhrilta vaaditaan nopeaa reagointikykyä, kun hän joutuu päättämään, miten torjuu epäasiallisen käyttäytymisen ja miten reaktio vaikuttaa asiakas- tai työsuhteeseen. Syytetäänkö minua, jos asiakassuhteeseen tulee särö tai se päättyy? Menetänkö työpaikkani, jos ilmiannan tapahtuneen? Päällimmäisenä ovat häpeän ja pelon tunteet. Olenko itse syyllistynyt provosointiin?

Työyhteisöissä kaivataan nyt suoraselkäistä johtajuutta. Avoin keskustelu seksuaalisesta häirinnästä – sekä henkisestä että fyysisestä – ja siihen suhtautumisesta puhdistaa ilmapiiriä.

On hyvä keskustella myös, mikä on häirintää: mikä sallitaan ja mitä ei? Jokaisen on tiedostettava, missä raja kulkee ja säännöt on hyväksyttävä yhdessä.

Vaikenemisella ja hymistelyllä on sama vaikutus kuin alakoulun seksuaalikasvatuksella entisaikaan: oppilaat lukevat oppimate­riaalin sisällön itsekseen ja tulkitsevat sen kukin omalla tavallaan. Tiedätkö sinä, missä tunnelmissa kollegasi päivä alkaa, millä mielin hän laittautuu sidosryhmä- ja asiakastapahtumiin tai pakkaa matkalaukkunsa seminaarimatkoille? Älä ole naureskelija, vähättelijä, tai anna kenenkään häiriköidä kolleegaasi. Puutu rohkeasti, kun tilanne sitä vaatii. Pienistä ei pidä pillastua, eikä turhilla kielloilla tukahduttaa elämäniloa. Älä lynkkaa ketään syyttä suotta tai toimi ilkeämielisenä poliisina. Inhimillinen kohtelu lienee jokaisen mielestä kohtuullinen vaatimus. Omaa käytöstään on hyvä välillä arvioida: voinko tehdä jotain, ettei kiusallisia tilanteita syntyisi.

Tehdään yhdessä työyhteisöistämme ja tapahtumista positiivisen elämyksen areenoita!

 

Heli Koivuniemi

vastaava päätoimittaja

 

Psst! Evento Awards -kisan yleisösarjojen finalistit on valittu.

Käy kommentoimassa 1.–28.2. suosikkejasi osoitteessa

eventoawards.fi.