Tuskinpa koskaan juhlakautta on odottanut niin innostuneesti kuin nyt. Mikä ennen oli itsestään selvää, on nyt noussut uuteen arvoon. Oikeat kohtaamiset ovat pop. Moni miettii lähikuukausien suunnitelmia: missä ja miten toteuttaa henkilöstöjuhlat, pikkujoulut, asiakastapaamiset ja fyysiset kokoukset?

Monipuolinen Messukeskus on palvellut asiakkaitaan turvallisesti läpi poikkeusajan. Pasilassa on tehty vuosikokouksia, seminaareja, juhlia, pääsykokeita, valmistujaisia, koulutuksia, tv-kuvauksia ja satoja muita erityyppisiä tilaisuuksia. Niistä osa on toteutettu live-tapahtumina, osa puhtaasti verkossa ja osa hybrideinä – asiakkaan kulloisenkin tarpeen mukaisesti.

Rajoitusten vaihdellessa tapahtumasuunnitelmat on leivottu uusiksi nopeassakin aikataulussa. Se onnistuu, kun kaikki osaaminen löytyy omasta takaa.

Tilat suuriin ja pieniin tilaisuuksiin

Kristina von Konow lupaa asiakkailleen notkeutta.
Modaus on päivän sana tapahtumien maailmassa.

Messukeskuksen isojen kattojen alla on monipuoliset tapahtuma- ja kokouspalvelut kaikenkokoisiin tilaisuuksiin. Käytettävissä on 40 erikokoista muuntuvaa kokoustilaa, 7 hallia ja 21 ravintolaa, kaikkiaan yhteensä kahdeksan jalkapallokentällistä tilaa elämyksille ja kohtaamisille. Sijainti Pasilan aseman ja Triplan kainalossa on keskeinen.

Tilavaraus hoituu helposti netissä tai puhelinsoitolla. Monella menee kuitenkin sormi suuhun siinä vaiheessa, kun pitäisi suunnitella tapahtuman tekniikkaa, opastusta, turvajärjestelyjä tai vaikka tarjoilua.

”Kaikissa tiloissamme on moderni kokoustekniikka ja oma av-osaajamme SVV pystyy toteuttamaan lisätoiveet ja villitkin ideat. Messukeskuksella on useampi virtuaalistudio, korkealaatuiset HD-kamerat, alan parhaat äänentoistolaitteet ja monipuoliset striimausmahdollisuudet”, kertoo Messukeskuksen tapahtuma- ja kokouspalveluista vastaava Kristina von Konow.

Herkulliset tarjoilut toteuttaa puolestaan Messukeskuksen ravintolakumppani Compass Group.

Kokonaisvaltaista palvelua

Onnistunut tilaisuus edellyttää lukemattomien yksityiskohtien hallintaa. Muutoksia on turha pelätä, niitä tulee aina. Kokemus ja ammattitaito kantavat, samoin se, että palvelupaketin kaikki osat eli tilat, tekniikka ja ammattilaiset saa saumattomasti samalta palvelutarjoajalta.

Näyttävä catering juhlaan on olennainen osa
Messukeskuksen palvelua.

”Messukeskuksessa jos missä on helppo onnistua. Tarjoamme elämyksellisimmät, ergonomisimmat ja turvallisimmat juhlatilat, seminaarisalit ja kokoushuoneet ja niihin kaikki palvelut helposti saman katon alta”, kertoo von Konow.

Messukeskuksen kokonaisvaltaista palvelua hyödynsi muun muassa Labquality Days -tapahtuma. Laboratoriolääketieteen ammattilaisten kansainvälinen tapahtuma on Labqualityn väelle näyttelyineen ja luentoineen erittäin työläs varsinkin valmisteluvaiheessa.

”Luovutimme ohjakset suosiolla ammattilaisille. Tilat, palvelukyky ja henkilökunnan ammattitaito ovat Messukeskuksessa kohdallaan. Kaikki sujui erinomaisesti, kun ympärillä oli innostunut ja teknisesti osaava tiimi”, kertoo Labqualityn projektipäällikkö Päivi Burakoff.

Sertifioitua turvallisuutta

Tapahtuma-areenalta on lupa odottaa vahvaa osaamista tilaisuuksien terveysturvalliseen toteuttamiseen. Messukeskuksessa turvallinen ja miellyttävä tapahtumakokemus rakentuu perusteelliselle terveysturvallisuusohjeistukselle. Se toi keväällä Messukeskukselle COVID 19 -sertifikaatin ensimmäisenä pohjoismaisena tapahtumatalona.

Yksi näytön paikoista oli touko-kesäkuun vaihteessa, kun Messukeskuksessa järjestettiin kahden viikon aikana Helsingin yliopiston valintakokeet liki 19 000 pyrkijälle.

”Messukeskus on ammattimainen järjestäjä. Tilojen laajuutta hyödynnettiin maksimaalisesti mm. sisääntuloreiteissä ja istumajärjestelyissä. Laadukas terveysturvallisuus ja suurtapahtumiin mitoitettu ilmanvaihto olivat merkittävä lisäetu suunnittelussa”, luettelee projektipäällikkö Anna-Liisa Kuusela Helsingin yliopistosta.