Tarjolla on loistavaa lätkää, kansainvälistä tunnelmaa ja tutustumista naisleijoniin, hehkuttaa Suomen jääkiekkoliiton pääsihteeri Tuula Puputti.

– MM-kisat päätettiin pitää Espoossa, koska Metro Areena on täydellinen näille kisoille. Hallissa on kaksi kaukaloa, joten matsit pystytään pelaamaan yhden katon alla. Pääkaukalon katsomon koko on myös sopiva. Kisoissa on ensimmäistä kertaa kymmenen joukkuetta kahdessa lohkossa. Ilman toista kaukaloa kisat olisivat jakautuneet kahtia, kertoo Puputti, joka vastaa tapahtumajärjestelyistä.

Kunniakasta naiskiekkoa

Tuula Puputti, Suomen Jääkiekkoliiton
MM-kisatapahtuman pääsihteeri. 

Puputti painottaa myös Espoon kunniakasta työtä naiskiekon parissa.

– Haluamme tukea espoolaisten seurojen työtä. Kaupungissa on pitkä historia naiskiekon parissa.

Sijainti on tietysti myös kustannuskysymys.

– Helsinki-Vantaan lentokentältä ei tarvitse jatkaa matkaa kovin pitkälle.

Tapahtuman pääkohderyhmä on lapsiperheet.

– Olemme rakentaneet matalan kynnyksen lätkätapahtuman. Tapahtumaan myydään päivälippuja, joten lipunmyynti ei tule korreloimaan suoraan kävijämäärän kanssa. Matseja pelataan kahdeksan päivän aikana yhteensä 29. Otteluihin odotetaan yhteensä noin 80 000-100 000 kävijää. 

Finaalipäivän liput pitää ostaa nyt, jos mielii katsomoon. 

Puputti uskoo, että naisleijonien pelipäivät ja finaalipäivä tullaan myymään loppuun.

– Uskomme naisleijonien vetovoimaan ja siihen, että itse ottelut kiinnostavat. Aiomme kuitenkin ristiinmarkkinoida eri lajeja tapahtumassa. Tarkoitus olisi, että espoolaisista junioriseuroista, esimerkiksi voimisteluseuroista, olisi lapsia ja nuoria mukana palkintojenjaossa ja avajaisissa.  

Katsomoon tanssimaan

Suomessa on noin 4 000 tyttö- ja naiskiekon
harrastajaa. Jenkeissä ja Kanadassa määr
on noin 70 000-80 000.

Puputin tähtäimessä on myös se, että tapahtumaan osallistuvat lapset ja nuoret kiinnostuisivat jääkiekon harrastamisesta.

– Tapahtuman teemana on myös innostaminen monipuoliseen, liikunnalliseen elämäntapaan. Jos lätkä ei ole se laji mistä innostuu, voi kiinnostua Tapiolan ja Metro Areenan alueella olevista muista lajeista kuten koriksesta, voimistelusta tai taitoluistelusta, jotka näkyvät myös tapahtumassa.

Perheen pienimmille on hallissa oma kannustuskatsomo.

– Hallissa ei ole lapsiparkkia, mutta lapsille ja junnuille on tarjolla kannustuskatsomo, missä on koutsi paikalla ja joraaminen enemmän kuin suotavaa. Ajatuksena tässä on se, ettei lätkämatsissa tarvitse välttämättä istua paikallaan 60 minuuttia.

Lätkäkatsomossa ei tarvitse välttämättä istua 60 minuuttia.

Puputti odottaa katsomoon myös kansainvälistä tunnelmaa.

– Jenkeistä ja Kanadasta on jonkin verran tulossa faneja ja junnujoukkueita kisoihin. Ranskasta on

myös tulossa faneja, sillä Ranska pelaa tällä tasolla ensimmäistä kertaa.

– Uskon, että katsomot tulevat täyttymään. Viime vuoden olympialaiset keräsivät ruudun taakse parhaimmillaan 1,1 miljoonaa katsojaa naisleijonien matsin ääreen, joten odotusarvo on, että fanit tulevat myös paikan päälle.

Erikoiskahveja ja salaattiannoksia

Tapahtuman ravintolapalvelut tuottaa Restel. Tarjolla tulee olemaan erikoiskahveja ja salaattia, mutta myös lihiksiä ja hodareita.

– Olemme tiedostaneet sen, että lätkämatseissa yleensä on melko suppea tarjonta. Kun kävijä tulee pyöreään halliin, niin ajatus on se, että kaikilta kioskeilta saa samaa mättöä. Näissä kisoissa varioimme tarjontaa ja laadimme kartan, mitä missäkin kioskissa myydään.

Metro Areenan ravintolapalvelut tuottaa Restel.

– Ihmisille pitää pystyä tarjoamaan entistä parempaa. Pelkkä mättö ei todellakaan riitä. Tästä olemme käyneet keskustelua ja meillä on aito halu kehittää tarjontaa.

Puputin fiilikset ovat naistenpäivänä korkealla.

– Nyt eletään tapahtumanjärjestäjän unelma-aikaa. Kisojen alkuun on reilu kolme viikkoa, enkä malta odottaa, että kiekko tippuu jäähän.

Pelkkä mättö ei todellakaan riitä.

Päivätyökseen Tuula Puputti vastaa Suomen jääkiekkoliitossa tyttöjen ja naisten pelaajapolusta ruohojuuritasolta MM-joukkueeseen. Puputti pelasi itse jääkiekon MM-kaukalossa vuoden 1999 kisoissa samaisella areenalla.

Naisten MM-kisat pelataan Espoossa 4.-14. huhtikuuta 2019. Kisojen ottelumäärä on yhteensä 29: Metro Areenalla pelataan 23 ottelua, loput kuusi ottelua pelataan saman katon alla sijaitsevassa harjoitushallissa.