”Onnistunut prosessi luo kutkuttavaa tunnetta”

Tällä palstalla tapahtuma-alan ammattilainen kertoo inspiraation lähteensä.

”Minua inspiroi oivaltaminen niin työssä kuin vapaa-ajalla. Innostun valtavasti ja saan onnistumisen riemua, kun näen tapahtumissa idean heräävän henkiin ja saavan vieraissa aikaan reaktion mitä tavoittelimmekin. On suorastaan kutkuttava tunne, kun näen suunnitellun kokonaisuuden toimivan.

Olen ollut alan yrittäjänä lähes 15 vuotta. Jo peruskouluaikoina näyttelemistä enemmän minua kiehtoi näytelmien ohjaaminen ja kokonaisuuksien suunnittelu – halusin miettiä, miltä kaikki näyttää ja tuntuu. Voi kai siis sanoa, että päätymiseni alalle tuki luontaisia taipumuksiani. Nykyiseen työhöni ’luovana mestarina’ kuuluu tapahtumatuotantojen konseptointi ja muu luova suunnittelu. Se vaatii välillä sitä ohjaamista matkan varrella enemmänkin – myös itse H-hetkellä. Työssäni tarvitaan hyvää fasilitointikykyä, ja sitä olen myös opiskellut.

Tällä hetkellä teemme yrityksessämme töitä myös alan digitalisoinnin parissa. Aiempi työni IT-alan tuotepäällikön tehtävissä on hyvänä pohjana, kun pohditaan miten digitalisaatio valjastetaan aidosti avuksi helpottamaan elämäämme muutenkin kuin vain teknisenä työvälineenä.

Metsästävät mäyräkoirat tuovat työlleni vastapainoa. Koko perheemme yhteinen harrastus on aikaavievää ja vaativaa, mutta erittäin palkitsevaa tekemistä eläinten ja luonnon parissa. Jaksamistani työssä tukee ihmisten läsnäolo ja lämpö, joka ilmenee toisista välittämisenä, yhteisenä tekemisenä ja yhteen hiileen puhaltamisena. Unelmani on kirjoittaa kirja nyt jo lähes 20 vuoden kokemuksistani tapahtumien parissa.”

 

Pirjo Kivistö

yrittäjä, hallituksen puheenjohtaja, luova mestari

Event Live oy

Näitä suosittelen

Kirja

Patrick Lencioni: Avoimeksi riisuttuna

Avoimeksi riisuttuna kertoo tarinallisella tyylillä asiakaskohtaamisten haasteista. Kirja ei ole enää ihan uusi ja hankin sen hetken mielijohteesta erään tapahtuman oheismyynnistä pohtiessani asiakkuuksia.

Vaikka kirja on mielestäni hieman naivistinen, on se myös viihdyttävää luettavaa ja kosketti inhimillisellä otteellaan. Ajatukseksi jäi, ettei kaikki tässä maailmassa ole aina niin vakavaa. On hyvä pohtia omaa tapaansa ja tahtotilaansa asiakaskohtaamisissa. Miten kohtaamme asiakkaamme ja mitä me myyjinä oikeasti olemme heille ratkaisuina tarjoamassa. Itsensä nolaamista ei siis kannata pelätä. Tästä ajatuksesta kumpuaa myös usein lainaamani Oscar Wilden lause ’Ole oma itsesi. Kaikki muut ovat varattuja.’”

 

Henkilö

Myynnin ja myynnin johtamisen asiantuntija ja kouluttaja Paul Viio

”Etsin kerran lyhyttä ja ytimekästä määrittelyä asiakaslähtöisyydestä, jolloin löysin Paul Viion tekstit. Viio auttaa ihmisiä ja organisaatioita kehittämään ja parantamaan myyntituloksia kestävällä ja rehellisyyteen pohjautuvalla tavalla. Hän korostaa, että asiakkaan on koettava tarjoamasi palvelu itselleen tai yritykselleen merkitykselliseksi.

Pidän Viion tyylistä nostaa esille myyntiin liittyviä monipuolisia teemoja sekä hänen selkeästä ilmaisustaan. Myyntiin liittyy usein paljon uskomuksia ja haasteita, joita olemme itse rakentaneet. Näihin Viio tarjoaa oivallisia näkökulmia ja ratkaisuja.”

Nettisivu

viestijat.fi

”viestijat.fi on viestinnän ammattilaisten järjestö ProComin kanava, josta löytyy ajankohtaisia teemoja, vinkkejä ja puheenaiheita. Sivustolla on laajasti eri kirjoittajilta kiinnostavia aiheita liittyen viestintään, sillä sitähän tapahtumat mitä suurimmissa määrin ovat.

On avartavaa lähestyä aihetta eri näkökulmista katsottuna. Saan sivustolta vinkkejä siitä, miten voin omassa työssäni ottaa viestinnän keinot ja niiden vaikuttavuuden entistä paremmin huomioon.”

Tilaa lehti!

Tilaa digilehti!

Sulje mainos Tilaa Evento