Omistajanvaihdos ei näy vain nimenmuutoksena ja ulkoisen ilmeen muuttumisena, vaan vaikuttaa myös sekä tekemisen laatuun että esimerkiksi ruokatuotteeseen.

Scandicin 135-kohtaista esteettömyyslistaa on käyty Meilahdessa huolella läpi ja hotelli on nyt varustettu muun muassa pyörätuolilla, kuulosilmukalla ja kävelykepin pidikkeellä.

Vasta puolitoista vuotta sitten toimistotalosta hotelliksi remontoidussa rakennuksessa ei sisustuksesta ole tarvinnut ryhtyä raivaamaan Cumulus-pilviä.

- Tämä on uuden aallon Cumulus, jonka värimaailma ja ilme poikkesi jo alunperin perinteisestä Cumulus-ilmeestä, Meilahden hotellinjohtaja Petteri Vitikainen toteaa.

Aamiainen vaihtui uuden omistajan myötä heti ensimmäisenä aamuna. Scandicissa nautitaan esteettömästä aamiaisesta, joka huomioi erilaiset elämäntavat ja ruokarajoitteet.

- Meillä aamiaiseen satsataan oikein toden teolla. Toimme Meilahteen myös Scandicin Breakfast for all -aamiaisen, joka sopii erilaisia ruokavalioita noudattaville, allergikoille, keliaakikoille ja vegaaneille. Aamiaisessa on nyt 30 prosenttia aiempaa enemmän erilaisia tuotteita, esimerkiksi lämpimien aamiaistuotteiden osuus on lisääntynyt. Lisäksi tarjolla yli 30 erilaista laktoositonta, maidotonta, gluteenitonta tai vegaanista tuotetta, kertoi Scandicin ravintolatoimenjohtaja Ville Ikonen.

Breakfast for all -aamiaiskonsepti tuodaan syksyn 2018 aikana kaikkiin uusiin Scandic-hotelleihin. Nykyisissä Scandic-hotelleissa se on jo tarjolla.

Aamiaisen jälkeen muutoksen kouriin joutuu ravintoloiden muukin ruokatarjonta.

Uusissa Scandiceissa on kaikkiaan noin 40 ravintolaa ja saman verran baareja. Kaikki uudistuvat sitä mukaa, kun muutos hotelleissa etenee. 

Meilahdessa ruokalistan kimppuun käydään ensi viikolla.

- Meillä ei ole koko ketjun yhteistä ruokalistaa, vaan lähtökohta on aina paikallinen. Tiimini on kiertänyt hotelleissa alkuvuoden tutustumassa tilanteeseen. Paikkakuntakohtaisesti päätetään, miten laaja valikoima on, mitä tuotteita tarjotaan ja mikä on hintataso, Ikonen kertoi.

Cumulus-hotellit muutetaan viikossa Scandiceiksi  yksi kerrallaan helmi-kesäkuussa 2018. Koulutetut hotellikonseptiasiantuntijat tukevat ja valmentavat uusia hotelleja viikon ajan muun muassa erilaisen hotellijärjestelmän käyttöönotossa.

- Koko tiimi on odottanut jo pitkään sitä, että pääsemme näyttämään osaamistamme ja toteuttamaan itseämme Scandicin tärkeiksi ja läheisiksi koettujen arvojen mukaisesti. Uskon, että tämä fiilis tulee näkymään vieraillemme entistä parempana palveluna ja aitona välittämisenä, kuvaili tunnelmia Scandic Meilahden hotellinjohtaja Petteri Vitikainen.

Kaikki hotellien ulkoiset ja sisäiset brändielementit, kuten kyltit, mainokset, huonemateriaalit ja -tuotteet sekä hotellikansiot vaihdetaan  uuden brändin mukaisiksi. Myös brändätyt työvaatteet vaihdetaan.

Valitut Scandic-konseptit ja -tuotteet otetaan käyttöön. Scandicin aamiaisen lisäksi näitä ovat hiljattain uudistettu Scandic Friends -kanta-asiakasohjelma, FACE-kylpyhuonetuotteet, Wi-Fi, kokoushuonetuotteet, tervetulokokemus sekä valituin osin kokoustarjoilut. Lisäksi otetaan käyttöön lapsikonseptin tervetulolahja ja ruokalista sekä hintaetu.

 

Scandic Hotels Oy 

  • Scandicista tuli 29.12.2017 tehdyn kaupan myötä Suomen suurin hotelliyritys. 
  • Kaupassa Scandic osti 35 Cumulus-hotellia ja Hotelli Seurahuoneen Helsingissä sekä seitsemän hotellia, jotka toimivat Holiday Inn-, Crowne Plaza- ja Indigo-brändien alla. 
  • Scandicilla on nyt 70 hotellia ja 13 000 hotellihuonetta 31 paikkakunnalla. Työntekijöitä on runsaat 2 300. 
  • Uudet 15 paikkakuntaa ovat Hyvinkää, Hämeenlinna, Ikaalinen, Imatra, Joensuu, Kemi, Kotka, Kouvola, Mikkeli, Nokia, Rauma, Ruka, Salo, Seinäjoki ja Siuntio. 
  • Ensimmäinen Cumulus-hotelli muutettiin Scandic-hotelliksi 27.2. ja loput muutetaan juhannukseen 2018 mennessä. Samalla hotellien nimet vaihdetaan Scandic-brändin mukaisiksi. Holiday Inn-, Crowne Plaza- ja Indigo-brändien alla toimivien hotellien nimet eivät muutu. 
  • Niissä seitsemässä hotellissa, jotka toimivat Holiday Inn, Crowne Plaza ja Indigo-brändien alla, hallinnolliset muutokset toteutetaan soveltuvin osin vuoden 2018 aikana.
  • Scandic  on perustettu 1960-luvulla Ruotsissa, ja sen pääkonttori on Tukholmassa. 
  • Kaikkiaan Scandic-hotelleja on Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Saksassa ja Puolassa yhteensä 280 .