Miten aiotte houkutella kotimaiset matkustajat Lapin elämysten pariin?

Tässä juttusarjassa kolme asiantuntijaa kertoo mielipiteensä ajankohtaisesta aiheesta.

Marika Portti

Arctic Agency

Välitämme räätälöityjä elämyspalveluita Saariselällä, Inarijärvellä, Levillä ja Rukalla. Aiomme houkutella palveluidemme pariin luonnosta ja ulkoiluista kiinnostuneita ihmisiä tekemään etätöitä mökkeihimme. Jokaisessa mökissä on hyvät yhteydet, joten etätyöskentely on vaivatonta. Työpäivän lomassa on helppo vaikka lähteä lumikenkäilemään tai hiihtämään, tai ihan vaan patikoimaan raikkaaseen talvisäähän saamaan uutta inspiraatiota työntekoon.

Meiltä saa myös muun muassa kuljetukset, tarvittaessa oman auton kuljettajalla, cateringpalveluita, erilaisia ohjelmapalveluita, hyvinvointipalveluita vaikka omalle mökille asti ja kauppapalvelun. Omalta mökiltä ei siis tarvitse käytännössä liikkua mihinkään, jos ei halua. Haaveissa ja suunnitelmissa on myös aktivoida joku Saariselän hotelleista järjestämään ”työhuoneita” sekä mahdollisuus verkostoitua muiden etätyöntekijöiden kanssa ”aamukahvipalavereiden” myötä.

Perinteisten lappilaisten elämysten lisäksi tarjoamme vauhdin huumaa kaipaavalle ralliautoilua Test Worldin radoilla ja kulttuurinnälkäiselle saamelaista perinneohjelmaa. Myös yritykset ovat tervetulleita vaikka koko henkilöstön kera etätyöskentelemään tänne! Meiltä löytyy tilaa hengittää ja säilyttää turvavälit.

 

Marikki Lepaus

Kuerkievari

Perheyhtiömme, minä ja viisi aikuista lastani, avasimme Ylläkselle joulukuussa 2016 pienen hotellin ja hostellin. Entisestä koulutuskeskuksesta on neljässä vuodessa kehittynyt mukavaa majoitusta sekä hotellissa että hostellissa tarjoava suosittu lomapaikka. Sesongilla palvelee lisäksi kahvila-ravintola sekä lumikenkien ja splitboardien vuokraus.

Koronakevään mietintämyssystä putkahti kaksi hyvää ideaa majoitustoimintaamme tukemaan.

Suomen ensimmäisen pakohuonepelin avanneet Ágnes Kaszás ja Zsófia Purnhauser opettivat meille pakohuonepelin salat Lapin ja Ylläksen tarpeisiin muokatussa pakohuonepelissä. Syyslomaviikon Sneak Peek -kokeilujaksolla meillä pelattiin ensimmäiset pelit. Ylläs siirtyy pakohuonepeliaikaan talvisesongin alkaessa.

”Behind the Freaky Circus Show” sopii perheille, porukoille, ryhmille, kotimaisille, ulkomaalaisille, turisteille ja paikallisille, lomalaisille ja yritysten henkilöstöille.

Etätyöntekijöiden tarpeeseen vastasimme muuttamalla yhden majoitushuoneemme työhuoneeksi. Huone kalustettiin sähköpöydällä, satulatuolilla ja selkänojallisella toimistotuolilla. Pöydältä löytyy näppis, hiiri ja lisänäyttö. Ylläs Office on Ylläksen ensimmäinen etätyöhuone.

Hanna-Mari ”Pyry” Talvensaari

Harriniva Hotels & Safaris

Harriniva Hotels & Safaris on tuntenut vallitsevan koronatilanteen nahoissaan, kuten moni muukin matkailualan yritys Suomessa. Muoniolainen perheyritys ei jäänyt tuleen makaamaan, vaan lähdimme voimakkaasti panostamaan kotimaan markkinaan. Tänä talvena suomalaiset eivät todennäköisesti pääse aurinkolomille Thaimaahan tai Kanariansaarille. Kylmä on uusi kuuma -kampanja sai alkunsa, kun meidän oli mietittävä uusi kohderyhmä ulkomaalaisten jäädessä kotiinsa koronarajoitusten vuoksi. Pyörittelimme erilaisten kuvien vastapareja: ruuhkaiset aurinkorannat vastaan alaston tyyppi lumihangessa ja norsusafari sademetsässä vastaan huskyvaljakkosafari lumisilla tuntureilla. Meillä vahvistui tunne, että nyt korona-aikana meidän palvelut ja elämykset ovat juuri täydellisiä ja turvallisia ihmisille, jotka janoavat uusia elämyksiä.

Tarjolla on muun muassa Kylmä on uusi kuuma kolmen yön paketti arktisessa saunamaailmassa, Lunta kulkusiin neljän yön paketti parhailla lumiaktiviteeteilla sekä Mie romahdan viikon paketti erityisesti hyvään oloon ja mieleen.

Uskomme ympäristötietoisen suomalaisen jatkossakin suuntaavan lämmön sijaan pohjoiseen. Tarjolla on oltava aution mökin sijaan lomailun mahdollistavat vastaavat palvelut kuin etelänlomallakin: hyvää ruokaa, eksotiikkaa ja elämyksiä.

Julkaistu Evento-lehdessä 6/2020.

Sulje mainos Tilaa Evento