Pääkaupunkiseudulle uusia hotelleja ja tapahtumatiloja

Pääkaupunkiseudulle nousee suunnitelmien mukaan tulevina vuosina noin 35 uutta hotellia. Näistä kymmenkunta avautuu muutaman vuoden sisällä. Melkeinpä kaikki hotellit pitävät sisällään myös kokous- ja tapahtumatiloja.

Valo Hotel&Work

Mannerheimintie 109

Kylpytakkikokouksia kattokerroksessa

”Yhteensä 13 nykytyöskentelyä palvelevaa kokoustilaa ja rajaton määrä pienempää tilaa: 422 hotellihuonetta, jotka toimivat päivisin työ- ja tiimityöhuoneina. Nämä työhuoneet ovat todellinen erottuva tekijä muista hotelleista. Isoin tila vetää 180 henkilöä ja pienin 10 henkilöä. Lisäksi hotellissa on katsomoporras 150 hengelle. Kattokerroksessa oleva Saunan Wellness-tila on myös mainitsemisen arvoinen erikoisuus.”

Jonathan Heino, markkinointijohtaja

 

Original Sokos Hotel Tripla

Fredikanterassi 1 B, Pasila

Cocktailtilaisuus 800 hengelle

”Hotelli valmistui juuri yhdeksi Suomen merkittävimmistä tapahtumahotelleista. Työskentelyyn ja kohtaamisiin muokkautuvat tilat tekevät hotellista kiinnostavan kumppanin kaikenlaisten tapahtumien ja tilaisuuksien järjestämiseen, kokous- ja tapahtumatila Fredriksberg on kooltaan 585 neliötä, 7 metriä korkea tila, tuoliriveillä 600 hengen tilaisuuksiin, pyöreillä pöydillä 400 hengen tilaisuuksiin tai pystypöydillä 800 hengen cocktailtilaisuuksiin. Sopii seminaareihin, kokouksiin, keikkoihin, illallisiin ja messuihin.”

Minna Eliasson, markkinointipäällikkö

 

Garden Areena

Sijainti: Maanpäällinen uudisrakentaminen sijoittuu Nordenskiöldinkadun ja Pohjoisen Stadiontien varteen pääosin nykyisen jäähallin pysäköintikentän kohdalle.

Katsomo 15 000 hengelle

”Hotelli Gardeniin tuleva hotelli suunnitellaan tapahtuma-areenan välittömään yhteyteen. Hotellin monissa sviiteissä on omat aitiot ja areenan aitiokerros toimii myös kokoustiloina hotellin asiakkaille. Gardeniin tulee pääareena, joka mukautuu 10 000–15 000 katsojan tapahtumiin. Areena valmistuu arvioiden mukaan vuonna 2024.”

Petteri Linnavalli, viestintäpäällikkö

 

Royal Areena

Atlantinkatu/Ahdinallas

Uusi urheilu- ja tapahtuma-areena

”Länsisatamaan nousee noin 350 huoneen hotelli, mailapelitorni ja sen viereen noin 4 000 katsojan mid-areena salibandyn ja muiden palloilulajien harrastamiseen. Areena on muunneltavissa konsertteja, festivaaleja, messuja ja yritys- sekä suuria urheilutapahtumia varten. Rakennustyöt areenan parkkitalon osalta on jo aloitettu. Areena valmistuu arvioiden mukaan vuonna 2024.”

Kim Sussmann, toimitusjohtaja

 

Scandic Grand Central Helsinki

Rautatieasema

Jugendrakennuksen tunnelmaa

”Scandic Grand Central Helsinki avataan alkuvuodesta 2021. Eliel Saarisen suunnittelemassa upeassa jugendrakennuksessa tulee olemaan avarat juhla- ja kokoustilat jopa 180 hengen kokouksiin, 330 hengen illallisiin ja 500 hengen juhliin ainutlaatuisessa ympäristössä. Hotellin juhlatila tarjoaa ajatonta eleganssia ja glamouria huokuvat puitteet. Hotelliin tulee lisäksi lähes 500 huonetta sekä ravintola, baari ja sisäpihan terassi.”

Johanna Uimonen, viestintäpäällikkö

 

Helsinki Avenue, Scandic

Annankatu 18

Moderni kokoushotelli

”Uusi ja moderni hotelli avautuu Helsingin ydinkeskustassa Annankadulla Vanhan Kirkkopuiston laidalla vuoden 2022 aikana. Hotellista tulee Helsingin keskustan suurin kokous- ja tapahtumahotelli. Hotelliin rakennetaan 2 000 neliötä kokous- ja tapahtumatilaa sekä ravintola ja baari. Rakennus on vuonna 1920 valmistunut arvokiinteistö, joka rakennettiin alun perin kirjapainoksi. Tiloissa toimi vuoden 2019 loppuun saakka Euroopan kemikaalivirasto ECHA.”

Johanna Uimonen, viestintäpäällikkö

Hotelli U14

Unioninkatu 14

Tapaamisille oma kerros

”Helmikuussa avautunut boutique-hotelli kuuluu korkeatasoiseen Marriottin Autograph Collection -ketjuun. Hotellissa on yksi kerros omistettu tapaamisille: neljä kokoustilaa ja lounge-tilat jakavat kerroksen 85/15.”

Kasperi Saari, omistaja

 

Folks Hotel

Aleksis Kiven katu 21–23

Kotikeittiö, puolapuut ja säkkituoleja

”Hotellissa on kaksi noin 10–12 henkilölle soveltuvaa pientä tilaa, jotka eivät ole perinteisiä kokoustiloja, vaan persoonallisia ja viihtyisiä paikkoja järjestää tapaamisia tai tapahtumia.

Lisäksi hotellissa on community kitchen, jota voidaan myös vuokrata kokouskäyttöön. Tila on kotikeittiömäinen viihtyisä huone, jossa on ruokapöytä 12 hengelle. Järjestämme asiakkaille heidän toivomansa tarjoilut tai he voivat halutessaan järjestää tilassa esimerkiksi kokkikurssin tai valmistaa yhdessä ruokaa palaverin ohessa.

Hotellin alakerrasta löytyy suurempi, noin 25 hengelle sopiva tila, joka ei myöskään ole perinteinen kokoushuone. Se sopii erinomaisesti aktivoivaa kokousta varten, sillä tila on varustettu muun muassa puolapuilla ja säkkituoleilla. Seiniin voi kirjoittaa, sillä ne ovat Lintex-taulua.

Hotelli aukeaa tämän vuoden aikana. ”

Elli Suutarinen, hotellinjohtaja

 

Lyyra-hanke

Siltasaarenkatu 13 ja Toinen Linja 7

Työ ja vapaa-aika saman katon alle

”Lyyran kokonaislaajuus on noin 20 400 neliötä, johon tulee hotelli aula- ja kokoustiloineen, ravintoloita, toimistotiloja, liiketilaa, ravintoloita, kahviloita ja asuntoja Helsingin yliopiston kansainvälisille tutkijoille.”

Antti Kerppola, toimitusjohtaja, Ylva Palvelut oy

 

Muista myös nämä...

Myös Primehotels avaa lähivuosinahotelleja kokoustiloineen keskustaan: 

Grand Hansa Hotel

Kaivokatu 12

Rakennusmestarin Talo

Eerikinkatu–Fredrikinkatu (kulmaus)

Art Hotel Helsinki

Välimerenkatu 18