Näin rakennat innostavan kick-offin

Kick-offeissa polkaistaan käyntiin uusi kausi organisaatioiden toiminnassa. Irtautuminen työpäivän normaaleista rutiineista luo hyvät olosuhteet aiempien menestyksien ja haasteiden tarkastelemiseen. Kick-offissa rakennetaan myös innostus, pelisuunnitelma ja timanttinen fokus vuoden tuleviin kuvioihin.

Kick-offin tärkeimmät tavoitteet


Jokaisella organisaatioilla on omat syynsä ja tapansa järjestää kick-offeja, mutta ainakin näiden kolmen soisi olevan minkä tahansa kick-offin tavoitelistan kärkipäässä:

1. Tilannekuvan ja tavoitteiden selkeyttäminen

Missä mennään? Mitä haasteita on? Mitkä ovat olleet viime aikojen tärkeimmät opit? Mitkä ovat seuraavat konkreettiset tavoitteet? Miten tavoitteet saavutetaan? Mitkä asiat ovat juuri nyt tärkeitä ja merkityksellisiä?


2. Innostaminen ja energisointi

Innostuneessa ilmapiirissä keskustelu ja ideointi on helpompaa ja tuloksellisempaa. Lisäksi osallistujat sitoutuvat tällöin asetettuihin tavoitteisiin ja kokevat työpanoksensa olevan merkittävää yhteiselle menestykselle. Kannattaa siis varmistaa, että fiilis pysyy korkealla koko kick-offin ajan.


3. Tiimihengen nostattaminen

Hyvin toteutettuina jopa täysin asiapitoiset kick-offit ovat loistava tapa nostaa tiimihenkeä ja lisätä innostusta luotujen suunnitelmien toteuttamiseen.

Vinkit onnistuneeseen kick-offiin

Suunnittele huolellisesti

Onnistunut kick-off ei synny toivomalla vaan hyvällä suunnittelulla ja ryhdikkäällä toteutuksella. “Mikä olisi parasta, mitä kick-offissa voisi tapahtua?” on aina pohtimisen arvoinen kysymys mitä tahansa tilaisuutta suunniteltaessa.

 Osallista järjestelyissä

Kick-offin järjestämisen työtaakan voi jakaa tiimille, jolloin ideoiden ja käsiparien määrä moninkertaistuu. Myös motivaatio koko tapahtumaa kohtaan kasvaa, kun on osallistunut sen järjestämiseen.

Järjestä innostavaa ohjelmaa

Miten olisi innostava alustus tai hengennostatus esimerkiksi Esa Saariselta, Saku Tuomiselta tai yrityksen toimialan tähtiosaajalta?

Toivotko aktiivista ohjelmaa asiallisen osuuden jälkeen? Jos pikkujouluissa jäi jokin hauska aktiviteetti toteuttamatta, sen voi hyvin tehdä kick-offissa!

Tiimihenkeä voi nostattaa esimerkiksi kokkaamalla yhdessä, pelaamalla joukkuepelejä tai ihan vaan rennolla illanvietolla.

Oman järjestely- tai ideakapasiteetin loppuessa on täysin hyväksyttyä kääntyä ulkopuolisen tapahtumakonsultin puoleen ja kysellä vinkkejä tai avaimet käteen -ratkaisuja.

Anna innostuksen näkyä!


Näytä kick-offin hyvä meno myös muille – se tuottaa lisää hyvää meininkiä! Ryhmäselfiet ja muut fiilistelykuvat antavat lisäbuustia osallistujille ja luovat hyvää mielikuvaa, joka voi auttaa muun muassa tulevissa rekrytoinneissa.
Muista, että iso budjetti ei välttämättä tarkoita onnistuneita kick-offeja. Pienelläkin panostuksella ja kekseliäisyydellä voi saada loistavan startin vuoteen tai projektiin ja tehdä ison vaikutuksen organisaation ilmapiiriin!

Kirjoittaja työskentelee inspiroivia tiloja kick-offeihin, kokouksiin ja muihin tapahtumiin tarjoavassa Venuu.fi:ssä.

 

*Kaupallinen yhteistyö