Miltä kuulostaisi jousikvartetti aamiais­kokouksen taustalla tai puhallinorkesteri kick-offin vauhdittajana?

– Musiikkitalossa sävelet on helppo nivoa osaksi mitä tahansa tapahtumaa. Siitä pitävät huolen talossa toimivat kaksi sinfoniaorkesteria sekä Sibelius-Akatemia, sanoo Musiikkitalon myynti- ja markkinointipäällikkö Juha Paaso.

Myös yritystapahtuman partituurit on talossa hiottu ja harjoiteltu.

– Musiikkitalon monipuoliset ja muuntautuvat tapahtuma- ja juhlatilat sopivat kaikenlaisiin tilaisuuksiin hauskanpidosta seminaareihin ja koulutustapahtumiin. Viime silaus toimiville puitteille luodaan tietenkin huippuluokan valo-, video- ja äänitekniikalla.

Musiikkitalon ammattitaitoinen henkilökunta on virtuoosi työssään ja varmistaa sujuvan tapahtuman kulun suunnittelusta markkinointiin ja toteutukseen – tarjoiluitakaan unohtamatta.

– Yritystapahtuman seminaaripuhuja on kuin orkesterin solisti. Yksin hän ei onnistunutta tapahtumaa tee, vaan muidenkin täytyy soittaa samaa kappaletta, Paaso summaa.

Kattavat ja ammattitaitoiset tapahtumapalvelut

Kuva: Matias Hellgren

Hyödynnä tapahtumassasi maan parasta esitystekniikkaa ja nauti ravintolapalveluiden ensiluokkaisista antimista. Musiikkitalon osaava henkilökunta auttaa myös tapahtumasi suunnittelussa ja markkinoinnissa.

Striimaus ja hybriditapahtuma

Tapahtuman striimaus ja hybridiratkaisut kasvattavat yleisön määrää ja mahdollistavat osallistumisen kaikkialta maailmasta. Musiikkitalon luovat teknikot tuottavat huippukalustolla viikoittaista ohjelmaa Yleisradiolle. Ammattimaisesti tehty näyttävä toteutus nostaa myös yritystapahtuman uudelle tasolle.

Kuva: Niklas Nabb

Pikkujoulut

Järjestä unohtumattomat pikkujoulut keskellä Helsinkiä. Kilistele kaupungin sykkeessä, nauti intiimi ravintolaillallinen tai vietä unohtumaton gaala Paavo-salissa. Musiikkitalon valmiit pikkujoulupaketit sisältävät kaiken tarvittavan tarjoiluista tekniikkaan ja tapahtumavastaavaan, jotta isäntäväkikin voi keskittyä olennaiseen.

Edustavat ja luovat tapahtumatilat

Kuva: Arno de la Chapelle

Musiikkitalosta löydät tapahtumasi tyylin ja soundin mukaisen tilan keskeltä Helsinkiä. Yli kymmenessä erihenkisessä tilassa onnistuvat niin kokoukset, lehdistötilaisuudet, konsertit, seminaarit kuin juhlatkin.

Organo

Urkukonserttisaliksi suunniteltukaunis Organo sopii konserttien lisäksi muun muassa seminaarien, kokousten ja keskustelu-tilaisuuksien järjestämiseen. Tilan kolme visuaalisestikin upeaa urkusoitinta tekevät yleisöön vaikutuksen, vaikkei urkukonserttia ohjelmassa olisikaan.

80–140 istumapaikkaa

Kuva: Petri Anttila

Paavo-sali

Kapellimestari Paavo Berglundin mukaan nimetyn Paavo-salin harmoniset puitteet luovat tunnelmaa seminaareihin, kokouksiin ja juhlavampiinkin tilaisuuksiin. Helposti muunneltava sali soveltuu myös akustisiin ja kevyesti vahvistettuihin konsertteihin sekä cocktailtilaisuuksiin, illallisiin ja tuotelanseerauksiin.

320 istumapaikkaa

Kuva: Teemu Lahjalahti

Konserttisali

Suomen näyttävin konserttisali luo tapahtumallesi juhlavat puitteet. Amfiteatterimainen sali ja 360 asteen katsomo toimivat suurten yritystapahtumien vetovoimaisena keskipisteenä. Erinomainen akustiikka sekä laadukkaat esitystekniikka- ja taltiointipalvelut viimeistelevät elämyksen.

1 700 istumapaikkaa

Tapahtuman musiikilla on väliä

Kuva: Mikko Räsänen

– Musiikki on 70 prosenttia tapahtuman sisustuksesta, toteaa audiobrändäyksen johtaja Lauri Domnick Bauer Medialta.

Musiikki vaikuttaa ja luo mielikuvia, vaikkei siihen edes kiinnittäisi huomiota. Lempibän­dien sijaan tärkeintä onkin miettiä, mitä tapahtumassa soivalla musiikilla halutaan viestiä ja mihin sillä tähdätään.

– Musiikin universaalit totuudet vaikuttavat makumieltymyksistä riippumatta. Esimerkiksi hidastempoinen musiikki hidastaa, nopeatempoinen nopeuttaa tekemistämme. Klassisen musiikin on taas havaittu lisäävän maksuhalukkuutta, Domnick luettelee.

Yhtä oikeaa vastausta tapahtuman musiikkivalinnoista ei silti ole olemassa – onhan tapahtumiakin joka lähtöön. Helpoin ja varmin keino onnistua on palkata tapahtumaan musiikkisuunnittelija.

– Yritystapahtumassa musiikin tärkein tehtävä on viestiä yrityksestä itsestään. Pitkissä tapahtumissa myös vieraiden energiatasot tulee huomioida: aamulla viritetään vieraat keskittyneeseen mielentilaan, lounaalla rytmitellään rennosti ja iltapäivän kahvitauolla lisätään energiatasoja tempoa nostamalla. Hyväntuulinen musiikki puolestaan saattelee kotimatkalle hymyssä suin, Domnick tietää.

– Musiikkimakuja on yhtä monta kuin tapahtumavieraitakin, mutta kun sävelet istuvat saumattomasti brändiin ja tapahtumaan, musiikki hyväksytään sellaisenaan.

Taustamusiikki luo tunnelmaa tilanteessa kuin tilanteessa, mutta elämykset luodaan Domnickin mukaan live-esiintymisillä.

– Myös livemusiikkia valitessa on hyvä miettiä, mikä sopii parhaiten juuri meidän yrityksellemme ja juuri tähän tapahtumaan. On selvää, että iso nimiartisti on usein vaikuttava juttu, mutta entä jos lavalle nousisikin joku todella uniikki esiintyjä, joka koskettaa, liikuttaa ja edustaa yrityksen arvoja?

Tule kuuntelemaan Lauri Domnickin luentoa Musiikkitaloon 24.8.2021.

 

Musiikkitalo

Mannerheimintie 13 A, Helsinki

puh. 020 707 0450

myynti@musiikkitalo.fi

www.musiikkitalo.fi