Miltä tuleva pikkujoulukausi näyttää?

Tässä juttusarjassa kolme asiantuntijaa kertoo mielipiteensä ajankohtaisesta aiheesta.

Mika Turunen

Toimitusjohtaja, Kuninkaan Lohet

Keväästä asti olemme käyneet läpi ennestäänkin tarkkoja palvelustandardejamme ja pohtineet valmiiksi keinoja, joilla tilaisuudet voidaan toteuttaa tässä muuttuneessa tilanteessa. Olemme suunnitelleet tilaisuuksia varten turvapaketteja, joista olemme saaneet asiakkailtamme todella paljon kiitosta. Nämä turvapaketit toimivat erityisen hyvin, koska kaikki on mietitty valmiiksi, eikä asiakkaan tarvitse itse pähkäillä asioita. Asiakas voi sen sijaan valita valmiista paketeista sopivimman vaihtoehdon. Lisäksi ryhmällä on oma sisäänkäynti, saniteettitilat ja juhlatila, ja he eivät siis kohtaa muita asiakkaita.

Meillä etuna on myös se, että olemme jo usean vuoden ajan tarjonneet tapahtumiin erilaisia aktiviteetteja, ja muun muassa luontoaktiviteeteilla on kova kysyntä tällä hetkellä. Olemmekin varmasti monen asiakkaan mielessä, kun mietitään, missä pääkaupunkiseudulla voisi järjestää tapahtumia luonnon helmassa, kulttuurihistoriallisessa miljöössä.

Tämä tuleva pikkujoulukausi vaikuttaa meillä siis lupaavalta. Uskomme vahvasti tulevaisuuteen ja olemme todella kiitollisia siitä, että saamme tarjota meille rakkaita palveluita tässä muuttuvassa maailmassa.

 

Iira Hyttinen

Vastaanotto- ja markkinointipäällikkö, Messilän Kartano

Meillä on koronasta huolimatta ihan hyvä varaustilanne pikkujoulukaudelle. Olemme olleet positiivisesti yllättyneitä kysynnästä. Tietysti tilanne elää koko ajan, ja olemme sen vuoksi joustaneet esimerkiksi peruutusehdoista. Jos tilanne muuttuu koronan takia, voi tilaisuuden perua normaalia lähempänä varattua ajankohtaa.

Ryhmäkoot vaikuttavat edellisvuosia pienemmiltä. Tämän vuoksi meillä on tarjolla ryhmäkokoihin verrattuna hyvin väljiä tiloja, joissa turvavälien toteuttaminen onnistuu hyvin. Asiakkailla on nyt hyvin selkeät toiveet tilojen suhteen, ja tiloja tullaan normaalia herkemmin katsomaan myös paikan päälle, jotta voidaan varmistaa niiden sopivuus omaan tilaisuuteen.

Meillä on hyvin huomioitu koronarajoitteet ja seuraamme koko ajan tilannetta. Huolehdimme myös siitä, että henkilökuntamme on ajan tasalla. Asiakkaiden toiveiden mukaan teemme myös erikoisjärjestelyitä. Kokousten ja pikkujoulujen järjestäminen on siis turvallista tästä tilanteesta huolimatta. Ne ovat myös mielestäni tärkeitä tapahtumia työyhteisön hyvinvoinnin näkökulmasta: olen huomannut, että nyt etätöiden vuoksi moni kaipaa yhteisöllisyyttä, ja sitä tällaiset tilaisuudet voivat tarjota.

Mikko Keisu

Kartanon isäntä, Maikkulan Kartano

Kyselyitä tulevalle pikkujoulukaudelle on aika paljon ja varauksiakin on tehty, mutta isommat, satojen henkien tilaisuudet loistavat poissaolollaan. Muutosta edellisiin vuosiin on nimenomaan tilaisuuksien ryhmäkoossa. Toiveet pikkujoulujen tarjoilujen ja tyylin suhteen eivät ole kuitenkaan muuttuneet koronan vuoksi. Epävarmana aikana kaivataan takaisin niin sanottuun normaaliin, ja pikkujoulut on juhla, joka on vuosien varrella hyvin vähän muuttanut muotoaan. Täällä Oulussa halutaan edelleen tiernalaulajat ja joulupukki paikalle. Moniin muihin juhliin tämä tilanne voi vaikuttaa enemmän.

Vaikuttaa siltä, että Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin pienistä tartuntamääristä huolimatta yleinen pelko kokoontumista kohtaan on edelleen vallalla. Ihmiset ovat arkoja erityisesti silloin, kun yrityksen henkilökunta on iäkkäämpää. Yritysten lisäksi on tietysti muitakin pikkujoulun pitäjiä, kuten seurat ja yhdistykset, joissa on usein vanhempaa porukkaa.

Ymmärrän kyllä varovaisuuden, mutta koen, että tässä tilanteessa on sen suhteen vähän ylilyöntejäkin. Ei pitäisi turhaan pelätä. Ihmisten pitäisi vähän rohkaistua: pikkujouluja vaan varaamaan. Kyllä siinä mielialakin piristyy!

 

Tilaa Evento!

Tilaa digilehti!

Julkaistu Evento-lehdessä 5/2020.

Sulje mainos Tilaa Evento