Pääkirjoitus: Kriisin jälkeen jylläävät uudet voimat

Elämme poikkeustilassa jälleen. Kokoontumisrajoitukset ovat kiristyneet, ja ulkonaliikkumiskiellon käyttöönottoakin on väläytelty.

Woltti Groupin toimitusjohtaja Jyrki Aittola kirjoittaa Vieraskynä-palstalla osuvasti kriisin vaikutuksista tapahtuma-alalle: Osaaminen synnyttää pullonkauloja, mutta pullon henki on päässyt jo irti. Digitalisoituminen on lähtenyt käyntiin. Mitä sitten käy, sitä ei tiedä kukaan. Aittolan mukaan vanha ei palaa enää takaisin. Muutos on vasta alkamassa, ja se on väistämätöntä.

Nyt jos koskaan ennakoinnilla ja intuitiolla on merkitystä. Uskon, että alalla pärjäävät visionääriset ja näkemykselliset tahot ja henkilöt, jotka kykenevät aistimaan muuttuneen toimintaympäristön tarpeet ja muovautumaan ketterästi sen edellyttämällä tavalla. Aivan kuten Tapahtumateollisuus ry:n Maria Sahlstedt kuvaa kollegaansa Kati Kuusistoa, jolla on kyky nähdä tulevaa ja asioiden välisiä riippuvaisuuksia. Sellaisiakin, joita valtaosa ei näe. Rinnalleen tuollainen henkilö tarvitsee hänet, joka hahmottaa, kuinka reitti sinne rakennetaan. Tällaisen parivaljakon varaan tapahtuma-alan tulevaisuuden on tukeva nojata.

Sanotaan, että kaikella on aikansa ja paikkansa. On tullut aika kiittää Eventon lukijoita. Kuluneet seitsemän vuotta ovat olleet värikkäät sekä elämysrikkaat, ja ehkä jopa antoisimmat vuodet koko tähänastisella elämänpolulla.

Tiedän, että alalla on edelleen sitä paloa, joka vie eteenpäin.”

Aloittaessani Eventon päätoimittajana tapahtuma-alaa ei oikeastaan edes tunnustettu alana. Nousu on ollut hurjaa ja kuumenemisen merkkejä oli ilmassa, kunnes yhtäkkiä kaikki pysähtyi.

Uskon, että monet minun tavoin ovat pakkopysähdyksen aikana miettineet, mitä vielä haluaisivat tehdä. Katseet ovat kääntyneet etätöiden ja lomautusten myötä kotiin ja lähiympäristöön. Osa löytää sieltä uuden polun. Niin minäkin.

Siirryn konsernimme paikallislehden Länsiväylän päätoimittajaksi Espooseen, kotikaupunkiini. Aion seurata sieltä käsin tapahtuma-alan ja sen ammattilaisten osaamisharppauksia. Tiedän, että alalla on edelleen sitä paloa, joka vie eteenpäin silloinkin, kun on toimittava himmennetyin lyhdyin. Kun hetki on oikea, liekki syttyy eri puolilla Suomea ja maailmaa jälleen. Voimakkaampana ja entistäkin kirkkaampana.

Kaikkea hyvää,

 

Heli Koivuniemi

vastaava päätoimittaja

 

Julkaistu Evento-lehdessä 1–2/2021.

Sulje mainos Tilaa Evento